Seagate Desktop SSHD 2000 GB Hybridny
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- perdoch
- Začátečník

-
Seagate Desktop SSHD 2000 GB Hybridny
Zdravim,chcem sa opytat,oplati sa tento Hybridny SSHD na hry,bude tam nejaky vyznamny skok v nacitavani hier,alebo spustani hier,na system(Windows) mam SSD(Crucial BX100 250GB),ak nie dajte nejaky typ na 2TB HDD na hry,ide mi o to,ci sa mi oplati ten hybrid,alebo staci len klasicky HDD s plotnami na hry,na youtube a google som nasiel iba testovanie na spustanie a vypinanie Windows,ci to neni dobry disk,len na systemove data,dik za rady...
- PET5
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Re: Seagate Desktop SSHD 2000 GB Hybridny
Ten hybridní disk funguje tak, že do NAND paměti o kapacitě 8 GB si postupně ukládá data, která jsou nejčastěji používána. Bohužel vše je odkázáno na logiku ovladače. Ručně nelze ukládaným datům přiřadit žádnou prioritu. V praxi je předpoklad, že se uplatní v roli systémového disku, kde je mnoho dat, která se načítají s každým startem systému a ta data by mohla postupně najít své místo v rychlé NAND paměti.
V případě disku v roli datového úložiště, nebo místa pro instalaci her, bude jeho přínos zřejmě minimální. Možná časem urychlí spuštění nějaké hry, ale načítání dat uprostřed hry bude zřejmě stejně rychlé, jako na obyčejném disku.
V případě disku v roli datového úložiště, nebo místa pro instalaci her, bude jeho přínos zřejmě minimální. Možná časem urychlí spuštění nějaké hry, ale načítání dat uprostřed hry bude zřejmě stejně rychlé, jako na obyčejném disku.
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
- Butch
- Středně pokročilý

Vsak na ten 250GB SSD se ti vejde i par oblibenych her ne?
Taky jsem mel na disku vsechny koupene hry na Steamu, ale kdyz jsem si spocital kolik fakt hraji realne, tak to bylo z puvodnich asi 500GB, maximalne tak 4 hry celkove kolem 60GB.
Taky jsem mel na disku vsechny koupene hry na Steamu, ale kdyz jsem si spocital kolik fakt hraji realne, tak to bylo z puvodnich asi 500GB, maximalne tak 4 hry celkove kolem 60GB.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- perdoch
- Začátečník

-
ako prve ten SSD vyuzivam iba na windows a na programy,hry tam instalovat nejdem a teraz tie nove hry beru skoro 50GB,jedna hra,ale otazka znie,po precitani for a tak,mi ozrejmili,ze sa neoplati ist do toho SSHD koli hram,je tam minimalny rozdiel oproti klasickemu HDD,takze otazka dva znie,ktory magneticky HDD 2TB,by ste mi doporucili a pre to 2TB, lebo je to najlepší pomer cena výkon a na ten HDD budem okrem hier dávať aj filmy, hudbu a atď., ale teda hlavne bude na hry....
- PET5
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Za sebe mohu doporučit WD Red. Je to kompromisní řešení z pohledu pořizovacích nákladů, výkonu, spolehlivosti a nízké hlučnosti. Jedná se o nízkootáčkový disk, ale tento handicap se výrazněji projeví jen v málo herních titulech (např BF4). Sám mám hry instalovány na starém WD Green a zatím jsem subjektivně s rychlostí načítání problém neměl (BF4 nehraji).
Jinak bych doporučil starší verzi WD Green se třemi plotnami, která podala skvělý výkon v loňském testu disků na PCT. Problém však bude jej sehnat a vůbec v obchodě identifikovat (jedině podle hmotnosti).
Pokud není pořizovací cena důležitým faktorem, tak výkon bez kompromisu nabízí WD Black.
Alternativou by mohly být vysokootáčkové disky Toshiba, které jsou poměrně laciné.
U Seagatu jsem často narážel na problémy s hlučností. Jejich hlavním problémem je také obecně pomalý seek, takže nový disk v testech vykáže vysoké rychlosti, ale po částečném zaplnění výkon výrazně degraduje.
Jinak bych doporučil starší verzi WD Green se třemi plotnami, která podala skvělý výkon v loňském testu disků na PCT. Problém však bude jej sehnat a vůbec v obchodě identifikovat (jedině podle hmotnosti).
Pokud není pořizovací cena důležitým faktorem, tak výkon bez kompromisu nabízí WD Black.
Alternativou by mohly být vysokootáčkové disky Toshiba, které jsou poměrně laciné.
U Seagatu jsem často narážel na problémy s hlučností. Jejich hlavním problémem je také obecně pomalý seek, takže nový disk v testech vykáže vysoké rychlosti, ale po částečném zaplnění výkon výrazně degraduje.
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max