Zápis dat na vnější okraj disku

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
DejvAlfa
Nováček
Nováček

Zápis dat na vnější okraj disku

Příspěvek od DejvAlfa »

Zdravím,

Zrovna hraju GTA V a když tak projíždím městem tak se mi občas hra trhá z důvodu že se z HDD nestíhají načítat data.

Torrenty mám vyplé HDD defragmentovany a na SSD nemám.

A tak mě napadlo že pro hru by bylo velkou pomocí kdyby byla celá uložená na vnějším okraji HDD tam kde jsou čtecí a zapisovací rychlosti největší. Teď jsem si HDD testoval a vyšlo mi že na vnitřním okraji dosahuje čtecích rychlosti okolo 77MB/s zatím co na vnějším okraji to je 144MB/s a to už je pořádný rozdíl.

No a teď má otázka zní existuje nějaký způsob jak daný program nebo složku umístit na vnější okraj HDD? Jestli to nejde přes nějaký příkaz nebo přes nějaký další program?

Sám tak nějak tuším že tohle v PC asi nepůjde ale za zeptání člověk nic nedá.
PC: CPU: AMD R7 1700X, GPU: nvidia GTX 660 2GB, RAM: 2x 8GB 2666Mhz Ballistix, Základní deska: ASUS B350 prime plus SSD Samsung EVO 850 1TB, WD HDD 4GB RED
reifik
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Re: Zápis dat na vnější okraj disku

Příspěvek od reifik »

No,myslím,že trhání hry nezpůsobuje HDD.
Zkus snížit graf.nastavení hry.
P_V
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od P_V »

Vnější okraj disku dosáhneš nejspolehlivěji jen tak, že na něm uděláš menší první oddíl, který bude na tom kraji, a druhý oddíl jako zbytek. Což je ale na disku, kde už něco je, dost riskantní... Možná by to uměl GParted, ale nemám zkušenosti.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

za to nemuze disk, ale zbytek pomalyho HW...
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
DejvAlfa
Nováček
Nováček

Příspěvek od DejvAlfa »

P_V píše:Vnější okraj disku dosáhneš nejspolehlivěji jen tak, že na něm uděláš menší první oddíl, který bude na tom kraji, a druhý oddíl jako zbytek. Což je ale na disku, kde už něco je, dost riskantní... Možná by to uměl GParted, ale nemám zkušenosti.
Vau vážně jsem nečekal že dostanu nějakou užitečnou radu ale pletl jsem se :). Dík za tip tohle by mě vážně nenapadlo. Realizace bude ale opravdu složitá. Mám všechny disky dost plné a vytvořit na některém z nich nový oddíl bude náročné. Ale dřív nebo později budu tohle určitě realizovat!

Ještě jednou díky.
PC: CPU: AMD R7 1700X, GPU: nvidia GTX 660 2GB, RAM: 2x 8GB 2666Mhz Ballistix, Základní deska: ASUS B350 prime plus SSD Samsung EVO 850 1TB, WD HDD 4GB RED
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

hh nemáš zač, ale tvůj problém to nevyřeší.
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || XFX RX 9070 XT @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“