No dobře ale bez vzduch. chladiče to neprodáš vůbec.CZ_viper píše:A co s blokem? Většinu lidí, které jsem viděl prodávat grafiky s vodníkem, tak to stejně prodávali vcelku, blok už stejně jinam nepasuje.
GeForce GTX Titan X/GTX980Ti - info, recenze, zkušenosti
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Elkim
- Redaktor PCT

Re: GeForce GTX Titan X/GTX980Ti - info, testy, zkušenosti
- dexterav
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
asi tak
aj ked to vyzerá inak vodníci sa ako teplé rožky nepredávajú
problém je že ak tú GK niekto predáva pravdepodobne to už neni nič TOP a ešte priplácať ža vodu ...
aj ked to vyzerá inak vodníci sa ako teplé rožky nepredávajú
problém je že ak tú GK niekto predáva pravdepodobne to už neni nič TOP a ešte priplácať ža vodu ...
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
- ondra91
- Začátečník

-
Dle výsledků 980 ti si myslím, že kombinace 980 ti + do budoucna slušný 4k IPS g-sync neni vůbec k zahození ...
Těch 32-40 fps s gsync není na hraní v 80 % hrách žádný problém a pořád má člověk lepší zážitek, než na obyčejném monitoru, kde fpska lítaj od 50-60.
Teď už jen popřemýšlet, jestli se podobná investice vyplatí, protože většina dnešních her za takovou investici vůbec nestojí a bojím se, že v budoucnu to nebude o moc lepší.
Teď už jen popřemýšlet, jestli se podobná investice vyplatí, protože většina dnešních her za takovou investici vůbec nestojí a bojím se, že v budoucnu to nebude o moc lepší.
- Vlastik80
- Začátečník

-
Tak rozhodně jsem pro monitor, když bude kvalitní panel 4K, tak je to investice do budoucna, jen se v průběhu času prohází pár GPU a pak se pojede na 8/16K ...
Asi je nesmysl brát to co je nej, myslím teď Titan X, vzal bych asi taky 980 Ti, nebo jmenovanou FiJi, tam vkládám trochu (snad ne planých) nadějí...
Asi je nesmysl brát to co je nej, myslím teď Titan X, vzal bych asi taky 980 Ti, nebo jmenovanou FiJi, tam vkládám trochu (snad ne planých) nadějí...
- dexterav
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
pokiaľ dám za X toľko čo za Ti beriem X
X ani Ti na 4 k nestačia, ešte doplácať E na Gsync , pff
a hlavne je average 30 a nie low a to je rozdiel
X ani Ti na 4 k nestačia, ešte doplácať E na Gsync , pff
a hlavne je average 30 a nie low a to je rozdiel
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
- blaho
- Žlutá karta

-
O 4K by som vazne teraz neuvazoval, to snad neda v pohode ani plny pascal v buducich hrach
- ondra91
- Začátečník

