TEST: Dell UltraSharp U3415W

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

kuko61
Nováček
Nováček

Re: TEST: Dell UltraSharp U3415W

Příspěvek od kuko61 »

Switche skúsim, keď budem mať trochu času, uvidím, či budú fungovať u mňa.
To s tým signálom robilo aj mne, kým som mal jedno PC zapojené cez Displayport na integrovanú GK, keď som dal do PC nVidiu, tak sa mi to stalo za týždeň už len raz. Ale zajtra môžem skúsiť poprepínať, aby som to ešte overil.
MB: MSI Z87 MPOWER; CPU: i5 4670K; Mem: 32 GB Crucial Ballistix; PSU: Corsair TX650W;
GPU: ASUS STRIX GTX970; DVD-RW: Pioneer DVR-112L; Ext BD-RW: LG BE12LU
HDD: 4 x 2TB Synology NAS;
Monitor: 27" Philips 273E3; TV: Samsung PS50A456
Magicie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Magicie »

Ja mam taky Nvidii na PC co zpusobuje problemy, resp. v obou PC je normalni GK a ne integrovana. Druhy PC je laptop s ATI.

Edit: Dalsi paradox je, ze PIP zpusobi nefunknost USB portu na monitoru na druhem zarizeni. Tzn. kdyz se mi podari hned po startu PC prepnout na mDP, tak ho nemam se zapnutym PIP jak ovladat a USB jsou stale na puvodnim PC "uvnitr okna z PIPu".
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Magicie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Magicie »

Tak jsem objevil dalsi problem, ktery mne neskutecne vytaci. Je to zda se spojene s tim vracenim se na signal mini display portu.

Kdyz necham PC bezet (memory test pod hiren boot v DOSu), vypnu monitor a vratim se k nemu po nejake dobe, tak monitor nema signal a pise o saving mode. Jakmile restartuji PC je vse opet v poradku. Vraceni se k HDMI na notebooku je ok.

Resi se to vsude na internetu a prozatim se mi nepodarilo identifikovat pricinu.

Napr.:
http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2331155

Nemate nekdo prosim nejaky tip? Tohle jinak vypada na dalsi nocni muru na x dni.

Jako prvni asi zkusim jiny kabel, nez-li byl u monitoru (mDP-DP), zrejme rovnou DP-DP. Docetl jsem se, ze mam zkouset certifikovany.

Edit: Docetl jsem se, ze to nekdy zpusobuje i Nvidia karta a maji dlouho zname problemy s display porty, ktere resi novymi ovladaci a biosy. Budu to jeste chvili sledovat pres Windows.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

na tento problem jsem narazil u toho 27" ASUS 4K monitoru ktery jsem recenzoval. Nastesti u meho BENQ to nedela a ani s tema dvouma 34" to nedelalo..
Magicie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Magicie »

Vymenit kabel ti nepomohlo? Popr. delalo to jak ve Windows, tak DOS (ovladace mimo hru)?

Uz ted vidim jak to Dell hazi na Nvidii, tak mi je jasne jake podpory se mi dostane od Dellu "muze za to kabel a karta".
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

zkusil bych jinej kabel pripadne kombinace DP>DP (minDP>DP) apod..
Magicie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Magicie »

Taky to tak vidim, premyslim jaky certifikovany vzit. Na Dell foru jsem se docetl, ze jim pomohl casto nejaky "star" neco. Divim se, ze nedodavaji certifikovany (pokud tedy neni a presli to) uz k monitoru.

Nekteri lidi vypinali kompletne rezimy spanku a nutili monitory byt porad zapnute, aby tomuhle predesli. To uz mi prijde jako docela masakr.
Magicie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Magicie »

Jeste jsem si vsiml, ze mi ovladaci panel nvidia vypisuje ve "Zobrazit stav HDCP" vystrahu o pripojenem opakovaci, coz absolutne netusim, co by melo znamenat.
bonavox
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bonavox »

Paráda. Tak mám asi kandidáta na práci v CAD/CAE.
Jakmile doslouží stávající Samsung SA850 (27" 2560x1440), tak je nejžhavějším kandidátem tendle Dell.
Co mě příjemně překvapilo, tak na výšku mají obraz oba úplně stejně velký.
Čili získám další plochu do šířky a ve výšce si nepohorším.
A na 4K prdím :-)
Podpis může být maximálně “50 bodů vysoký”, akorát že už nikdo neřekne, kolik řádků těch 50 bodů je. Tak raději pro jistotu nic … PRAVIDLA VIVAT!
Magicie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Magicie »

Ja jsem z toho Dellu prozatim uplne uneseny. Ve Windows zda se uz nemam ten problem s absenci signalu a prechodem do rezimu spanku. Netusim jestli jsem to vyresil ovladaci, nebo necim jinym.

