DELL U2713H nekompatibilní?
Moderátor: maXXmilian
- byXick
- Černá karta

-
DELL U2713H nekompatibilní?
Ahoj, koupil jsem monitor Dell U2713H a po připojení k PC se na monitoru objeví hláška, že není žádný signál. Zkoušel jsem dva kabely: DVI-D a HDMI, ale v obou případech ta stejná hláška. Ano, na monitoru jsem pokaždé manuálně zvolil konkrétní vstup.
Poté jsem zkusil monitor propojit stejným HDMI kabelem s notebookem a tam monitor normálně funguje.
Když k tomu PC tím stejným kabelem (DVI-D) připojím jiný monitor (Samsung SyncMaster 305T+ nebo BenQ GW2255), tak funguje zcela v pořádku.
Zkoušel jsem i počítač vypnout, zapojit na grafickou kartu pouze ten monitor a počítač zapnout, ale stále bez výsledku.
Také jsem zkusil stáhnout ovladač pro monitor, ale ten nejde nainstalovat, protože program potřebuje, aby byl monitor připojen, ale podle programu připojen není.
Ale přeci jenom k monitoru asi nějaký signál jde, protože když kabel odpojím z grafické karty, tak se objeví hláška "No HDMI Cable, The display will go into power save mode in 5 minutes."
Po opětovném připojení se objeví "Entering power save mode."
Při zmáčknutí jakéhokoli tlačítka na monitoru se objeví, že není signál...
PC na kterém monitor nejde: i7-920, gigabyte ga-ex58-ud3r rev:1.6, AMD Radeon HD 7950; Windows 8.1 64-bit
Poté jsem zkusil monitor propojit stejným HDMI kabelem s notebookem a tam monitor normálně funguje.
Když k tomu PC tím stejným kabelem (DVI-D) připojím jiný monitor (Samsung SyncMaster 305T+ nebo BenQ GW2255), tak funguje zcela v pořádku.
Zkoušel jsem i počítač vypnout, zapojit na grafickou kartu pouze ten monitor a počítač zapnout, ale stále bez výsledku.
Také jsem zkusil stáhnout ovladač pro monitor, ale ten nejde nainstalovat, protože program potřebuje, aby byl monitor připojen, ale podle programu připojen není.
Ale přeci jenom k monitoru asi nějaký signál jde, protože když kabel odpojím z grafické karty, tak se objeví hláška "No HDMI Cable, The display will go into power save mode in 5 minutes."
Po opětovném připojení se objeví "Entering power save mode."
Při zmáčknutí jakéhokoli tlačítka na monitoru se objeví, že není signál...
PC na kterém monitor nejde: i7-920, gigabyte ga-ex58-ud3r rev:1.6, AMD Radeon HD 7950; Windows 8.1 64-bit
- PET5
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Re: DELL U2713H nekompatibilní?
Ten DVI-D kabel byl přiložen u monitoru Dell U2713H? Pro rozlišení 2560x1440 je totiž nutné aby měl osazeny všechny piny pro Dual Link.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Digital_Visual_Interface
http://cs.wikipedia.org/wiki/Digital_Visual_Interface
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
- byXick
- Černá karta

-
ano, je to dual link, přesně to značí i to D za pomlčkou, proto jsem to psal
a i kdyby to nebyl dual link, tak by monitor zobrazoval, ale pouze v nižším rozlišení
a i kdyby to nebyl dual link, tak by monitor zobrazoval, ale pouze v nižším rozlišení
- PET5
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Označení DVI-D znamená "digital only" - pouze digitální signál. Může být v obou verzích SL i DL. S kabelem SL nemusí monitor zobrazit nic.
Co se týče toho HDMI, s tím bývá u Dellu u některých monitorů problém, že nefunguje rozlišení nad FullHD.
Co se týče toho HDMI, s tím bývá u Dellu u některých monitorů problém, že nefunguje rozlišení nad FullHD.
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
- byXick
- Černá karta

