Vyber sestavy pro praci/hry [50k<]
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- Magicie
- Začátečník

Re: Vyber sestavy pro praci/hry [50k<]
Ano mám. Není to ale dle mého tím office.
V noci čistá instalace, nahrál jsem drivery z netu co jsem měl na flashce a ještě se ani nepřipojil.
První restart jsem zaznamenal hned po instalaci Windows a do prohlížeče záznamu přibyl jeden kernel pád jako předtím.
Podle mého bude něco špatně s deskou nebo zdrojem. Nějak mi ale neleze do hlavy proč u náročných CPU a 3D testu k tomuhle nedochází. Vysvětluji si to jedine tak že tam nejsou takové datové přenosy a zápisy.
Napadá vas jak vyloučit zdroj ? Desku i zdroj mám každou od jiného prodejce (Alfa, Alza). Já to prozatím vidím na desku ale potřeboval bych si být jistý.
Další věc je že mne v Alze nechají urcite min 30 dni čekat. Není nějaká šance rychlejší reklamace a vymeny?
V noci čistá instalace, nahrál jsem drivery z netu co jsem měl na flashce a ještě se ani nepřipojil.
První restart jsem zaznamenal hned po instalaci Windows a do prohlížeče záznamu přibyl jeden kernel pád jako předtím.
Podle mého bude něco špatně s deskou nebo zdrojem. Nějak mi ale neleze do hlavy proč u náročných CPU a 3D testu k tomuhle nedochází. Vysvětluji si to jedine tak že tam nejsou takové datové přenosy a zápisy.
Napadá vas jak vyloučit zdroj ? Desku i zdroj mám každou od jiného prodejce (Alfa, Alza). Já to prozatím vidím na desku ale potřeboval bych si být jistý.
Další věc je že mne v Alze nechají urcite min 30 dni čekat. Není nějaká šance rychlejší reklamace a vymeny?
- amd.21
- Začátečník

Ještě jsem si teď vzpomněl, ty máš desku od MSI že ? Provedl bych alespoň vizuální inspekci na tohle: https://www.youtube.com/watch?v=4CXb6J4fZ50. Párkrát jsem na netu narazil na matnou MSI desku s tímto problémem. I kvůli tomu jsem nakonec skončil u ASUSu.
U zdroje mě napadá jen jedno, vzít nějaký jiný zdroj z e-shopu, chovat se k němu velmi slušně (opatrně vybalit, ani bych ho nemontoval do skříně, jen rozbalit, pozapojovat potřebné kabely) a odzkoušet. Pak vrátit ve 14 denní lhůtě. Ano, bude to něco stát, ale zase to bude rychlejší než reklamace. Z deskou by to asi šlo taky, ale bylo by to složitější.
U zdroje mě napadá jen jedno, vzít nějaký jiný zdroj z e-shopu, chovat se k němu velmi slušně (opatrně vybalit, ani bych ho nemontoval do skříně, jen rozbalit, pozapojovat potřebné kabely) a odzkoušet. Pak vrátit ve 14 denní lhůtě. Ano, bude to něco stát, ale zase to bude rychlejší než reklamace. Z deskou by to asi šlo taky, ale bylo by to složitější.
NZXT H440 White, Intel i7-5820k 4.3GHz @ 1.18V, Noctua NH-C14S, ASUS X99-A, Corsair Vengeance LPX 16GB (4x4GB) DDR4 2400 CL14, MSI GTX 1060 GAMING X 6G, Samsung SSD 970 Pro 512GB, Crucial M4 250GB, Samsung 840 EVO 250GB, Western Digital Green 3TB, Corsair RM650, Samsung C34F791-WQ
- Magicie
- Začátečník

Niceho takoveho jsem si na desce pri instalaci nevsiml.
Takze to vypada, ze je stale sance na to, aby to bylo zdrojem?
Mam moznost to v mem okoli od znameho vyzkouset na 400W zdroji, ale to je bych rekl docela malo na to, aby tuhle sestavu utahl. Nebo se neni ceho bat?
Pokud bych tohle udelal s deskou, tak mam trosku obavu jestli by ji vzali kdyz tam pujde poznat, ze byla namontovana.
Takze to vypada, ze je stale sance na to, aby to bylo zdrojem?
Mam moznost to v mem okoli od znameho vyzkouset na 400W zdroji, ale to je bych rekl docela malo na to, aby tuhle sestavu utahl. Nebo se neni ceho bat?
Pokud bych tohle udelal s deskou, tak mam trosku obavu jestli by ji vzali kdyz tam pujde poznat, ze byla namontovana.
- amd.21
- Začátečník

