Nezapne se Monitor
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- Porek
- Nováček
-
Nezapne se Monitor
Zdravím, z ničeho nic, když jsem zapnul PC, tak mi nenaběhl monitor.(No signal). Monitor funguje-testováno přes ntb.. Všiml jsem si, že PC vydává vysokofrekvenční zvuk. Řekl bych, že to bude asi grafárna, ale nejsem si jistej a nechci vyhodit peníze jen tak do vzduchu za novou grafickou kartu..
Momentálně tam mám tuším Nvidia Geforce GTX 460
Jak se dá ověřit, že je to opravdu grafikou? Jinou bohužel k dispozici nemám + Podle čeho vybrat novou, aby mi pasovala? Díky
Momentálně tam mám tuším Nvidia Geforce GTX 460
Jak se dá ověřit, že je to opravdu grafikou? Jinou bohužel k dispozici nemám + Podle čeho vybrat novou, aby mi pasovala? Díky
Naposledy upravil(a) Porek dne pát 29. kvě 2015, 23:09, celkem upraveno 2 x.
- Behemot
- Červená karta
-
- Bydliště: 50°4'52.22"N, 14°23'30.45"E... VŽDYCKY prodávám i jinde...
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nezapne se Monitor
Není třeba integrovaná na desce/v procesoru? Že by se jen vyndala karta a pak bys viděl. Napiš sestavu.
- Porek
- Nováček
-
To si z hlavy přesně bohužel nepamatuju.. 4 jádro, 8gb ram.. ale to bude asi k ničemu. Integrovanou grafiku by to mít němělo pokud vím. Možná poslouží alespoň fotka, jestli bude nějaká část potřeba vyfotit detailněji, stačí říct.
http://ctrlv.cz/PwMt
http://ctrlv.cz/PwMt
- Behemot
- Červená karta
-
- Bydliště: 50°4'52.22"N, 14°23'30.45"E... VŽDYCKY prodávám i jinde...
- Kontaktovat uživatele:
Záleží na tom procesoru…dneska je to už výhradně v něm, pokud to není nějakej starší Phenom II na G/GX čipsetu.
- Porek
- Nováček
-
Dá se nějak zjistit typ, bez sw? Max co vyčtu na tom..zdroj Energyknight Model: SS-500ET Active PFC T3
Procák by to měl být tuším AMD Phenom II X4 ale typ přesně neznám..
Procák by to měl být tuším AMD Phenom II X4 ale typ přesně neznám..
- Porek
- Nováček
-
Ještě jeden poznatek. PC nejde vypnout/restartovat. Musí se vypnout natvrdo.
- Arm0r!
- Začátečník
Zkusit následující :
- Zapojit monitor pokud možno (třeba i přes redukce) do jiného výstupu z grafiky (D-Sub / displayport / DVI / HDMI)
- Pokud máš na desce více PCI-Express slotů tak zkusit grafiku osadit do druhého slotu
Jinak nejideálnější by bylo si od někoho půjčit (pokud by byla ta možnost) grafiku a vyzkoušet ji v tvém PC. Pokud by PC naběhlo, je grafika tedy KO. Pokud ne, nejspíš se jedná o problém jinde, například deska.
Poradit ti můžeme co by sis mohl pořídit jako náhradu (kdyby to byla opravdu grafika), ale to by jsme museli znát celou tvojí PC sestavu a to z toho důvodu aby ti ji třeba procesor nebrzdil, ale to už je OT a navíc od toho jsou tady i témata na poradění pro výběr grafiky.
- Zapojit monitor pokud možno (třeba i přes redukce) do jiného výstupu z grafiky (D-Sub / displayport / DVI / HDMI)
- Pokud máš na desce více PCI-Express slotů tak zkusit grafiku osadit do druhého slotu
Jinak nejideálnější by bylo si od někoho půjčit (pokud by byla ta možnost) grafiku a vyzkoušet ji v tvém PC. Pokud by PC naběhlo, je grafika tedy KO. Pokud ne, nejspíš se jedná o problém jinde, například deska.
Poradit ti můžeme co by sis mohl pořídit jako náhradu (kdyby to byla opravdu grafika), ale to by jsme museli znát celou tvojí PC sestavu a to z toho důvodu aby ti ji třeba procesor nebrzdil, ale to už je OT a navíc od toho jsou tady i témata na poradění pro výběr grafiky.
Musicmaker - Arm0r! http://www.youtube.com/user/Rapkix CPU:AMD Ryzen 7 9800X3D @ 5.4GHz all cores, CPU Cooler Arctic Liquid Freezer III 360, MB:ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI GPU:GigaByte RTX 4080 Super Gaming OC RAM: 2x32 GB Corsair Vengeance 6400MHz Storage: M.2 1x Samsung 990 Pro 2 TB,1x M.2 1x 4TB Samsung 990 Pro PSU: Be quiet! PURE POWER 12 M 1200W
- Porek
- Nováček
-
už jsem zkoušel dva druhy redukcí a nic, nejspíše si koupím novou grafiku, stejně už to bude potřeba. Už jsem založil nový příspěvek v odpovídající sekci (do 3000) a přes týden si objednám novou. Díky za rady.