Problém s novou sestavou

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
HawlissJosse
Nováček
Nováček

Problém s novou sestavou

Příspěvek od HawlissJosse »

Hezký den přeji , před pár dny sem si nechal seskládat sestavu která mi při hraní zamrzá , při lepším hra udělá jen CTD a už si nevím rady , bojím se abych neměl třeba i slabý zdroj :sad:
Procesor : AMD FX-9590
Graf. karta: Sapphire R9 290X OC Tri-x 8GB
RAM : Kingston HyperX Savage 16GB DDR3 2400MHz
Disky : Kingston V300 SSD 120 GB
Seagate NAS HDD 3TB
Zdroj : Coolermaster silent pro M2 1000W
Skříň : Thermaltake Core V71
Chlazení : na procesoru Thermaltake Water 3.0 ultimate
na grafice tovární (chci dát tu samou co u procesoru)
PCI-E : TP-LINK TL-WN881ND
Windows 8.1
morke
Moderátor
Moderátor

Re: Problém s novou sestavou

Příspěvek od morke »

Při připomínce o možnosti slabého zdroje, když máš 1 kW zdroj se mi zdá skoro jako provokace :) . Pokud není vadný, tak to zdrojem nebude. Zkus projít zapojení kabelů, teploty procesoru a grafiky, zkus spustit memtest na paměti, jiné ovladače grafiky atd.
PC: I5-11600K, Gigabyte Z590 UD AC,
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
HawlissJosse
Nováček
Nováček

No právěže já sem docela slabej v elektrice tak sem nechal czc aby to smontovali takže kdoví co s tou elektrikou udělali , pouštěl sem memtest co je ve woknech a ten neukázal chybu , no a na procesoru kam mi dali tu vodu mam v klidu 28 a v zátěži kolem 45-50 stupňů , grafika jde na zátěži k 60 stupňům , nutno zmínit že na taktování sem ještě radši nešahal a dělal sem komplet win reinstal ale chyba stále trvá :/ ovladače jsem skoušel ty nejnovější tak i ty co jsou v betatestu
morke
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od morke »

V tom případě bych sestavu reklamoval. Jen se mi nezdá, proč tam dali tak výkonný zdroj.
PC: I5-11600K, Gigabyte Z590 UD AC,
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
HawlissJosse
Nováček
Nováček

to s tim zdrojem je moje rozhodnutí , co sem se snažil spočítat watty tak sem chtěl mít radši rezervu , ikdyž by to měla bejt kravská rezerva a on byl ten zdroj ve slevě :D
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Když pominu fakt, že je to celkem useless sestava za hromadu peněz s nevhodnou kombinací komponent, tak může být problém taky s deskou, bohužel jsi nenapsal kterou, že to máš.
60C na té grafice je úplně OK, až podezřele moc nízká jestli není také na vodě, měla by topit tak na 80-90..
HawlissJosse
Nováček
Nováček

A to jsem přehlíd , Základ deska je ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0 ... tak teplota se nedostala nikdy tak vysoko protože to dřív padlo
Natural
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Natural »

Deska jedna z nejlepsich, tou to asi nebude...
Jak bylo vyse doporuceno, nejjednodussi zpusob bude - pokud jsi teda obdrzel celou sestavu - jim ji do czc odvezt a at si s tim delaji co chteji. Muzes jeste zkusit nejake testy, ale reklamaci se stejne nevyhnes, takze nejakym testovanim jen ztracis cas.
Podle me je to ta grafika, ty teploty jsou tak nizke, az jsou velmi podezrele nizke. Jestli ti to pada jen ve 3D aplikacich (hrach), tak je to jasne.
Jinak ta sestava je cela velmi zvlastni vyberem komponentu, no jaky si to udelas - takovy to mas :) :oops: Jen doufam, ze ti to neporadil nekdo tady na foru.
HawlissJosse
Nováček
Nováček

No , před chvílí sem se vrátil z berouna a reklamace už probíhá ale za tu sestavu si můžu sám :-D
Natural
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Natural »

Achjo, ty sis teda dal :) Kolik te to stalo?
HawlissJosse
Nováček
Nováček

Tak stálo mě to nějakejch 40 , potřeboval sem prakticky novej komp a problém nejspíš vyřešen , na reklamaci mi řek že to dělá wifi karta , vyndali jí a pak to jelo bez problémů
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“