No ty mapy na desce se objevují až s časem pokud vím.
Za daných okolností to může být opravdu cokoliv ... ale tím zdrojem bych asi začal.
400W už je podle mě málo. Ikdyby to byl velmi kvalitní a nový zdroj, bylo by to na hraně. Z nekvalitního zdroje už by se za lepších okolností jen zakouřilo, v horším by vzal i něco s sebou.
Dalo by se to rozložit na stole, nemontovat do skříně. Pokud teplovodivou pastou nezamatláš celý socket, asi by tě ta deska mohla opustit jako nová. To že tam zapojíš jednou pár konektorů by nemělo jít poznat. Ale rozbalené balení je rozbalené balení.
Za daných okolností to může být opravdu cokoliv ... ale tím zdrojem bych asi začal.
400W už je podle mě málo. Ikdyby to byl velmi kvalitní a nový zdroj, bylo by to na hraně. Z nekvalitního zdroje už by se za lepších okolností jen zakouřilo, v horším by vzal i něco s sebou.
Dalo by se to rozložit na stole, nemontovat do skříně. Pokud teplovodivou pastou nezamatláš celý socket, asi by tě ta deska mohla opustit jako nová. To že tam zapojíš jednou pár konektorů by nemělo jít poznat. Ale rozbalené balení je rozbalené balení.
NZXT H440 White, Intel i7-5820k 4.3GHz @ 1.18V, Noctua NH-C14S, ASUS X99-A, Corsair Vengeance LPX 16GB (4x4GB) DDR4 2400 CL14, MSI GTX 1060 GAMING X 6G, Samsung SSD 970 Pro 512GB, Crucial M4 250GB, Samsung 840 EVO 250GB, Western Digital Green 3TB, Corsair RM650, Samsung C34F791-WQ
- Magicie
- Začátečník

Domluvil jsem se v Alfe, ze jim to tam do Olomouce hodim a zapojime na stole.
- zigo
- Černá karta

-
Zkus vypnout fast startup a hibernace (command prompt run as administrator, type powercfg.exe /hibernate off)Magicie píše: První restart jsem zaznamenal hned po instalaci Windows a do prohlížeče záznamu přibyl jeden kernel pád jako předtím.
- Magicie
- Začátečník

Fast startup je myslim vypnuty, pokud myslis ten v biosu, ten jsem ani nezapinal.
Edit: Je tam jen nejaky Go2bios, nikde zadny fast startup.
Hibernaci zkusim vypnout.
Nyni se pokousim PC dostat opet do stavu kdy to bude hned replikovatelne.
Edit: Je tam jen nejaky Go2bios, nikde zadny fast startup.
Hibernaci zkusim vypnout.
Nyni se pokousim PC dostat opet do stavu kdy to bude hned replikovatelne.
- zigo
- Černá karta

-
- Magicie
- Začátečník

Dobre, vyzkousim to. Sledujes tim prosim neco konkretniho?
- zigo
- Černá karta

-
- Magicie
- Začátečník

Hibernaci jsem jako spravce pres cmd vypnul. Mel jsem ji vypnutou i na starsim PC kvuli uspore mista. Ted mam 32 Gb RAM a zabirala dost.
Fastboot jsem ale v nastaveni systemu pod napajenim nenasel. Je tam jen rezim spanku a uzamknuti. Domnivam se, ze zmizel zaroven s vypnutim hibernace pres prikazovy radek, protoze jsou na sobe vzajemne zavisle.
Fastboot jsem ale v nastaveni systemu pod napajenim nenasel. Je tam jen rezim spanku a uzamknuti. Domnivam se, ze zmizel zaroven s vypnutim hibernace pres prikazovy radek, protoze jsou na sobe vzajemne zavisle.
- zigo
- Černá karta

-
Jasně, já jsem to napsal tak trochu chaoticky, pokud máš hibernaci vypnutou přes cmd, tak už volba Faststartup zmizí z nabídky napájení.
//edit Jak jsi mohl vidět, tam v tom vláknu ,mě ten Faststartup způsoboval BSOD a restart PC.
//edit Jak jsi mohl vidět, tam v tom vláknu ,mě ten Faststartup způsoboval BSOD a restart PC.
Naposledy upravil(a) zigo dne sob 4. črc 2015, 15:51, celkem upraveno 1 x.
- Magicie
- Začátečník