-
aha, promiň, máš pravdu
ale jak jsem psal: je to originál dual link
já to nechci připojit přes HDMI, chci to připojit přes DVI, ale to HDMI jsem uváděl protože ten notebook nemá DVI výstup a já mám pouze kabely DVI-DVI a HDMI-HDMI
ntb - hdmi - monitor - funguje
pc - hdmi - monitor - nefunguje
ale jak jsem psal: je to originál dual link
já to nechci připojit přes HDMI, chci to připojit přes DVI, ale to HDMI jsem uváděl protože ten notebook nemá DVI výstup a já mám pouze kabely DVI-DVI a HDMI-HDMI
ntb - hdmi - monitor - funguje
pc - hdmi - monitor - nefunguje
- byXick
- Černá karta

-
teď sem našel redukci dvi-vga a kabel vga-vga, tak jsem zkusil zapojení pc - dvi->vga - vga - monitor a funguje to
proč tedy nejde dvi ani hdmi?
proč tedy nejde dvi ani hdmi?
- byXick
- Černá karta

-
volal jsem do dellu a poslali mi nový kus, dnes dorazil a problém je úplně stejný, takže to bude nejspíš grafikou - tak zkusím reklamovat tu 
jestli tedy někdo nemá nějaký nápad?
jestli tedy někdo nemá nějaký nápad?
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Kromě dotazu proč tohle kupuješ když máš krásnej Samsung 305T asi to, že ještě můžeš zkusit aktivní DP převodník na DVI. Tím vyloučít nekompatibilitu.
- PET5
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Předpokládám, že jiný DVI-D kabel jsi už vyzkoušel. Pak by nebylo od věci sehnat někoho se stejnou grafikou na otestování.
DVI-D na tvém monitoru má ochranu obsahu HDCP a to může způsobovat nepompatibilitu s grafickou kartou.
Jakou máš grafickou kartu? Měla by mít také miniDisplayPort. Ke grafikám Sapphire a přibalovaly kabely Mini-DP to DP. Tvůj monitor má vstup DP i Mini-DP, takže kterýkoliv z těchto verzí kabelu by mohl být řešením. Vyjde přibližně na 250 Kč.
DVI-D na tvém monitoru má ochranu obsahu HDCP a to může způsobovat nepompatibilitu s grafickou kartou.
Jakou máš grafickou kartu? Měla by mít také miniDisplayPort. Ke grafikám Sapphire a přibalovaly kabely Mini-DP to DP. Tvůj monitor má vstup DP i Mini-DP, takže kterýkoliv z těchto verzí kabelu by mohl být řešením. Vyjde přibližně na 250 Kč.
- byXick
- Černá karta

-
ano, jiný DVI-D kabel jsem zkoušel
mám ASUS HD7950-DC2T-3GD5-V2
než bych sehnal někoho s touto kartou, tak se dřív vyřídí reklamace
má DP, takže mám koupit pouze DP kabel? nemusím kupovat ten drahej převodník (viz. DOC_ZENITH)?
mám ASUS HD7950-DC2T-3GD5-V2
než bych sehnal někoho s touto kartou, tak se dřív vyřídí reklamace
má DP, takže mám koupit pouze DP kabel? nemusím kupovat ten drahej převodník (viz. DOC_ZENITH)?
- PET5
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Rozhodně stačí DP kabel. Docent si zřejmě neuvědomil, že ten monitor má DP vstupy, takže proto ten převodník.
Tvá grafika má klasický DP port, takže budeš potřebovat kabel DP-DP klasické velikosti (ne mini).
Tvá grafika má klasický DP port, takže budeš potřebovat kabel DP-DP klasické velikosti (ne mini).
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

JJ zkus to DP kabelem. Já jsem ten DP to DVI převodník myslel hlavně aby se odzkoušelo jestli neni vadné DVI/HDMI na monitoru, protože analog funguje. A aktivní převodník bude vysílat standard signál bez ohledu na to do jaké karty bude zapojenej.
- byXick
- Černá karta

-
tak dneska došel DP kabel a funguje to - tudíž problém vyřešen, děkuji vám za rady