Rada s výběrem GK

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Jimmy_Tulip
Nováček
Nováček

Rada s výběrem GK

Příspěvek od Jimmy_Tulip »

Zdravím, rozhoduji se pro upgrade svého stávajícího PC, které se sestává z:
Core i5 4670K
8GB RAM
GeForce GTX650

Chystám update ramek a GK. S ramkama ani tak pomoci nepotřebuji, ale zajímal by mě Váš názor na GK. muj limit je tak 7K a v tomto limitu jsem si bez nějakého širšího průzkumu vybral tuhle:
https://www.alza.cz/msi-gtx-960-gaming-4g-d2411380.htm

Pokud byste mi mohli poradit, jestli je to za ty peníze dobrý kup nebo jestli se mi vyplatí koupit nějakou jinou kartu, budu jedině rád.

Díky moc za odpověď.

S pozdravem,

Jimmy
Natural
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Rada s výběrem GK

Příspěvek od Natural »

Dobrá karta. Jinak grafické karty se řeší v jiné sekci.
Jimmy_Tulip
Nováček
Nováček

Jajks, jeste jsem si rikal, ze jsem to snad trefil dobre. To me mrzi. Nemyslel jsem si, ze to mam hodit primo do sekce GK, ale ze spis resim upravu moji sestavy, tak do sestav.

Nicmene uvitam, i kdyz mi tedy do budoucna poradis, do jake te sekce jsem to mel hodit? GK?

Edit: Ted jsem se nekde docetl, ze pry s tou kartou nejde akcelerovat rendering pres CUDA v programech od Adobe, je to pravda? Pouzivam AdobeCC, kde vyuzivam Premieru a AE. I na notebooku moje 750m vyuziva CUDA pri renderu.
Ankar_23
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ankar_23 »

Grafické karty
- Rady s nákupem a porovnání
CPU AMD Ryzen 5 5600X MB ASRock B550 Pro4 RAM Corsair Vengeance LPX Black 16GB SSD Samsung 860 EVO 250GB GK MSi GTX 1660Ti PSU Seasonic S12II 620W Case Fractal Design Define R4
Padre
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Padre »

Výkon vyšší než současná GK Rozhodne. Stojí za ty peníze? Nikoliv. Narust ve výkonu oproti 2gb verzi v podstate nulový,priplatek cca 1.000,- za nic. Výkon na hry ve fullHD?Jakž takž,letos vydané hry nerozjede na plne detaily,výhled do budoucna spíš horší.
Příští rok nová generace gk menším vyrobnim procesem,to bude pravá chvíle na upgrade,teď bych přežil na něčem z druhé ruky s cca roční zárukou a ušetřené peníze dal stranou.
Pokud moci mermo chceš teď novou GK,tak jednu z 2gb 960tek,co nejlevnější,nebo "novou" 380ku od AMD...
AMD Ryzen 5600X -- Endorfy Fera 5 ARGB -- ASUS TUF GAMING B550M-PLUS WIFI II -- Kingston FURY 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Beast Black -- ASUS ROG STRIX 6650XT -- Samsung 980 1TB -- Fractal Design Anode Bronze 650W -- Fractal Design Pop Mini Air RGB Black TG Clear Tint -- SAMSUNG ODYSSEY G5 Gaming FreeSync 144Hz - LCD IPS monitor 27" přepastováno Thermal Grizzly Kryonaut 12,5W/mK
Jimmy_Tulip
Nováček
Nováček

Tak pokud muzu poprosit o presun, byl bych vdecny.

Padre: Diky moc, zapomnel jsem rict, ze nechci AMD, jak rikam, chci vyuzivat CUDA a clekove proste nemam rad AMD (nikomu to necpu nejak fatanaticky, jen mame proste kazdej svoje preference). Hmm ted si mi nasadil brouka do hlavy. Jaka karta by tedy podle tebe stala za kup z druhe ruky, abych si aspon o neco polepsil oproti te 650 ?
Padre
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Padre »

No,protože nejsi fanda AMD,tak to poněkud zuzuje vyber :) Bazarova nVidia se moc nevidi,ale pokud bych mel investovat cca 7k,halt bych chvili počkal a zkusil sehnat 970ku z druhé ruky bud tu,nebo Aukro...Bazosi neverim. S tím,ze mozna budes muset trosku pritlacit v ceně.
Jinak byt tebou,projdu si nejake testy na par webech,které mají více karet v porovnání...treba nejaky ten megatest na extrahardware,techpowerup,tomsharware nebo guru3d či tak...
AMD Ryzen 5600X -- Endorfy Fera 5 ARGB -- ASUS TUF GAMING B550M-PLUS WIFI II -- Kingston FURY 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Beast Black -- ASUS ROG STRIX 6650XT -- Samsung 980 1TB -- Fractal Design Anode Bronze 650W -- Fractal Design Pop Mini Air RGB Black TG Clear Tint -- SAMSUNG ODYSSEY G5 Gaming FreeSync 144Hz - LCD IPS monitor 27" přepastováno Thermal Grizzly Kryonaut 12,5W/mK
pilarius
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pilarius »

Za cenu té 960ky s přehledem seženeš GTX 780 z druhé ruky, když teda nechceš AMD (což kvůli CUDA chápu). :wink:
Polepšil by sis tak slušně:
http://www.anandtech.com/bench/product/1125?vs=1036
EDIT: U té už by to ale chtělo už i vědět, co máš za zdroj.
NZXT H440: AMD Ryzen 7 5700X, Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, AsRock Steel Legend AMD Radeon RX 9070XT 16GB, 2x16GB G.Skill 3200 MHz CL16, Corsair RM1000x ATX 3.1; Win 11 64bit; iiyama GB3271QSU-B1: 2560x1440
Jimmy_Tulip
Nováček
Nováček

Děkuji všem za rady a tipy.

Zdroj mám tento: https://www.alza.cz/corsair-vs550-d2143913.htm

Jak rikam, nemam AMD rad kvuli tomu, ze 10 let zpatky ty catalysty byly hrozný :D a prostě to ve mně nějak zůstalo. Kdyby nebyla CUDA, tak bych o tech AMD treba i uvazoval, ale takhle je pro me jasna volba nVidia, kdyz to nemam jen na hry.
Natural
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Natural »

Já píšu z telefonů, takže přesun je pro mě složitější... Jinak,jestli ti nevadí bazar, tak řada fermi od nvidie je pro tebe. Takže něco jako gtx680, 670 nebo i 770 780.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“