AMD Pirate Islands (R9 300) - informace, spekulace

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: AMD Pirate Islands (R9 300) - informace, spekulace

Příspěvek od DOC_ZENITH »

del42sa píše:DOC&Dexterav: takže co doporučujete ? :D to si rád poslechnu ....
Napřed si počkám na výkon. Ale K980TI je ideální 1440p 120hz monitor s Gsyncem... ten Acer nebo kdo ho vyrobil, případně ty taktovatelné up to 120hz korejské monitory, ty samé bych připojil i k Fury, to bude asi ideál, případně obdbobu toho Aceru s freesyncem (kdyby bylo hodně peněz), až jej konečně rozchoděj bez chyb a s plně funkčnim overdrive. na 4K ještě doba nenastala. Do 4K půjdu až se rozšířej modely bez inputlagu a také quantum dots ala širší gamut i mimoi high end, pak to začne bejt zajímavé (pokud se na to vše nevykašlu a nepůjdu do VR setu), momentálně mezi monitory bych byl spíš konzerva, protože to co je dnes na trhu fakt nemá co nabídnout, mam 6 let staré zobrazovadlo a neni na trhu nic co by mi dalo lepší obraz/barvy... takže tak.
Naposledy upravil(a) DOC_ZENITH dne stř 17. čer 2015, 16:15, celkem upraveno 3 x.
rccrew
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rccrew »

no,me konkretne zajima jak na tom muze byt fury proti 980-980Ti na 1440 ips monitoru...
bohuzel ne 120hz...chmm
PET5
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PET5 »

Adam Vágner píše:Skončil conf. call. Na přímý dotaz na podporu GCN 1.3 u R300 to AMD okecalo tím, že jde o redefinované produkty podle aktuálních požadavků na trhu (=neodpovědělo), a dotazy na podporu FRTC u starších karet z chatu ignorovalo (čili aktuálně je uvedená podpora pouze pro R300). :)
Snad se alespoň zítra dozvíme, co si máme pod pojmem GCN 1.3 představit. On už je někdo z vlivných novinářů donutí jít s informacemi na veřejnost.
Na druhou stranu je podivné, že karty testujete a měli byste už mít všechny informace od AMD k dispozici. Pokud tomu tak není, nedovedu si představit, jak bude zítra vypadat výsledná recenze. :|
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
del42sa
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od del42sa »

@Docent: mě nezajímá nějakej monitor..... Já se ptám co nebude tu vaši nabídku ( kterou si rád poslechnu ) limitovat. Takže jaké API navrhujete ? jaký procesor pro 4K kartu, jakou značku GPU, kolik V-RAM je ideálních pro 4K , atd. kde nebudou ty zmíněná limitace o kterých tady furt mluvíte 8)
"The more you buy, the more you save" AI everywhere - Nvidia CEO at Computex 2023 https://www.youtube.com/watch?v=FhlE3m1trM4
Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/

MSI MPG GUNGNIR 110R White | CPU AMD Ryzen 7 9700X Granite Ridge | DeepCool AK500 White | GPU Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB plus UV | MB MSI MAG X670E GAMING PLUS WIFI | 32GB DDR5 A-DATA XPG LANCER RGB Dual KIT 7200 MHz | system HDD SSD M.2 Kingston FURY Renegade NVMe 1TB | Seagate Baracuda HDD 1TB SATA III | data HDD WD RED 1TB SATA III | Quad HD VA monitor 27" MSI Optix G27CQ4 Free Sync 165 Hz 10bit HDR | Soud Blaster Audigy Fx | PSU MSI MAG A850GL 850 W 80 PLUS Gold PCIe 5 II | Win 10-64 bit Pro
hnizdo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hnizdo »