Pod DOS jsem spustil memtest holt rucne a neprepinal a tam uz tedy snad zavitat muset nebudu.

Nerozumim ale te hlasce o opakovaci. Muzete mi nekdo, kdo mate tenhle monitor proverit jestli vam to dela taky'?
kuko61
Nováček
Nováček

Příspěvek od kuko61 »

Tu je screenshot z Nvidia control panelov z oboch PC - spolu v PBP móde a nič podozrivé mi tam nehlási.
https://onedrive.live.com/redir?resid=6 ... hoto%2cjpg
MB: MSI Z87 MPOWER; CPU: i5 4670K; Mem: 32 GB Crucial Ballistix; PSU: Corsair TX650W;
GPU: ASUS STRIX GTX970; DVD-RW: Pioneer DVR-112L; Ext BD-RW: LG BE12LU
HDD: 4 x 2TB Synology NAS;
Monitor: 27" Philips 273E3; TV: Samsung PS50A456
Magicie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Magicie »

Ja tam vidim tohle:
http://prntscr.com/7od0e7
Reptile
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Reptile »

tak puvodně jsem chtěl Samsung U32D970q , ale na hry asi nic moc, drahej, a prej ma hodně..hodně malej realnej kontrast :(
http://4k.com/monitor/a-review-of-the-s ... d-monitor/

tak asi pujdu opet do DELLu - UP3216Q - nějaké reference?? Stratosačku? Budeš ho mit na test?
CPU:Intel Core i5 2500k @ 4,7GHz - 1,27V Cooler:Thermalright Silver Arrow MB:Asus P8P67 B3 RAM:4x4GB Kingston HyperX 1600Mhz GPU: MSI Radeon RX 5600 XT MECH OC 1820/1780 HDD:Samsung SSD 840 EVO 120GB, Samsung 1TB, Samsung 1,5TB, Seagate 2TB, Seagate 4TB Case:Thermaltake VH8000BWS Armor+ Mx PSU:Seasonic X-560 Gold Writer:Samsung SH-S223C Mouse:Razer Diamondback + Logitech MX 1100 Keyboard:Logitech Cordless Desktop Wave Pro
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Ahoj, v brzke dobe asi ne ted toho mam na zacatek roku strasne moc, koncem roku jsem nestihal a spoustu vyrobcu odmital a preklopili sme to na prvni mesice roku 2016, proste delam to ve svym volnym case a tech vyrobcu co me oslovuje je cim dal vic a vic a neni na to cas...
ruhebitte
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ruhebitte »

Tak koukám, že Belku vlastně výrobci prosí na kolenou, aby si ty jejich monitory půjčil a udělal strašně moc kvalitní recenzi na DW, zatímco všechny seriózní weby/magazíny v ČR vůbec o žádné zapůjčení nestojí :lol:
michalos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od michalos »

Jo, je s ním sranda :D :D :D Je slepej jak patrona... a ještě tomu říká recenze... :D :D :D Jinak monitor nic moc parametrově :)
Case: Jonsbo BO400 + 10x FAN Noctua Sterrox black, CPU: AMD Ryzen 7 9850X3D, MB: ROG CROSSHAIR X870E HERO, RAM: 64GB DDR5, Gskill 6000 MHz CL28 (2x32GB), VGA: Nvidia MSI RTX 5090 Suprim 32GB GDDR7, SSD: Samsung 9100 4TB (System) + USB/Sata 7,68TB Micron 5210 ION (enterprise), Sandisk Professional G-DRIVE 24TB, PSU: Seasonic Prime TX-1600 Noctua Edition, Corsair K100 RGB OPX US layout, Panasonic TX-65JZ2000E, Samsung 27" Odyssey OLED G8 (G81SF) 4K 240Hz, Linksys Velop PRO 7 OS: Windows 10 Enterprise
Magicie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Magicie »

Monitor je to výborný, zrovná řeším další monitor k druhému desktopu a zajímalo by mne jestli mám počítat s Dell U3415W, nebo již byl překonán nějakým nástupcem.
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“