GeForce GTX Titan X/GTX980Ti - info, recenze, zkušenosti
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- ghostdog32
- Začátečník

Re: GeForce GTX Titan X/GTX980Ti - info, testy, zkušenosti
no moc nechapu, proč to má msi za tolik
i5-2500K @4.4 Ghz, Noctua NH-U14S, GA-Z68XP-UD3P, Kingston 8GB 1333MHz HyperX blu, Samsung 840 EVO 120GB, Intel 320 80GB, WD Green 2TB EZRX, Audinst HUD-mx2 + AKG K240MKII, EVGA SuperNOVA 750W G2, Fractal Design Define R4, LG W2220P @75Hz
- rccrew
- Žlutá karta

-
no,sem taky ziral....zajimavej je ten gigabyte...normalne stahl uplne ceny...zato asus strix zustal na 900€
mozna slo jen o nastrel,nez prijde AMD.Jen to riskli a jde videt,ze to vzali pekne od vrchu...
edit:Asus strix gtx 980Ti z 900€ na 755€
@Ghostdog...myslel sem cenu na nemeckym trhu,ze gibagyte g1 stahl...
mozna slo jen o nastrel,nez prijde AMD.Jen to riskli a jde videt,ze to vzali pekne od vrchu...
edit:Asus strix gtx 980Ti z 900€ na 755€
@Ghostdog...myslel sem cenu na nemeckym trhu,ze gibagyte g1 stahl...
Naposledy upravil(a) rccrew dne stř 17. čer 2015, 06:24, celkem upraveno 1 x.
- ghostdog32
- Začátečník

jak to myslíš, že gigabyte stáhl ceny? jako teď někdy? u nás v čr jsem si ničeho nevšiml
objednával jsem teď na alfě za G1 gaming za 20,4k, jestli se někde objeví levněji, tak vemu tam. MSIčko je možnost předobjednat jen na Alze, kde jsem si všiml, že to snížili o pár stovek, ale furt je 22k teda hodně, když to není lightening verze ani
i5-2500K @4.4 Ghz, Noctua NH-U14S, GA-Z68XP-UD3P, Kingston 8GB 1333MHz HyperX blu, Samsung 840 EVO 120GB, Intel 320 80GB, WD Green 2TB EZRX, Audinst HUD-mx2 + AKG K240MKII, EVGA SuperNOVA 750W G2, Fractal Design Define R4, LG W2220P @75Hz
- Charlie
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- Blue Storm
- Odborník PCT

Tohle je hodně zkreslené "měření". Je to na otevřeném benchtablu. Ve skříni je situace trochu jiná, jelikož všechno to teplo z grafiky zůstává uvnitř a okolní vzduch je tedy o dost teplejší, zatímco referenční chladič bude hlučnější jen o málo, protože naprostou většinu toho tepla tahá ven.
//Tím neříkám, že je ta G1.Gaming hlučná, to určitě ne, jen že tyhle testování na stole je třeba brát s rezervou.
//Tím neříkám, že je ta G1.Gaming hlučná, to určitě ne, jen že tyhle testování na stole je třeba brát s rezervou.
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
- ghostdog32
- Začátečník

no je potřeba hnát ke grafice hodně vzduchu a asi mít otevřený záslepky na zadní straně bedny, aby to mohlo kde brát vzduch. G1 bohužel nemá ani ten pidi výduch na zadní straně. chce o to lepší airflow
- racecar
- Středně pokročilý

No otvorene zaslepky celkom urcite nepomozu nic. 
"Nepochválím-li se sám, nikdo jiný to za mě neudělá."
- CZ_viper
- Začátečník

Tak pokud máš 2x 120/140 vepředu dovnitř a stejné nahoře ven, tak je to v pohodě.
AMD 9800X3D PBO2e 80°C, 64 GB DDR5 6400 CLK 32, Gigabyte RTX 4090 OC, 3x 4 TB SSD, Acer Predator 43" 4k/120.
- rccrew
- Žlutá karta

-
dalsi sestup cen msi gaming Ti z 900€ jiz o 123€ levneji 
- Adam Vágner
- Redaktor PCT

