TEST: Dell UltraSharp U3415W
Moderátor: maXXmilian
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: TEST: Dell UltraSharp U3415W
ja akorat dopisuju test toho DELU, pocitam ze do konce tydne ho odeslu do redakce.. Ted nejak nestiham 
- kuko61
- Nováček

-
A testoval si aj PIP, PBP a prepínanie USB a bude to spomenuté v článku?
Alebo sa mám popýtať niekde na anglických fórach.
U nás ho asi veľa ľudí nemá.
Alebo sa mám popýtať niekde na anglických fórach.
U nás ho asi veľa ľudí nemá.
MB: MSI Z87 MPOWER; CPU: i5 4670K; Mem: 32 GB Crucial Ballistix; PSU: Corsair TX650W;
GPU: ASUS STRIX GTX970; DVD-RW: Pioneer DVR-112L; Ext BD-RW: LG BE12LU
HDD: 4 x 2TB Synology NAS;
Monitor: 27" Philips 273E3; TV: Samsung PS50A456
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
PIP jsem nestihl protoze jsem musel neplanovane monitor vratit o tyden drive.
- Reptile
- Začátečník

no přemyšlim o něm...že bych vyměnil stavajici DELL...uvidime
CPU:Intel Core i5 2500k @ 4,7GHz - 1,27V Cooler:Thermalright Silver Arrow MB:Asus P8P67 B3 RAM:4x4GB Kingston HyperX 1600Mhz GPU: MSI Radeon RX 5600 XT MECH OC 1820/1780 HDD:Samsung SSD 840 EVO 120GB, Samsung 1TB, Samsung 1,5TB, Seagate 2TB, Seagate 4TB Case:Thermaltake VH8000BWS Armor+ Mx PSU:Seasonic X-560 Gold Writer:Samsung SH-S223C Mouse:Razer Diamondback + Logitech MX 1100 Keyboard:Logitech Cordless Desktop Wave Pro
- Magicie
- Začátečník

Povedlo se nejak pohnout Stratosi s tim testem?
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ano povedlo, je hotovy a odeslal jsem ho vcera do redakce, kdy vyjde ale netusim.. zkusim zjistit.
- kuko61
- Nováček

-
Ja som na test nečakal a dnes som ho objednal
Takže na budúci týždeň budem vedieť, ako funguje PIP, PBP a prepinanie USB. Potom môžem dať info, ak by mal niekto záujem...
MB: MSI Z87 MPOWER; CPU: i5 4670K; Mem: 32 GB Crucial Ballistix; PSU: Corsair TX650W;
- Magicie
- Začátečník

Urcite! Ja stale cekam na grafiku GFX 980 Ti vs Radeon R9 39x, ale taky po nem pokukuji.
- Reptile
- Začátečník

to jsme 2Magicie píše:Urcite! Ja stale cekam na grafiku GFX 980 Ti vs Radeon R9 39x, ale taky po nem pokukuji.
CPU:Intel Core i5 2500k @ 4,7GHz - 1,27V Cooler:Thermalright Silver Arrow MB:Asus P8P67 B3 RAM:4x4GB Kingston HyperX 1600Mhz GPU: MSI Radeon RX 5600 XT MECH OC 1820/1780 HDD:Samsung SSD 840 EVO 120GB, Samsung 1TB, Samsung 1,5TB, Seagate 2TB, Seagate 4TB Case:Thermaltake VH8000BWS Armor+ Mx PSU:Seasonic X-560 Gold Writer:Samsung SH-S223C Mouse:Razer Diamondback + Logitech MX 1100 Keyboard:Logitech Cordless Desktop Wave Pro
- kuko61
- Nováček

