Zálohování z vadného HDD
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Theeser
- Začátečník

-
Zálohování z vadného HDD
Ahoj, mám problém s HDD v notebooku. Je to Toshiba MQ2ABD100. Bohužel, po 18-ti dnech provozu je zdraví 5%, počet vadných sektorů na disku je 880, počet vadných sektorů na povrchu disku je 1688, odhadovaná životnost 5dnů (Zdroj: HDD Sentinel). Disk mám zapojený do desktopu. Data jsou normálně přístupná (zatím). Notebook je v záruce, takže ho stejně do servisu, ale já bohužel nemám zálohovaná data za poslední měsíc. Takže potřebuju nějak zálohovat fotky (hlavně). Teď se zeptám nejspíš blbě, ale fotky stačí zálohovat jenom ctrl+c a ctrl+v, že jo? Není v tom nějaká další věda? Jinak, je to ntb mojí máti a ta na tom nemá nic důležitýho.
Jak myslíte, že je nejvhodnější v této fázi zálohovat?
//edit morke - upraven název
Jak myslíte, že je nejvhodnější v této fázi zálohovat?
//edit morke - upraven název
- PKBO
- Moderátor

Re: Jak na to?
Pokud je to možné tak disk z ntb vyndej, zapoj ho v desktopu a pak rovnou přetahuj to nejdůležitější jako první... Rozhodně to nedělej za provozu notebooku, tím by jsi celý proces degradace a smrti disku urychlil.
A ano, CTRL+C/V stačí.
A ano, CTRL+C/V stačí.
- Theeser
- Začátečník

-
Super, díky za rychlou odpověď. Přesně tak to mám teď zapojený, ntb se ani nebly schopný korektně nabootovat, natož se dostat k souborům.
Takže jdem kopírovat!
Jo a po kompletní záloze, by bylo vhodné, kvůli servisu a prostě principu, celý disk zformátovat, že jo?
Ale jakým programem?
Takže jdem kopírovat!
Jo a po kompletní záloze, by bylo vhodné, kvůli servisu a prostě principu, celý disk zformátovat, že jo?
Ale jakým programem?
- PKBO
- Moderátor

No pokud tam nemáš nějaká extra citlivá data tak bych se na to s klidným srdcem vykašlal... Jinak to můžeš několikrát přepsat třeba s pomocí HD Tune mám takový pocit.
- Theeser
- Začátečník

-
No ty fotky bych byl radši, aby na HDD nebyly než bude putovat do světa. Jo HD Tune, to je ono, díky 
- P_V
- Začátečník

-
Re: Zálohování z vadného HDD
Stačí přepsat jednou všechno, i s tím by se CIA pěkně zapotila, natožpak zvědavý technik na reklamacích.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Re: Zálohování z vadného HDD
Pokud to chceš mít na jistotu, vezmi palici a fyzicky znič plotnu. Pokud SW clena (kteej u umírajícího disku jaksi postrádá smysl, tak odstranit partition, a HDtunem udělat zero-fill a po něm ještě random-fill.