Příští rok chci upgrade PC, ale zatím bych rád jen koupil o něco výkonější grafiku. Z toho, co jsem se dočetl mi momentálně vychází nejlépe poměr cena/výkon Radeon 280X OC i vůči novým Radeonům 3..
Je momentálně na trhu něco lepšího kolem 6k? A upgrade ze 7950 bude asi znát, ne?
I s ohledem na můj nynější hardware:
Procesor: I5 - 750 (3,8GHz oc)
Deska: Gigabyte H55-UD3H
Ram: 8GB DDR3
Trh se bohužel moc nehnul. S upgradem bych klidně počkal na zbytek počítače, až se konečně hneme z 28nm výrobní technologie a bude víc karet s HBM(2) paměťmi. Nákupu nové karty nenahrává teď ani velmi slabá koruna.
R9 280X není vůbec špatná karta, ale HD 7950 je za ní jen o fous, když se přetaktuje. Kolem 6000 Kč novou výkonnější kartu neseženeš. Z druhé ruky by se ale daly sehnat za tu cenu třeba R9 290 nebo GTX 780, které mají znatelně vyšší výkon. Podle mě to ale fakt nemá smysl, pokud nehraješ v rozlišení vyšším než Full HD.
Aha, díky Ne, jen full HD. Taky mě napadlo počkat na příští rok a vzít vše najednou, až přijde opravdu něco nového. Možná to tak udělám.
Chtěl jsem o něco výkonější grafiku na novější hry (GTA5, Witcher3 atd..) A říkal jsem si, jestli se ten nárůst FPS vyplatí. Když bych kápl na něco z druhé ruky, tak bych do toho šel
A ještě mě tak napadlo, jestli nepůjde o marketing a i kdyby už se dalo vypustit pro PC něco výrazně lepšího, tak se bude čekat na konzole, až dorovnají výkon. Protože to vypadá, že herní trh se dneska podřizuje právě konzolím jako herní platformě číslo jedna. Jde o peníze v první řadě a výrobci konzolí by asi nedovolili, aby PC mělo výrazný náskok
PC dávno mají náskok ve výkonu. Příští rok nás čeká mezi CPU Zen od AMD a mezi dedikovanými GPU nové čipy na pokročilejší výrobní technologii od obou firem. Uvidí se ale, jak na tom budou třeba koruna s eurem...