-
Monitor je na stole, zatiaľ som nemal čas všetko vyskúšať.
Urobil som niekoľko fotiek v PBP a PIP móde.
http://1drv.ms/1QvpUIz
PBP funguje pekne. Trochu trvalo, kým som nastavil počítač s integrovanou GK intel HD3000.
V PBP móde bol obraz buď malý v strede polovice monitoru, alebo deformovaný. Problém bol v starších ovládačoch, kde nešlo nastaviť zmenu mierky obrazu. Po chvíli hladania na nete a s novými ovládačmi funguje PBP bez problémov.
Pri PIP sa veľkosť okna nedá meniť, okno má mierku 16:9 (1280z720) - jeho výška je polovica výšky monitora.
Ide nastaviť len umiestnenie v štyroch rohoch. Pre prácu v PIP okne by bolo ideálne, ak by sa dalo o niekoľko cm zväčšiť, takže na robotu na dvoch PC bude asi lepší PBP mód. Ale na pozeranie videa/TV z druhého PC je okno veľké tak akurát. Čo sa týka PIP módu je o niečo lepší Samsung S34E790C, tam sa dá PIP okno zväčšiť až na 1720x720 (formát 21:9), ale tiež sa nedá nastaviť vyššie ako 720px.
Prepínanie USB som zatial nevyskúšal, chýba mi jeden USB kábel. Takže zatial neviem, či sa zbavím jednej klávesnice s myšou.
Malý problém sa objavil, keď som prepínal z PIP módu na normálny mód - monitor hlásil, že nemá signál na mDP vstupe. Musel som vždy cez OSD na monitore znovu navoliť vstup mDP (aj keď ho správne ukazovalo ako aktívny) a obraz sa potom objavil. Možno je to problém HD3000, skúsim dať do PC externú GK, či to bude robiť aj s ňou.
Jedno PC som pripojil cez mDP (intel HD3000), druhé cez HDMI (nvidia GTS450), na oboch išlo nastaviť maximálne rozlíšenie 3440x1440 pri 60HZ, čo som sa trochu čudoval. Obe GK majú v špecifikáciách uvedené max rozlíšenie 2560x1600 a čo som pozeral na nete, HDMI 1.4 by to nemalo vôbec zvládať zvládať pri 60Hz.
IPS glow je prítomný, ale je viditeľný, len keď je v miestností tma. Keďže v robote máme v miestnosti stále svetlo, pri práci som ho vôbec neregistroval.
Farebnosť vyzerá byť v poriadku, s monitorom je na A4 dodávaný výsledok továrenského merania, nie je dôvod mu neveriť. Kalibrovať samozrejme budem, potom určite porovnám rozdiel medzi továrenským nastavením a ICC profilom od Dellu a kalibrovaným monitorom.
Pozorovacie uhly sú veľmi dobré, z bokov lepšie ako z vrchu a zo spodku. Ale na mojom starom LG W2600HP sú podľa mňa lepšie. Je to vynikajúci monitor, bude sa mi s ním ťažko lúčiť, ale ide len na vedlajší stôl
Škoda že sa prestali vyrábať 27" IPS s rozlíšením 1920x1200.
Čo sa týka rozlíšenia, som spokojný, pri 1440px na výšku ešte netreba upravovať veľkosť písma vo Win a v prehliadači. 4K rozlíšenie by som pri 27" 16:9 a 34" 21:9 monitoroch asi nechcel, pri tejto výške obrazovky by bolo všetko strašne malé. Používame aj software s vlastným UI kde sa zmena veľkosti písma a dpi vo Win neprejaví.
Urobil som niekoľko fotiek v PBP a PIP móde.
http://1drv.ms/1QvpUIz
PBP funguje pekne. Trochu trvalo, kým som nastavil počítač s integrovanou GK intel HD3000.
V PBP móde bol obraz buď malý v strede polovice monitoru, alebo deformovaný. Problém bol v starších ovládačoch, kde nešlo nastaviť zmenu mierky obrazu. Po chvíli hladania na nete a s novými ovládačmi funguje PBP bez problémov.
Pri PIP sa veľkosť okna nedá meniť, okno má mierku 16:9 (1280z720) - jeho výška je polovica výšky monitora.
Ide nastaviť len umiestnenie v štyroch rohoch. Pre prácu v PIP okne by bolo ideálne, ak by sa dalo o niekoľko cm zväčšiť, takže na robotu na dvoch PC bude asi lepší PBP mód. Ale na pozeranie videa/TV z druhého PC je okno veľké tak akurát. Čo sa týka PIP módu je o niečo lepší Samsung S34E790C, tam sa dá PIP okno zväčšiť až na 1720x720 (formát 21:9), ale tiež sa nedá nastaviť vyššie ako 720px.
Prepínanie USB som zatial nevyskúšal, chýba mi jeden USB kábel. Takže zatial neviem, či sa zbavím jednej klávesnice s myšou.
Malý problém sa objavil, keď som prepínal z PIP módu na normálny mód - monitor hlásil, že nemá signál na mDP vstupe. Musel som vždy cez OSD na monitore znovu navoliť vstup mDP (aj keď ho správne ukazovalo ako aktívny) a obraz sa potom objavil. Možno je to problém HD3000, skúsim dať do PC externú GK, či to bude robiť aj s ňou.
Jedno PC som pripojil cez mDP (intel HD3000), druhé cez HDMI (nvidia GTS450), na oboch išlo nastaviť maximálne rozlíšenie 3440x1440 pri 60HZ, čo som sa trochu čudoval. Obe GK majú v špecifikáciách uvedené max rozlíšenie 2560x1600 a čo som pozeral na nete, HDMI 1.4 by to nemalo vôbec zvládať zvládať pri 60Hz.
IPS glow je prítomný, ale je viditeľný, len keď je v miestností tma. Keďže v robote máme v miestnosti stále svetlo, pri práci som ho vôbec neregistroval.
Farebnosť vyzerá byť v poriadku, s monitorom je na A4 dodávaný výsledok továrenského merania, nie je dôvod mu neveriť. Kalibrovať samozrejme budem, potom určite porovnám rozdiel medzi továrenským nastavením a ICC profilom od Dellu a kalibrovaným monitorom.
Pozorovacie uhly sú veľmi dobré, z bokov lepšie ako z vrchu a zo spodku. Ale na mojom starom LG W2600HP sú podľa mňa lepšie. Je to vynikajúci monitor, bude sa mi s ním ťažko lúčiť, ale ide len na vedlajší stôl
Čo sa týka rozlíšenia, som spokojný, pri 1440px na výšku ešte netreba upravovať veľkosť písma vo Win a v prehliadači. 4K rozlíšenie by som pri 27" 16:9 a 34" 21:9 monitoroch asi nechcel, pri tejto výške obrazovky by bolo všetko strašne malé. Používame aj software s vlastným UI kde sa zmena veľkosti písma a dpi vo Win neprejaví.
- Magicie
- Začátečník

