Mám takový problém, s kterým si nevím rady.
Pořídil jsem si Lenovo Edge E320 (Core i3, HD 6630m + Intel HD Graphics).
Můj problém spočívá v ovladačích, případně jejich kompatibilitou a problémem s přepínáním grafický karet (navíc ovladače ze sránek výrobce jsou celkem staré - rok 2012)
Měl jsem nainstalován původní ovladač od Lenova, s kterým šlapalo více-méně vše v pohodě, kromě problému s mlhou v GTA V (občas zmizela, občas se načetla znova a fungovalo to sní, občas zase zmizela) a také se sekama při jízdě autem.
Googloval jsem, že nové ovladače - catalysty tento problém řeší.
A zde začíná můj problém:
Stáhnul jsem nejnovější catalysty ze stránek AMD, po nainstalování není možnost otevřít program Catalyst. Píše, že není nainstalován potřebný hardware.
Zkoušel jsem instalaci několikrát, včetně úplného odinstalování všech grafických ovladačů a vyčištění registrů.
NIC.
Tak jsem googloval až jsem vygoogloval modifikované ovladače pro tyto přepínatelné akcelerátory. Verze vydání byla 2014 a catalyst byl myslím 14.4.
Instalace proběhla vpořádku, nainstaloval jsem i nejnovější ovladače od Intelu.
Spustí se systém, kliknu pravým tlačítkem na plochu a huráá, je tam možnost přepínání grafik.
Přišlo zklamání - při otevření možnosti přepínání není žádná možnost výběru
v dxdiag v sekci ZOBRAZENÍ je využívána Intelácká grafika.
Ve správci zařízení je nainstalována jak Intelácká, tak grafika od AMD. Tudíž ovladače jsou, kde je problém?
Problém je v samotném přepnutí, jelikož se musí přepínat softwarově (jedno jediné tlačítko na notebooku by ulehčilo vše)...
Měl s tím někdo také problém, případně vyřešil jej někdo?
Nebo budu muset používat zastaralé ovladače ze stránek Lenova a přehlédnout onu mlhu v GTA V a bejt vůbec rád, že ta hra funguje plynule?
Případně nevěděl by někdo, jak alespoň opravit tu mlhu v GTA 5?
Díky za odpovědi a předem se omlouvám, kdyby to bylo napsáno nějak špatně... Při psání jsem se v tom pomalu začal ztrácet, tak kdyby někdo něčemu nerozuměl, tak se ptejte
Screen (problém z GTA 5):

//edit Wilik - presun z AMD grafik