Adam Vágner píše:Skončil conf. call. Na přímý dotaz na podporu GCN 1.3 u R300 to AMD okecalo tím, že jde o redefinované produkty podle aktuálních požadavků na trhu (=neodpovědělo), a dotazy na podporu FRTC u starších karet z chatu ignorovalo (čili aktuálně je uvedená podpora pouze pro R300). :)
"redefinované produkty podle aktuálních požadavků na trhu" to je jeste lepsi mlha nez stanovisko nvidie k 970ce. To si myslej ze to lidi nezjisti nebo co? Vzdyt by stacila i 1.2, dx12 to umi vcetne feature setu, tak co.
MB: Asrock Z690 Extreme CPU: Core i9-12900K cooler: Be quiet! Dark Rock PRO 4 RAM: 32GB 2x16 DDR4-3600 CL16 Kingston Renegade, VGA: MSI 4090 Suprim Liquid SSD: Samsung 960Pro 1TB + EK-M.2 HS HDD: 3TB Toshiba, 18TB WD DC HC550, 8TB Seagate SMR, 2x12TB HGST DC HC520 - RAID1, Optical: LG BH16NS55 BR-RW , Mouse: Logitech G502X Keyb.: Logitech G15+G13+F710, Case: BQ Dark Base PRO 900 r2 PSU: Seasonic Platinum 860W SS-860XP2, Monitor: Asus ROG Swift PG32UCDP, Repro: Logitech Z-5500, Headset: Logitech G935, OS: Win11/64 Pro

>>>>Fórum pro much VRAM much doge věrozvěsty otevřeno! Vstup ZDARMA<<<<
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

del42sa píše:@Docent: mě nezajímá nějakej monitor..... Já se ptám co nebude tu vaši nabídku ( kterou si rád poslechnu ) limitovat. Takže jaké API navrhujete ? jaký procesor pro 4K kartu, jakou značku GPU, kolik V-RAM je ideálních pro 4K , atd. kde nebudou ty zmíněná limitace o kterých tady furt mluvíte 8)
OK, easy. API, OGL next/vulkan nebo DX12 (radši OGL než microsoftí DX). CPU? Na tom moc nesejde protože zde nestíhá GPU, jakákoliv přetočená I7 stačí, broadwell s L4 si v hrách vede hodně dobře. Značka GPU je nepodstatná pokud nebudo udrivery zabugované a API poběží jak má, Vram 8GB stačí, parametry, takovej dvojnásobek GM200 od TMU přes SP po rops, s tim že paměti budou 8GB HBM2. Tzn další generace velkejch čipů na 14nm, nástupce GM200 a Fiji, tak ty budou první jakžtakž 4K ready GPU. Tím myslim base, žádná velká AA, na TRAA můžeme zatím zapomenout, atd.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

Ja třeba plánuju 4K monitor s max 24" ulouprickou, protože vice na stul před sebe nechci, tam AA nebude moc potřeba diky jemnemu rastru.
Azentar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Azentar »

killerek píše:Ja třeba plánuju 4K monitor s max 24" ulouprickou, protože vice na stul před sebe nechci, tam AA nebude moc potřeba diky jemnemu rastru.
Tak to nečekáš ani tak na grafiku, jako na systém, kde tahle úhlopříčka půjde se 4k použít, protože dnes je to nepoužitelné a w10 nic moc prý nezmění.
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

Co to prosimtě meleš za blbosti :roll: I kdyby to systém sám neuměl vycentrovat (což pochybuji) tak jde celé UI přes registr upravit vlastní libosti.
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
blekota je boss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blekota je boss »

ta Fiji Pro by mohla být levnější, mezi ní a Fiji X je rozdíl jen $100 a to není moc navrch za plnej čip a vodníka... to už se docela vyplatí si připlatit (pokud teda někomu voda nevadí)
Azentar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Azentar »

Měl jsi někdy monitor s tím rozlišením ? Při 24" 4k je vše naprosto mrňavé, ano v os je možnost upravit velikost rozhraní, ale rozmazává to a hlavně se tomu nepřizpůsobí aplikace třetích stran, které často nemají možnost na ui šahat. Měl jsem doma x monitorů a kvůli tomuto je to pro mě nepoužitelné a nejsem sám a nebudu laborovat a zkoušet jak upravovat ui, už jsem ve věku, kdy mě tohle nebaví a chci "fungovat".
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

4K na 24" , to je asi tak "cool" a užitečný jako 1080p na 4" mobilu... chjo. V praxi klidně ano, ale problém by byl v tom že kvůli UI a pod by člověk ve win stejně jel 1080p, a někde v 3D přepneš do 4K no super... uugh.. ee, já to vidim na 40" při 4K, tam si to vychutnam. Displaye co mi vyhovujou už jsou, ale ještě si počkam na QD a větší gamut. Pro mě by byl ideální monitor s VA maskou, dobram overdrive, bez inputlagu, 40", 4K, a 4K 60hz a 1080p 120hz input support.
hnizdo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hnizdo »