Divam se, ze jsi nakonec predbehl s recenzi Stratose
.
Jak si zvykas na tu zahnutost?
Co prip. subjektivni srovnani se starsim nezahnutym monitorem?
Jak si zvykas na tu zahnutost?
Co prip. subjektivni srovnani se starsim nezahnutym monitorem?
- kuko61
- Nováček

-
No skôr sú to prvé dojmy, ako recenzia
Na zahnutosť si zatiaľ nezvykám, monitor mám v robote.
Prišiel v piatok poobede, čas na rozbalenie som mal až okolo 21.00
a hral som sa s ním asi do 01.00, ale to som vlastne len skúšal funkcie.
Potom som už išiel domov.
Ale prvý dojem je výborný. Aj som si hovoril, že zahnutie by mohlo byť pri tej šírke aj väčšie
Pri práci ho vyskúšam na budúci týždeň, som asi v polovici layoutu časopisu, tak uvidím,
ako sa na ňom bude robiť a aký bude rozdiel oproti plochému 27". Ešte neviem, či si dám okno s Indesignom na stred, alebo ku kraju.
Lebo ak by bolo na kraji (pocitovo by som ho dal doľava) a príde ku mne sedieť niekto z redakcie (prísediaci sedia naľavo odo mňa), kôli zahnutiu by sa na obrazovku díval trochu zboku. Ale to sa všetko odladí. Je dobre, že v display manageri sa dá uložiť vlastné nastavenie rozdelenia obrazovky, tak si môžem uložiť také, aké mi bude najviac vyhovovať.
No a keď chystám súbory na tlač, vyraďujem ich a ripujem, robím na dvoch PC a tam tiež budem musieť časom nájsť najlepší systém. Pravdepodobne PBP ako som písal, ale tiež môžem na druhom PC pracovať cez VNC a to mať ako okno a PBP a PIP nepoužívať.
Na zahnutosť si zatiaľ nezvykám, monitor mám v robote.
Prišiel v piatok poobede, čas na rozbalenie som mal až okolo 21.00
a hral som sa s ním asi do 01.00, ale to som vlastne len skúšal funkcie.
Potom som už išiel domov.
Ale prvý dojem je výborný. Aj som si hovoril, že zahnutie by mohlo byť pri tej šírke aj väčšie
Pri práci ho vyskúšam na budúci týždeň, som asi v polovici layoutu časopisu, tak uvidím,
ako sa na ňom bude robiť a aký bude rozdiel oproti plochému 27". Ešte neviem, či si dám okno s Indesignom na stred, alebo ku kraju.
Lebo ak by bolo na kraji (pocitovo by som ho dal doľava) a príde ku mne sedieť niekto z redakcie (prísediaci sedia naľavo odo mňa), kôli zahnutiu by sa na obrazovku díval trochu zboku. Ale to sa všetko odladí. Je dobre, že v display manageri sa dá uložiť vlastné nastavenie rozdelenia obrazovky, tak si môžem uložiť také, aké mi bude najviac vyhovovať.
No a keď chystám súbory na tlač, vyraďujem ich a ripujem, robím na dvoch PC a tam tiež budem musieť časom nájsť najlepší systém. Pravdepodobne PBP ako som písal, ale tiež môžem na druhom PC pracovať cez VNC a to mať ako okno a PBP a PIP nepoužívať.
- Magicie
- Začátečník