-
Hlučnost u G1 Gaming není nic moc, to rovnou provalím. Mám ji tady, ale dnes v šest ráno jsem to definitivně vzdal s tím, že to dnes zavčasu nedodělám a šel testovat Radeona. A to video je fakt hodně mimo. To je v pytli, to zase budu podle GB jediný, kdo tu kartu bude tepat za hlučnost.
K hlučnosti obecně – u referenčních grafik může za hlučnost především to, že tlačí veškerý vzduch skrz tu titěrnou mřížku o rozměrech 1×5 cm v záslepce. U karet s axiálníma větrákama nemá díra v záslepce vliv prakticky na nic (pokud to není řešení, kde ten axiální funguje částečně jako odstředivý ventilátor, jako třeba u GTX 690), dokonce jsem měl karty, které dírou v záslepce vzduch spíš nasávaly, než aby ho vyfukovaly (ověřeno dýmem).
A konečně, foukání dovnitř nevadí ničemu (a nemusí tam být oproti otevřenému benchtablu dramatický rozdíl), pokud je to větší dobře větraná skříň. Je rozhodně lepší nechat grafiku foukat uvnitř skříně a ten ohřátý vzduch vytáhnout velkými 140mm sysfany, než se to pokoušet dostat ven skrz záslepku.
K hlučnosti obecně – u referenčních grafik může za hlučnost především to, že tlačí veškerý vzduch skrz tu titěrnou mřížku o rozměrech 1×5 cm v záslepce. U karet s axiálníma větrákama nemá díra v záslepce vliv prakticky na nic (pokud to není řešení, kde ten axiální funguje částečně jako odstředivý ventilátor, jako třeba u GTX 690), dokonce jsem měl karty, které dírou v záslepce vzduch spíš nasávaly, než aby ho vyfukovaly (ověřeno dýmem).
A konečně, foukání dovnitř nevadí ničemu (a nemusí tam být oproti otevřenému benchtablu dramatický rozdíl), pokud je to větší dobře větraná skříň. Je rozhodně lepší nechat grafiku foukat uvnitř skříně a ten ohřátý vzduch vytáhnout velkými 140mm sysfany, než se to pokoušet dostat ven skrz záslepku.
- racecar
- Středně pokročilý

Nejak som zabudol odinstalovat stare drivre, vopcham kartu do pc, no signal. Nejake napady? Prihlasil som sa do winu lebo som pocul zvuk, ale cierna obrazovka stale.

// skusil som aj safe boot ale v q-code tabulke mam d6 - no console output devices are found
// fakt som bezradny
// skusil som aj safe boot ale v q-code tabulke mam d6 - no console output devices are found
// fakt som bezradny
Naposledy upravil(a) racecar dne stř 17. čer 2015, 21:24, celkem upraveno 1 x.
- ghostdog32
- Začátečník

mě takle nefunguje DVI-D konektor na gtx980 od giga, ale pokládám to za výrobní vadu, protože před namontování grafiky jsem vyčistil PC od zbytků ovladačů pomocí DDU a neviděl jsem na monitoru vůbec nic, dokud jsem nepřepl do DVI-I
- racecar
- Středně pokročilý

Skusal som hdmi a nejaky dvi s redukciou dvi to vga stale nic. HDMI ale funguje urcite lebo nbk s monitorom pripojim bez problemov.
- rccrew
- Žlutá karta

-
a nezkousels primo na monitoru nastavit input source? 
Naposledy upravil(a) rccrew dne stř 17. čer 2015, 19:57, celkem upraveno 1 x.
- racecar
- Středně pokročilý

Na monitore si mozem zvolit HDMI DVi DSUB a kazde je NO signal detected. 
- Vlastik80
- Začátečník

-
Hmm, tohle je blbý, ale je to zcela mimo téma pánové.
Jsem zvědavej na testy nových AMD gpu VS Titan X a 980 Ti - nemá někdo něco nového? 
- racecar
- Středně pokročilý

Co je mimo tema? Jedna sa o kartu v nadpise? Jedna. Tak si teda nemyslim ze som nejak OT!
- Vlastik80
- Začátečník

-
Ok- hlavně klídek, tohle ať soudí moderátoři apod., mě zajímaj výsledky testů... Pokud ti to nejde z žádnýho výstupu, tak asi pešek, leda pak přes integ. gpu/jinou a opravit to pak tak. K obrazu se musíš nějak dostat, jinak to asi nepůjde.
- racecar
- Středně pokročilý

Keby mam integrovanu tak nemam problem. Nainstalujem drivre prehodim kable a idem - ako to fungovlao doteraz. Len s 5820k bez integrovanej som v koncoch a nefunguje nic.
- Charlie
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Dělá ti to jen ve win nebo i v biosu? Pokud máš černo i v biosu tak ovladačem to opravdu není.
Pokud máš něco jiného v PCIe tak to zkus vyndat.
Jen taková hloupost, máš zapojené přídavné napájení do karty? Jednou jsem ho zapoměl při čištění pc zapojit a taky jsem měl černo
Pokud máš něco jiného v PCIe tak to zkus vyndat.
Jen taková hloupost, máš zapojené přídavné napájení do karty? Jednou jsem ho zapoměl při čištění pc zapojit a taky jsem měl černo