-
Witcher 3 - https://www.youtube.com/watch?v=TdIDzBazf4E
GTA 5 - https://www.youtube.com/watch?v=ofSfLtD-0oQ
Dying light - https://www.youtube.com/watch?v=YotF5GeBcws
Far cry 4 - https://www.youtube.com/watch?v=4wsrkdsjCQ4
Crysis 3 - https://www.youtube.com/watch?v=1TPSEi4cVyg
Avarage opravdu není 30 fps. Většina her vyjma crysis,witcher se drží nad 40 fps, což je velmi dostačující. Witcher vesměs po celou dobu kolem 34-5. U crysis je to trochu horší, ale furt něco málo nad 30. Pochopitelně po většinou bez AA
Je třeba brát v potaz, že je to na maximální nastavení a kolikrát stačí snížit 1-2 položky na high viz stíny ve witcherovi, kde není prakticky žádný rozdíl a hned pár fps k dobru.
Podle mého na 4k naprosto dostačující, ale těžko to může posuzovat někdo, kdo g-sync nemá a nezvykoušel ho, což já posoudit můžu
Každopádně je pravda, že bez g-sync je to sebevražda.
GTA 5 - https://www.youtube.com/watch?v=ofSfLtD-0oQ
Dying light - https://www.youtube.com/watch?v=YotF5GeBcws
Far cry 4 - https://www.youtube.com/watch?v=4wsrkdsjCQ4
Crysis 3 - https://www.youtube.com/watch?v=1TPSEi4cVyg
Avarage opravdu není 30 fps. Většina her vyjma crysis,witcher se drží nad 40 fps, což je velmi dostačující. Witcher vesměs po celou dobu kolem 34-5. U crysis je to trochu horší, ale furt něco málo nad 30. Pochopitelně po většinou bez AA
Je třeba brát v potaz, že je to na maximální nastavení a kolikrát stačí snížit 1-2 položky na high viz stíny ve witcherovi, kde není prakticky žádný rozdíl a hned pár fps k dobru.
Podle mého na 4k naprosto dostačující, ale těžko to může posuzovat někdo, kdo g-sync nemá a nezvykoušel ho, což já posoudit můžu
Každopádně je pravda, že bez g-sync je to sebevražda.
- dexterav
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
ked mu do toho začne pršať niekde uprostred lesa bude aj po 30FPS určite to nebol najhorší scenár
je to proste málo
utešovať sa môžeme ako chceme
a mne sa moc nezdá tá hra plynulá už ani ked má 40fps
osbne som hral iba pár hier kde my nevadili relatívne nízke fps a na pc považujem za plynulé a hrateľné iba 60fps
30FPS je tak na screenshoty a nie na hranie
je to proste málo
utešovať sa môžeme ako chceme
a mne sa moc nezdá tá hra plynulá už ani ked má 40fps
osbne som hral iba pár hier kde my nevadili relatívne nízke fps a na pc považujem za plynulé a hrateľné iba 60fps
30FPS je tak na screenshoty a nie na hranie
- Elkim
- Redaktor PCT

40FPS opravdu není velmi dostačující. 
- ondra91
- Začátečník

-
Je pravda, že těch 35-30 fps je na hraně a sám preferuji pokud možno stabilních 40 fps s tím, že občasné propady nejsou prakticky znatelné.
Každopádně nemá smysl někoho kdo nehraje s g-sync přesvědčovat, že s 40 se hraje parádně
Proč myslíš, že jsem g-sync monitor kupoval ? Protože jsem místo hraní řešil neustále technické problémy - tearing, input a celkovou neplynulost.
Ty pokládáš 40 fps za nedostačující a já zase aktuálně pokládám cokoliv jiného, než hraní s g-sync/freesync za nehratelnou záležitost
Každopádně nemá smysl někoho kdo nehraje s g-sync přesvědčovat, že s 40 se hraje parádně
Proč myslíš, že jsem g-sync monitor kupoval ? Protože jsem místo hraní řešil neustále technické problémy - tearing, input a celkovou neplynulost.
Ty pokládáš 40 fps za nedostačující a já zase aktuálně pokládám cokoliv jiného, než hraní s g-sync/freesync za nehratelnou záležitost
- dexterav
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
ja sa nažím mať 60+ takže zase toho až toľko neriešim 
- Elkim
- Redaktor PCT

Jo, až bude nějaká normální non-TN nabídka G-SYNC displejů, bude to relevantní záležitost.ondra91 píše:Je pravda, že těch 35-30 fps je na hraně a sám preferuji pokud možno stabilních 40 fps s tím, že občasné propady nejsou prakticky znatelné.
- dexterav
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
mno NV už ukázala že to ide aj bez HW takže Gsync radšej ani nekomentujem
- ghostdog32
- Začátečník

nezastávám se nvidie, ale freesync je v současnosti jednoznačně stále horší řešení
i5-2500K @4.4 Ghz, Noctua NH-U14S, GA-Z68XP-UD3P, Kingston 8GB 1333MHz HyperX blu, Samsung 840 EVO 120GB, Intel 320 80GB, WD Green 2TB EZRX, Audinst HUD-mx2 + AKG K240MKII, EVGA SuperNOVA 750W G2, Fractal Design Define R4, LG W2220P @75Hz
- ondra91
- Začátečník

