Zdravím.
Dlouho koukám na notebooky kolem 10000. Je mi jasné, že v téhle cenové kategorii není důležitá firma, která to vyrábí, ale mám dotaz.
Je lepší pořídit notebook s horším procesorem - např. N3540, ale lepší výbavou - RAM 8GB, disk 1TB, nebo jít do základní i3 např. 4005u, nebo i3 4030u, ale jen se 4GB RAM a menším diskem. Co bude pracovat lépe a svižněji?
Použití notebooku pro manželku, takže internet, foto a propojení s TV - přehrávání videí z internetu a filmy na TV.
Přenositelnost není podstatná, výdrž baterie také ne. Bude to domácí stanice s využitím na balkóně nebo v posteli.
Díky za odpověď.
lepší procesor nebo lepší výbava pro notebook kolem 10000
Moderátor: Don
- holesz
- Nováček
-
- Butch
- Středně pokročilý
Re: lepší procesor nebo lepší výbava pro notebook kolem 1000
Vzdy brat se silnejsim cpu. Disk, pripadne ramku vylepsis za par stovek ale lepsi cpu budes schanet blbe, nehlede na to ze u nejakych je naletovano na desku...
na cinnosti, ktere jsi vyjmenoval, bude v pohode stacit tech 4GB ramky.
Disk je diskutabilni. Za me je vsechno 5400ot pomale a nepouzitelne bez ohledu na kapacitu.
Nicmene na net, video atp to bude stacit.
na cinnosti, ktere jsi vyjmenoval, bude v pohode stacit tech 4GB ramky.
Disk je diskutabilni. Za me je vsechno 5400ot pomale a nepouzitelne bez ohledu na kapacitu.
Nicmene na net, video atp to bude stacit.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- holesz
- Nováček
-
Diky za rychlou odpoved.jen urcite se nechystam k upgradum.i presto bys tedy bral lepsi procesor na ukor horsiho zbytku notebooku?
- Butch
- Středně pokročilý
Ano, protoze uz je jedno jestli tam za tu cenu bude SSHD, HDD....jedine kdyby byl rozdil ze uz dostanes rovnou SSDcko, coz u notesu za 10k v nejake rozumne kapacite ale nehrozi.
Ramka 4GB vs 8GB, nema na ty cinnosti smysl resit. Resp muze se stat, ze treba Firefox dokaze byt nenazrany a kdyz pustis nekolik okne + office + u-tube, tak si dokazu predstavit ze 4GB ramky bude malo.
Naopak pokud je v nb dost pomaly CPU, tahne se uplne vsechno.
Od instalaci programu, prohlizeni webu, vsechno se louda. To same ale plati kdyz je pomaly disk.
Pokud mas ale kombinaci pomaly cpu+ pomaly disk. Najednou zjistujes ze notes je stejne rychlej jako 10 let stary notebook.
Dam priklad treba dva roky stary Lenovo E335 kde AMD Dual-Core E2-1800 je naprosto nepouzitelny na jakoukoliv cinnost s nb, u pruzkumnik je utrpeni. Rychlost jakou jsem tam videl, jsem zazil nekdy naposledy kdyz jsem testovat windows 7 na mobilnim 1Ghz Pentiu3 s 4200ot diskem.
Nahod konkretni modely at vidime mezi cim vahas.
Co se tyce levnych notesu, rozhodne se vyhni Lenovu.
Pokud mas moznost ty notesy nekde v datartu osahat, klidne to zkus. Uvidis reakci prohlizece, programu, lecos to napovi.
Ramka 4GB vs 8GB, nema na ty cinnosti smysl resit. Resp muze se stat, ze treba Firefox dokaze byt nenazrany a kdyz pustis nekolik okne + office + u-tube, tak si dokazu predstavit ze 4GB ramky bude malo.
Naopak pokud je v nb dost pomaly CPU, tahne se uplne vsechno.
Od instalaci programu, prohlizeni webu, vsechno se louda. To same ale plati kdyz je pomaly disk.
Pokud mas ale kombinaci pomaly cpu+ pomaly disk. Najednou zjistujes ze notes je stejne rychlej jako 10 let stary notebook.
Dam priklad treba dva roky stary Lenovo E335 kde AMD Dual-Core E2-1800 je naprosto nepouzitelny na jakoukoliv cinnost s nb, u pruzkumnik je utrpeni. Rychlost jakou jsem tam videl, jsem zazil nekdy naposledy kdyz jsem testovat windows 7 na mobilnim 1Ghz Pentiu3 s 4200ot diskem.
Nahod konkretni modely at vidime mezi cim vahas.
Co se tyce levnych notesu, rozhodne se vyhni Lenovu.
Pokud mas moznost ty notesy nekde v datartu osahat, klidne to zkus. Uvidis reakci prohlizece, programu, lecos to napovi.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- holesz
- Nováček
-
Vidis a zrovna na Lenovo jsem koukal.je u nas v tescu s tou i3 4005u za 9999.je to tusim g 50-30.
Jinak to jsou zase notesy z letaku.v okay asus x552md-sx064h s n3540,1TB a 8GB RAM.nebo asus x553ma-sx846h se stejnou vybavou.vsechny jsou i s win8.1.cena stejna,tedy 9999kc.
Jinak to jsou zase notesy z letaku.v okay asus x552md-sx064h s n3540,1TB a 8GB RAM.nebo asus x553ma-sx846h se stejnou vybavou.vsechny jsou i s win8.1.cena stejna,tedy 9999kc.
- Ankar_23
- Začátečník
Taky jsem vybíral NTB v téhle kategorii, pak jsem se ale rozhodl pro mírné připlacení, ale na potřeby, které uvádíš, to stačí. Hlavně neber procesory co začínají "N" protože jsou to CPU z tabletů předělané na CPU do NTB (jednoduše řečeno).
EDIT : tady si o tom můžeš přečíst víc http://notebookblog.cz/technika/navody/ ... pentium-n/
EDIT : tady si o tom můžeš přečíst víc http://notebookblog.cz/technika/navody/ ... pentium-n/
CPU AMD Ryzen 5 5600X MB ASRock B550 Pro4 RAM Corsair Vengeance LPX Black 16GB SSD Samsung 860 EVO 250GB GK MSi GTX 1660Ti PSU Seasonic S12II 620W Case Fractal Design Define R4
- holesz
- Nováček
-
Právě, že jsem si o N procesorech už udělal svůj obrázek a jen jsem se chtěl zeptat, zda ta omáčka kolem nich (tedy především 8 GB RAM) dokáže jejich pomalost vykompenzovat. A jak tak koukám, tak nedokáže.
Budu hledat dál, ale ta nabídka v Tescu za i3 4005u za 9999kč je poměrně lákavá. V e-shopech se totiž stejné stroje pohybují o 1500 i více Kč výš.
Budu hledat dál, ale ta nabídka v Tescu za i3 4005u za 9999kč je poměrně lákavá. V e-shopech se totiž stejné stroje pohybují o 1500 i více Kč výš.