Neviditelné soubory

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
kartos
Nováček
Nováček

Neviditelné soubory

Příspěvek od kartos »

Zdravím, dneska jsem zjistil, že z jedné složky na externím disku se mi ztratila polovina videosouborů, nejdou vidět ani v průzkumníku ani v Totalcommanderu. Ale místo na disku stále zabírají a reálně tam taky jsou, protože přes utorrent, jdou stále normálně přehrát. Nějaký nápad jak tyto soubory opět zobrazit?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Neviditelné soubory

Příspěvek od zombux »

nejsou náhodou označené jako skryté a ještě systémové? jeden šikovný vir tohle dělal :)
ignorelist: kremrole a dezoláti
kartos
Nováček
Nováček

Příspěvek od kartos »

Dal jsem zobrazovat skryté i systémové soubory a problém přetrvává :(
Shaquille
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Shaquille »

Nemas zapnute v torrentu nejake sifrovani? Kdyz win soubory nevidi a torrent ano...
Spoiler
Define 7 XL * 13700KF * 2x16GB A-Die * 1TB 990 PRO + 1TB 970 EVO * 1000W PSH * RTX 3080 ti * voda * MPG321QRF-QD
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 5700X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A
zigo
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od zigo »

http://www.tomshardware.co.uk/forum/263 ... hey-hidden
1. click start>>run>>type in "cmd"
2. type the location of your flash drive.. e.g. "d:", "e:", "f:", etc..
3. type "dir /ah"
*you will now see the files/folders with hidden attributes
4. type "attrib [name of file/folder] -r -a -s -h"
*if you're going to unhide files, you should type the whole name plus the extension (format).. example "attrib party.jpg -r -a -s -h"
**if you have folders with 6 characters and above, type the first 6 characters then "~1".. example for folder named "birthday"
"attrib birthd~1 -r -a -s -h"
5. you should repeatedly type dir /ah after unhiding some files/folders so you'll know if they're now working or not..
6. now check you flash drive.. it should be there.
kartos
Nováček
Nováček

Příspěvek od kartos »

Tento postup co jsi popsal u mě nefunguje. A šifrování v torrentu zapnuté nemám a hlavně se mi ztratily i jiné soubory než ty z torrentu. Ale při otvírání té složky, to má chvíli prodlevu, jako kdyby ten disk najížděl nebo něco hledal, tak mě napadlo podívat se na S.M.A.R.T. Není na tom zrovna nejlépe, ale nepoznám jak moc špatné to je a jestli to může mít vliv na tu ztrátu dat.

S.M.A.R.T disku
N_o_c_l_a_f
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od N_o_c_l_a_f »

Neni pravdepodobne aby soubory byly schovane pred pruzkumnikem apod ale utorrent je prehral. Takze si spis myslim ze soubory jsou jinde nez ty si myslis - zkontroluj si v uTorrentu pro nejaky konkretni torrent kde je adresar po ulozeni souboru. A zaroven - nevim jestli to nemuze byt i pripad uT - nekteri klienti kdyz pouzivaji adresar pro nekompletni downloady a po dokonceni stahovani se jim nepodari presunout soubory na finalni misto, tak ty soubory nechaji ulozzene v adresari pro nekompletni. Takze si zkontroluj jestli nemas nastaveny adresar pro nekompletni stahovani a jestli ty soubory nejsou tam.
kartos
Nováček
Nováček

Příspěvek od kartos »

V uTorrentu mám všechny uložiště pro nedostahované soubory, vypnuté. A opravdu dívám se do správné složky, ony tam totiž ty soubory všechny byly. Hlavně některé soubory stažené přes utorrent tam normálně zůstaly, zmizely jen soubory začínající na E-Z a nezávidle na tom, jestli byly staženy přes uT nebo ne. A navíc teď, když jsem na disk něco nahrál tak mi utorrent začal házet u některých filmů chybu: Chyba dat (cyklická redundatní kontrola). Mě spíš přijde, že ten disk a počítáš si vážně myslím, že tam nic není a pracuje s tím místem jako s prázdným a soubory si vesele přepisuje, jenže utorrent s těmi soubory pořád pracuje a ví že tam jsou. Neznáte nějaký program, který vidí i soubory, které jsou smazány, ale nejsou zatím přepsané a dokáže je obnovit? Díky
zigo
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od zigo »

N_o_c_l_a_f
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od N_o_c_l_a_f »

Je nesmysl aby utorrent umel prehrat smazane soubory.
kartos
Nováček
Nováček

Příspěvek od kartos »

Problém vyřešen, ten testdisk sice nic nenašel, ale zkusil jsem i jiné programy a jeden, který zobrazoval i nesmazané soubory, většinu souborů našel a já je obnovil, takže 200GB zachráněných :). Teď nevím jak uvolnit z toho disku místo, kde ty soubory jsou, ale přitom nejsou. Smazat je nemůžu. Ale mám pocit, že ten disk už bude pomalu na odpis, nechce se mi riskovat i úplnou ztrátu a ještě třeba cennějších dat.
P_V
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od P_V »

kartos píše:Teď nevím jak uvolnit z toho disku místo
chkdsk pismenodisku: /f
kartos
Nováček
Nováček

Příspěvek od kartos »

P_V moc děkuji. Po projetí se mi smazaly všechny poškozené soubory a ty, které byly zmizelé a nepoškozené se zpátky oběvily ve své složce. Ale trošku mě trápi teplota, která atakuje 50°C v zátěži, disk stojí a není ničím založený, typ HP Simple Save uvnitř by měl být disk od WD.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“