Tak pak urcite posli prosim dalsi dojmy. Jestli ti ta zaoblenost treba do konce tydne nezacne lizt naopak na nervy.
Mne jinak ostatne stejne jako tebe docela zarazi jak jsi rozjel to rozliseni a to navic pres HDMI na 3440x1440.
http://www.geforce.com/hardware/desktop ... ifications
https://ask.fedoraproject.org/en/questi ... l-hd-3000/
Mne jinak ostatne stejne jako tebe docela zarazi jak jsi rozjel to rozliseni a to navic pres HDMI na 3440x1440.
http://www.geforce.com/hardware/desktop ... ifications
https://ask.fedoraproject.org/en/questi ... l-hd-3000/
- kuko61
- Nováček

-
Ešte raz to v pondelok skontrolujem, či sa mi to len nezdalo 
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
dyztak pak muzes pod moji recenzi na DDworldu v diskuzi doplnit naky svy dojmy to by urcite hodne lidi ocenilo 
- Reptile
- Začátečník

a ta vyjde kdy?Stratos píše:dyztak pak muzes pod moji recenzi na DDworldu v diskuzi doplnit naky svy dojmy to by urcite hodne lidi ocenilo
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
no ja doufam ze uz konecne do konce mesice. Redakce ted parila zaklinace a na vsechno ostatni se asi uz moc nesoustredilo. Uz mam hotovy 4 recenze na vydani
tak snad to tam zacnou valit..
- Magicie
- Začátečník

Kuko zkousel jsi to prosimte?
- kuko61
- Nováček

-
Skúsil, z polovice som sa mýlil
Moje hlavné PC s intel HD3000 a displayportom ide v plnom rozlíšeni a 60Hz.
Druhé PC s HDMI 1.4 pri 3440x1440 len na 30Hz.
Keďže budem druhé PC prevádzkovať len v PBP režime alebo ako PIP okno,
vôbec to nevadí. V rozlíšeniach 1720x1440 a 1280x720 (rozlíšenie PIP okna)
zvláda HDMI 1.4 60Hz.
Inak karta v druhom PC má okrem HDMI aj Displayport, len je problém,
že PBP a PIP nefunguje, pokiaľ sú oba PC pripojené na rovnaký typ konektoru.
Čiže jedno musí byť pripojené cez niektorý Displayport a druhé cez HDMI.
Riešením by bola GK s HDMI 2.0, ale tie sú zatiaľ drahé a jej kúpa do PC v robote by nemala zmysel.
OT: Nechápem, prečo sa v súčasnosti nerobia lacné GK s displayportom, keď to pred 4-5 rokmi išlo. Teraz som našiel najlacnejšiu za vyše 100€, v robote mám Zotac GTS450 a pasívny GT430 s DVI, HDMI a Displayportom, ich cena bola okolo 70 a 50€.
Čo sa týka prepínania USB, podľa všetkého to nefunguje tak jednoducho, ako som si predstavoval.
Treba ísť dosť hlboko do menu a dlho to trvá, na to by som nemal nervy, veľakrát potrebujem meniť PC dosť často, takže druhá klávesnica a myš pravdepodobne zostanú na stole.
Moje hlavné PC s intel HD3000 a displayportom ide v plnom rozlíšeni a 60Hz.
Druhé PC s HDMI 1.4 pri 3440x1440 len na 30Hz.
Keďže budem druhé PC prevádzkovať len v PBP režime alebo ako PIP okno,
vôbec to nevadí. V rozlíšeniach 1720x1440 a 1280x720 (rozlíšenie PIP okna)
zvláda HDMI 1.4 60Hz.
Inak karta v druhom PC má okrem HDMI aj Displayport, len je problém,
že PBP a PIP nefunguje, pokiaľ sú oba PC pripojené na rovnaký typ konektoru.
Čiže jedno musí byť pripojené cez niektorý Displayport a druhé cez HDMI.
Riešením by bola GK s HDMI 2.0, ale tie sú zatiaľ drahé a jej kúpa do PC v robote by nemala zmysel.
OT: Nechápem, prečo sa v súčasnosti nerobia lacné GK s displayportom, keď to pred 4-5 rokmi išlo. Teraz som našiel najlacnejšiu za vyše 100€, v robote mám Zotac GTS450 a pasívny GT430 s DVI, HDMI a Displayportom, ich cena bola okolo 70 a 50€.
Čo sa týka prepínania USB, podľa všetkého to nefunguje tak jednoducho, ako som si predstavoval.
Treba ísť dosť hlboko do menu a dlho to trvá, na to by som nemal nervy, veľakrát potrebujem meniť PC dosť často, takže druhá klávesnica a myš pravdepodobne zostanú na stole.
- Magicie
- Začátečník

Co ten zahnuty efekt, jeste ti to neleze na nervy? Clovek vetsinou v te dobe objevi rozdily oproti klasice, co ho zacnou vytacet
.