GTA V - Technicka stranka hry

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
van Bellen
Začátečník
Začátečník

Re: GTA V - Technicka stranka hry

Příspěvek od van Bellen »

GTA V už umožňuje textúrové mody, dostáva aj ENB mod

http://www.sector.sk/novinka/100216/gta ... nb-mod.htm
supermoto
Nováček
Nováček

Příspěvek od supermoto »

Baneshee
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baneshee »

Takovy artefakty vypadaj spis na problem s grafikou nebo s ovladacema, nez jako problem hry. Zkus jinou verzi ovladacu a pokud mas kartu pretaktovanou, tak ji hod na default.
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
supermoto
Nováček
Nováček

Příspěvek od supermoto »

Ovladače jsem zkoušel jiný a žádná změna. Grafickou kartu mám na základních taktech. Radeon R9 280X
Baneshee
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baneshee »

Tak to je divny, tuhle grafiku tu ma vic lidi a nikdo podobny problemy nehlasil. Jiny hry slapou bez problemu? Grafika se neprehriva? Pokud by to podobny veci delalo ve vice hrach, tak by to byl spis HW problem (vadna karta). Zkusil bych ve hre nastavit nizsi detaily a prepnout ji do DX10 rezimu, jestli bude nejaka zmena
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
TankGeorge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TankGeorge »

Tyhle artefakty dělá grafická paměť. Buď je poškozená, příliš přetaktovaná, má drblé napájení, nebo se přehřívá. Zkoušej ještě jiné ovladače, jinak vyndat kartu, vyfouknout prach, dotáhnout pasiv na paměti... zkusit pamětem zvednout napětí, nebo je podtaktovat. Víc mě nenapadá.
Ryzen 7800X3D + Kingston 2x32GB 6000/36 + RTX 4090 sociální Gainward + ROG B650E-E
LG OLED CX 55" + Fractal Design Define S2
supermoto
Nováček
Nováček

Příspěvek od supermoto »

No takhle, já sem si právě kůli GTA koupil tuhle grafickou kartu, tak že ta je úplně nová. Zvedání napětí nebo podtaktování takovým to věcem já moc neholduju, tak bych se do toho moc nepouštěl, ať to ještě nějak víc neposeru. Měl sem tam prvně grafické ovladače 14.12 a pak jsem zkusil ty beta 15.5 a to se mi zdálo že se to ještě malinko zhoršilo. Jestli to dělá i u jiných her to nevím, žádnou jinou sem ještě na tuto grafickou kartu nezkoušel ale mám tu Project CARS, tak to zkusím chvilu zahrát a uvidím jestli to bude něco dělat.
flakk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od flakk »

Mám GTA zvlášť na SATA disku a dneska nejsem schopen načíst offline hru. Dvakrát deset minut loadingu a nic. A to ten disk nijak nepoužívám, systémový je ssd. Bych to hodil z okna :-D jindy to mám za půl minuty načtené. Má s tím taky někdo takové nervy?
blaho
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od blaho »

pri nekonecnom loadingu skus dat ALT + TAB
GROO
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GROO »

blaho píše:pri nekonecnom loadingu skus dat ALT + TAB
Jo tohle funguje, stačí jen překliknout tam a zpátky, já takhle "pomáhám" načítání online. :-D
supermoto
Nováček
Nováček

Příspěvek od supermoto »

supermoto píše:No takhle, já sem si právě kůli GTA koupil tuhle grafickou kartu, tak že ta je úplně nová. Zvedání napětí nebo podtaktování takovým to věcem já moc neholduju, tak bych se do toho moc nepouštěl, ať to ještě nějak víc neposeru. Měl sem tam prvně grafické ovladače 14.12 a pak jsem zkusil ty beta 15.5 a to se mi zdálo že se to ještě malinko zhoršilo. Jestli to dělá i u jiných her to nevím, žádnou jinou sem ještě na tuto grafickou kartu nezkoušel ale mám tu Project CARS, tak to zkusím chvilu zahrát a uvidím jestli to bude něco dělat.
Tak jsem zkusil zahrát jinou hru (Project CARS) a tam to běží naprosto v pořádku bez nějakých artefaktů. Teď si teda nejsem jistej jestli za zmiňované problémy v GTA může grafická karta :(
3tp2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 3tp2 »

Použij tohle http://www.guru3d.com/files-details/dis ... nload.htmla tam dej clear and restart at máš jistotu čistejch driverů,pak nainstaluj nový
CPU: Ryzen 7 9800X3D MB: Gigabyte B650 Aorus Elite Ax RAM: Corsair 2x16Gb Kit 6000Mhz DDR5 GPU: PNY GeForce RTX 5080 Triple Fan 16GB OC SSD: Kingston SSD FURY Renegade M.2 1TB PSU: EVGA SuperNova 750 G2 CASE: Nzxt H440 Monitor 27"OLED Gigabyte Aorus Fo27q2
LoArmistead
Nováček
Nováček