AllowedCry píše:Co to prosimtě meleš za blbosti :roll: I kdyby to systém sám neuměl vycentrovat (což pochybuji) tak jde celé UI přes registr upravit vlastní libosti.
Win10 se 4k samozrejme pocita. Drtiva vetsina aplikaci nikoliv. Treba takove konzole dalkove spravy vetsinou umi obraz klienta zmensovat, ale nikoliv zvetsovat :)
Takze to dopada tak jak to vidim u klientu, koupi si booka s cool 4k displejem, a jedou ve 2xdownscale, aby videli na co klikaj :)
MB: Asrock Z690 Extreme CPU: Core i9-12900K cooler: Be quiet! Dark Rock PRO 4 RAM: 32GB 2x16 DDR4-3600 CL16 Kingston Renegade, VGA: MSI 4090 Suprim Liquid SSD: Samsung 960Pro 1TB + EK-M.2 HS HDD: 3TB Toshiba, 18TB WD DC HC550, 8TB Seagate SMR, 2x12TB HGST DC HC520 - RAID1, Optical: LG BH16NS55 BR-RW , Mouse: Logitech G502X Keyb.: Logitech G15+G13+F710, Case: BQ Dark Base PRO 900 r2 PSU: Seasonic Platinum 860W SS-860XP2, Monitor: Asus ROG Swift PG32UCDP, Repro: Logitech Z-5500, Headset: Logitech G935, OS: Win11/64 Pro

>>>>Fórum pro much VRAM much doge věrozvěsty otevřeno! Vstup ZDARMA<<<<
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

Azentar píše:Měl jsi někdy monitor s tím rozlišením ? Při 24" 4k je vše naprosto mrňavé, ano v os je možnost upravit velikost rozhraní, ale rozmazává to a hlavně se tomu nepřizpůsobí aplikace třetích stran, které často nemají možnost na ui šahat. Měl jsem doma x monitorů a kvůli tomuto je to pro mě nepoužitelné a nejsem sám a nebudu laborovat a zkoušet jak upravovat ui, už jsem ve věku, kdy mě tohle nebaví a chci "fungovat".
jj souhlas, mám to na noťasu, takže kromě fotek je to voser.. ale FHD na tom naštěstí vypadá dobře.. jak by taky ne :roll: :-D
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

Porad lepsi nez z pul metru cucet na 27" a vice ...
PET5
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PET5 »

killerek píše:Porad lepsi nez z pul metru cucet na 27" a vice ...
Tak s tímto si dovolím nesouhlasit. Mě tento způsob práce na PC dle podpisu zcela vyhovuje. Velikost ikon a písma je zcela optimální a ta pracovní plocha je k nezaplacení. Proto je pro mě Fury poměrně zajímavou grafikou.
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CageJ »

Azentar píše:Měl jsi někdy monitor s tím rozlišením ? Při 24" 4k je vše naprosto mrňavé, ano v os je možnost upravit velikost rozhraní, ale rozmazává to a hlavně se tomu nepřizpůsobí aplikace třetích stran, které často nemají možnost na ui šahat. Měl jsem doma x monitorů a kvůli tomuto je to pro mě nepoužitelné a nejsem sám a nebudu laborovat a zkoušet jak upravovat ui, už jsem ve věku, kdy mě tohle nebaví a chci "fungovat".
W8.1 by mal mat vektorovu grafiku, a tento problem vyrieseny... problem so skalovanim maju ine aplikacie, nie WIN

Pre mna idealny monitor: 27" 2K 10bit panel... alebo 32" 4K 10-12 bit.. obe @120Hz
to uz by bolo..
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1
iPhone 12 Pro 128GB
Adam Vágner
Redaktor PCT
Redaktor PCT

Příspěvek od Adam Vágner »

Ono by pro začátek stačilo, kdyby nějakého mamlasa napadlo udělat to, že by se v zástupci dal u nekompatibilních aplikací zapnout pixel doubling tak, jak se dají přepínat režimy kompatibility anebo vypínat aero.

Ale to už jsme někam ujeli, ne?
VeCkO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VeCkO »

taky si říkám, že tu píšou i samotní moderátoři už dost OT... :|
Ryzen 7 9800X3D -|- ASUS ROG Strix B650E-F Gaming WIFI -|- RX 9070XT Pulse -|- ADATA XPG 48GB CL30
5120x1440 UltraWide Samsung G9

>>>>INSTAGRAM<<<<
>>>>CBR1000RR / GoPro / POV / YOUTUBE<<<<
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“