Zdravím, selhal mi jeden extérní disk - vada souborového systému, naprostou většinu dat jsem měl zazálohovanou v cloudu, ale co zůstalo hloupě ve vzduchu jsou některé fotky.
Pomocí EaseUS data recovery jsem je z disku dostal a mám tak teď v ruce veškeré soubory, ovšem dost z nich je poškozených. Viz. příloha, jiné jsou ale zase v pořádku, většinou podle složky, kde byly uložené.
Soubory si také zanechaly původní velikosti.
Bohužel v žádném SW se mi je nedaří otevřít a pár pokusů s různými SW jako Recuva, 7-Data Recovery apod. také neuspěly.
Napadá někoho prosím, co bych mohl ještě zkusit, abych je obnovil třeba jen částečně? Nejedná se o nějaké klíčové věci, jen by mě ta blbost asi dost mrzela .
Hele nenapadá, pokud ti to obnovilo názvy souborů ale data jsou zničená tak je zpátky nedostaneš, znamená to že už původní data přepsalo něco jiného. Ty by z toho vydolovalo zpět asi jen čtení laserem přímo z plotny, ala to jsou desetitisíce přes firmy na obnovu dat.
Soubory nemusi byt ztracene, jen muzou but na jinych mistech nez vypadalo pri obnove, jpg soubory zacinaji hlavickou sest bajtu a JFIF nebo Exif, takze pri surovem cteni na disku byse daly podle hlavicek najit i soubory ktere nejsou uvedeny v tabulce souboru, na delce zas tak nezalezi, pokud by se to vytahlo priliz male jen by nebyl brazek cvely, kdyby priliz velke, data dal by dekompresor nejspis ignoroval, preoblem by delala mozna fragmantace souboru, kdysi sem takove cucani dat z disku delaval, ale je to piplacka, taky by se pro hledani dala pouzit exif data, nektera sou v textove podobe, jako model fotaku datum a cas vytvoreni, jen ti neporadim jaky program ti otevre disk pro prime cteni a vyhledavani, dokazu si predstavit ze by na tohle hledani uz byl vyvinuty sw, ktery by v nepouzivanych oblastech disku hledal jpg soubory, je to v celku banalni uloha, jpg ti v hex zobrazeni otevre treba total commander aby si vedel co hledat.
Tak jak píšu, otevřel jsem si to v tom EaseUS a fakt hodně toho vytahal, některé obrázky jsou třeba úplně v pořádku, ale vedlejší složka je zas nečitelná...