Nezapne se Monitor

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Porek
Nováček
Nováček

Nezapne se Monitor

Příspěvek od Porek »

Zdravím, z ničeho nic, když jsem zapnul PC, tak mi nenaběhl monitor.(No signal). Monitor funguje-testováno přes ntb.. Všiml jsem si, že PC vydává vysokofrekvenční zvuk. Řekl bych, že to bude asi grafárna, ale nejsem si jistej a nechci vyhodit peníze jen tak do vzduchu za novou grafickou kartu..
Momentálně tam mám tuším Nvidia Geforce GTX 460
Jak se dá ověřit, že je to opravdu grafikou? Jinou bohužel k dispozici nemám + Podle čeho vybrat novou, aby mi pasovala? Díky
Naposledy upravil(a) Porek dne pát 29. kvě 2015, 23:09, celkem upraveno 2 x.
Behemot
Červená karta
Červená karta
Bydliště: 50°4'52.22"N, 14°23'30.45"E... VŽDYCKY prodávám i jinde...
Kontaktovat uživatele:

Re: Nezapne se Monitor

Příspěvek od Behemot »

Není třeba integrovaná na desce/v procesoru? Že by se jen vyndala karta a pak bys viděl. Napiš sestavu.
Porek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Porek »

To si z hlavy přesně bohužel nepamatuju.. 4 jádro, 8gb ram.. ale to bude asi k ničemu. Integrovanou grafiku by to mít němělo pokud vím. Možná poslouží alespoň fotka, jestli bude nějaká část potřeba vyfotit detailněji, stačí říct.
http://ctrlv.cz/PwMt
Behemot
Červená karta
Červená karta
Bydliště: 50°4'52.22"N, 14°23'30.45"E... VŽDYCKY prodávám i jinde...
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Behemot »

Záleží na tom procesoru…dneska je to už výhradně v něm, pokud to není nějakej starší Phenom II na G/GX čipsetu.
Porek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Porek »

Dá se nějak zjistit typ, bez sw? Max co vyčtu na tom..zdroj Energyknight Model: SS-500ET Active PFC T3

Procák by to měl být tuším AMD Phenom II X4 ale typ přesně neznám..
Porek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Porek »

Ještě jeden poznatek. PC nejde vypnout/restartovat. Musí se vypnout natvrdo.
Arm0r!
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Arm0r! »

Zkusit následující :

- Zapojit monitor pokud možno (třeba i přes redukce) do jiného výstupu z grafiky (D-Sub / displayport / DVI / HDMI)
- Pokud máš na desce více PCI-Express slotů tak zkusit grafiku osadit do druhého slotu

Jinak nejideálnější by bylo si od někoho půjčit (pokud by byla ta možnost) grafiku a vyzkoušet ji v tvém PC. Pokud by PC naběhlo, je grafika tedy KO. Pokud ne, nejspíš se jedná o problém jinde, například deska.

Poradit ti můžeme co by sis mohl pořídit jako náhradu (kdyby to byla opravdu grafika), ale to by jsme museli znát celou tvojí PC sestavu a to z toho důvodu aby ti ji třeba procesor nebrzdil, ale to už je OT a navíc od toho jsou tady i témata na poradění pro výběr grafiky.
Musicmaker - Arm0r! http://www.youtube.com/user/Rapkix CPU:AMD Ryzen 7 9800X3D @ 5.4GHz all cores, CPU Cooler Arctic Liquid Freezer III 360, MB:ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI GPU:GigaByte RTX 4080 Super Gaming OC RAM: 2x32 GB Corsair Vengeance 6400MHz Storage: M.2 1x Samsung 990 Pro 2 TB,1x M.2 1x 4TB Samsung 990 Pro PSU: Be quiet! PURE POWER 12 M 1200W
Porek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Porek »

už jsem zkoušel dva druhy redukcí a nic, nejspíše si koupím novou grafiku, stejně už to bude potřeba. Už jsem založil nový příspěvek v odpovídající sekci (do 3000) a přes týden si objednám novou. Díky za rady.
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“