Příspěvek od LoArmistead »

Čau hráči,
už vůbec nevim jak si poradit, jsem z toho zoufalej a tak se obracím na vás zkušenější - GTA V mi laguje, škube se, prostě je to ta klasická mnohokrát popisovaná věc kdy při rychlý jízdě autem po městě se hra stává nehratelnou..prošel jsem plno českých i cizích fór a návodů ale nic nepomohlo..mám nejnovější ovladače na grafiku (AMD 15.5. beta což většině lidí problém vyřeší), nainstalovaný mám ten DirectX co je přímo v instalační složce GTA, zkoušel jsem přehazovat DirectX, snižovat detaily (k ničemu, seká se to i na naprostý minimum a rozlišení 800X600, dělá to pořád to samý) a už jsem fakt úplně bezradnej...máte někdo nějakej nápad? PC mám: Win 7 Ultimate 64bit, Intel Core i5-4570 3.20GHz, 8GB RAM, grafika AMD Radeon Sapphire R9 270 DUAL-X 2GB GDDR5..na tomhle PC by mělo GTAčko šlapat ne? Předem fakt DÍKY MOC za jakýkoliv info, už nevim co s tim..:/ a ještě poznámka - v nastavení grafiky ve hře kde máte nahoře napsáno kolik MB je využito z grafiky mi to ukazuje "1752MB/14887455825MB" čili nesmyslnej údaj..nemůže tohle být problém? nevyplývá z toho že hra jakoby neví s jakou pracuje grafickou kartou? v PC je ještě integrovaná ale tu mam zakázanou ve správci zařízení..
icebosss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od icebosss »

A jaky jsou fps pri tom skubani?
iOioo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iOioo »

Nepada ti vytazenie gpu na 0% ? Skus si obmedzit fpska cez afterburner napr. na 30 pripadne 40 a pohraj sa s v-sync in-game, tato hra ma s tym neuveritelny problem.
Intel i5 3570K @ 4,2GHz | MSI Z77A-G43 | 16GB DDR3 Kingston | GTX 760 OC | Corsair TX650 V2 | Kingston SSDNow V +200 120GB + 1TB WD Black | Zalman Z11 Plus | Benq GW2320 + Dell P2414H | Razer Abyssus + Razer Kabuto + Ozone Strike Pro mx red
Intel i7 5775C @ 4,2GHz & NH-U9S | ASUS Z97M Plus | 32GB DDR3 Kingston | ASUS RTX 3070 | Seasonic M12II-520 | Crucial M500 120GB + Intel 535 480GB + 3TB WD RED | Fractal arc mini + 3xNF-F12 + 1x NF-A14 | Samsung C34F791 + BENQ XL2411P | ROCCAT® Kave XTD 5.1 + Asus Xonar DSX | Razer Mamba + Razer Destructor + Ozone Stike Pro mx red
LoArmistead
Nováček
Nováček

díky za reakce - na začátku hraní když je vše OK tak má hra mezi 75 - 120 FPS, funguje v pohodě, i v těch "nejakčnějších místech" nejde pod 75 FPS..po cca 5 - 10 minutách hry se začne sekat a spadne mezi 5 - 35 FPS..VSync mám ve hře vypnutý, když ho zapnu je to možná ještě horší..limit FPS (na 30 resp 60) se mi nedaří nastavit jinak než právě zapnutím VSyncu a to nepomáhá..:(
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Jaké máš teploty grafiky a CPU v průběhu hraní? Jak máš nastavený PowerTune limit v Catalyst Control Centeru?
LoArmistead
Nováček
Nováček

co se týká vytížení GPU - stáhnul jsem si GPU-Z na to a pokud myslíme oba to stejné, tak mi k % nepadá, viz obrázek..akorát teda když jsem měl GPU-Z zapnutý při hraní tak se hra sekala ještě mnohem víc.
obrázek:
http://www.imgup.cz/image/w5a
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Ano, GPU load ti padá k nule, zkus to co radil iOioo
LoArmistead
Nováček
Nováček

Krteq: co se týká té teploty, tak dle Speccy má při hraní (v době největších lagů) CPU 48 stupňů a grafická karta 38 stupňů..s tím co radil iOioo je problém ten, že nevím jak omezit limit FPS na 30-40? nepodařilo se mi najít nic, kromě toho když jsem zapnul VSync..u toho Afterburneru se píše že je jen na grafiky MSI..
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“