-
To je sice pravda, ale cenovka je prakticky u G/F stejná, tak v čem je rozdíl ? Navíc, pokud dobře vím, tak freesync je zatím pouze + 40 hz, což je dost mizerná hodnota a jako bonus to zatím funguje pouze na AMD, což rozhodně není žádná výhra a raději dám přednost nvidii se vším všudy i za cenu nějakého příplatku.dexterav píše:mno NV už ukázala že to ide aj bez HW takže Gsync radšej ani nekomentujem
- dexterav
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
ano pekne predražené jedno aj druhé 
- kesi
- Začátečník

Kdosi tu psal o prémiovém označení "Titan". Chci jen říct, že mě by se více líbila "Ultra".
Proč toto označení karet vlastě nVidia již nepoužívá?
Proč toto označení karet vlastě nVidia již nepoužívá?
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Protože ultra byla synonimem snobské předražené karty. Ala v době kdy na tom společnost byla morálně i ekonomicky lépe, kdy kupovat nelogicky předraženej HW bylo stupidní, dnes je to známka "luxusu" ala Titan. Ala GPU pro ty co si jej můžou dovolit a dát tám cosi najevo těm chudejm masám.
Nicméně, Nvidia killnula Ultru už 2x. S příchodem 7800 se poprvé použilo označení GTX, s tím že Ultra už nebude a 6800 Ultra byla poslední. Ale pak přišel čas R600, papírově ultra silné karty, nvidia se zalekla a bum 8800 Ultra byla na světě (mimochodem stále levnější jak dnešní Titan). Já si myslim že kdyby fiji zazářiulo, klidně se Ultra může oběvit znova, taková 6GB full active verze s TDP+- jak Fiji a stock vodou, to vše černé se zelenejma podvícenejma prvkama... jojo, dovedu si to živě představit.
Nicméně, Nvidia killnula Ultru už 2x. S příchodem 7800 se poprvé použilo označení GTX, s tím že Ultra už nebude a 6800 Ultra byla poslední. Ale pak přišel čas R600, papírově ultra silné karty, nvidia se zalekla a bum 8800 Ultra byla na světě (mimochodem stále levnější jak dnešní Titan). Já si myslim že kdyby fiji zazářiulo, klidně se Ultra může oběvit znova, taková 6GB full active verze s TDP+- jak Fiji a stock vodou, to vše černé se zelenejma podvícenejma prvkama... jojo, dovedu si to živě představit.
- radekhgt
- Začátečník

No EVGA je uz na ich eshope dostupna
http://www.evga.com/Products/Product.as ... P4-4995-KR
Skoda ze nemam prachy na ucte,uz by som ju objednal
Skoda ze nemam prachy na ucte,uz by som ju objednal
CPU: Ryzen 7 9800X3D + RYUJIN II 360 ARGB GPU: MSI RTX 5090 Gaming Trio OC MB: Asus ROG STRIX X670E-A RAM: Kingston FURY DDR5 32 GB 6000 MHz CL36 RGB PSU: MSI MAG 1250W LCD: LG OLED42C2
- Hladis
- Moderátor

DOC: nV vesmes znehodnotila oznaceni Titan a uz je to jen marketingova nalepka bez skutecny hodnoty pod ni. Titan-X není zadny Titan, jak byl myslen u Kepleru, ale obycejna "980Ti" (jako 780Ti)s vice pameti. Takhle to cislovani se mělo posunout dolu 980Ti-980, 980-970, 970-960, 960-950. To by pak Maxwell rada odpovídala předchozí Kepler rade, ale nV se hold rozhodli Maxwell radu oznacit o stupeň vis, cemuz nahrala i situace u AMD. Pokud Fiji rozbije Titana-X, tak to bude docela "Titan" fail , ikdyz asi malokdo se k tomu takhle postavi.