Ted ten problem nemuzu vubec vyvolat. Naposledy se pri ciste instalaci stal pri prvnim spusteni OS.
Budto to neco spravilo, nebo to teprve prijde.
Btw. body obnoveni pouzivate, nebo mate taky vypnute?
Budto to neco spravilo, nebo to teprve prijde.
Btw. body obnoveni pouzivate, nebo mate taky vypnute?
Naposledy upravil(a) Magicie dne sob 4. črc 2015, 15:27, celkem upraveno 1 x.
- zigo
- Černá karta

-
Vypnute...není moc spolehlivý
Použivam Acronis
Použivam Acronis
- Magicie
- Začátečník

Trosku OT - kam si pres Acronis nechavas posilat data - ext. HDD, cloud, FTP? Dostal jsem k PC taky licenci HD verze zdarma. Kdyz tak nad tim premyslim jediny pouzitelny asi bude ext. HDD, protoze cokoliv v cloudu je pak na hodne dlouhe stahovani.
Edit: Taky jsem mel vzdy automaticke zalohy vypnute. Jakmile je system odladeny vetsinou to uz neni potreba a jen to brzdi HDD. Stejne jako automaticke pravidelne kontroly antivirem.
Edit: Taky jsem mel vzdy automaticke zalohy vypnute. Jakmile je system odladeny vetsinou to uz neni potreba a jen to brzdi HDD. Stejne jako automaticke pravidelne kontroly antivirem.
- zigo
- Černá karta

-
Já tuhle mašinu mám jenom jako herní, takže Acronis používám jednoduchým způsobem. Hned po instalaci systému, všech update a driver, doladění atd. vytvořím image disku, který si uložím na disk D.
Na ten Acronis dej pozor, protože né všechny verze umí udělat přírustkové zálohy a taky neumí obnovit z ext. HDD.
Na ten Acronis dej pozor, protože né všechny verze umí udělat přírustkové zálohy a taky neumí obnovit z ext. HDD.
- Magicie
- Začátečník

K cemu to je pak dobre, kdyz si zalohu neobnovis z ext. HDD a selze ti treba hlavni disk? Max. pocitam jako ochrana proti tomu kdyz nahrajes spatny driver.
Edit: Predpokladam, ze ty pouzivas tu, ktera prirustkove delat umi.
Edit: Predpokladam, ze ty pouzivas tu, ktera prirustkove delat umi.
- Magicie
- Začátečník

Tak problem je zpet, stacilo si stahnout do Outlooku vsechny emaily pres IMAP a opet temer kazde zapnuti = vytuhnuti a nasledny restart.
Necham pres noc jeste bezet Memtest86+ at mam jistotu, ze jsou pameti vazne ok a stihnou projet nekolikrat a pokusim se pustit na 2 hod. stress test v OCCT. Chtel bych prijit na nejaky jiny 100% zpusob jak problem vyvolat, nez-li zapnutim Outlooku.
Edit:
Po samovolnem restartu systemu jsem si v prohlizeci zaznamu vzdy vsiml tohoto "upozorneni":
The driver \Driver\WudfRd failed to load for the device SWD\SensorsAndLocationEnum\LPSensorSWDevice.
Co jsem se ale dival na zahranicnich forech odkazovali na Windows Driver Foundation a automatickou aktivaci ve "Sluzby" (viz. http://answers.microsoft.com/en-us/wind ... 17a68d3886), nebo na vadny zdroj. Zkusil jsem ji aktivovat automaticky, za to nic nedam.
Take premyslim jestli je v poradku mit 2x driver pro USB, ale podle specifikace desky tam jsou snad skutecne pritomni prinejmensim jako znacky oba vyrobci.
Necham pres noc jeste bezet Memtest86+ at mam jistotu, ze jsou pameti vazne ok a stihnou projet nekolikrat a pokusim se pustit na 2 hod. stress test v OCCT. Chtel bych prijit na nejaky jiny 100% zpusob jak problem vyvolat, nez-li zapnutim Outlooku.
Edit:
Po samovolnem restartu systemu jsem si v prohlizeci zaznamu vzdy vsiml tohoto "upozorneni":
The driver \Driver\WudfRd failed to load for the device SWD\SensorsAndLocationEnum\LPSensorSWDevice.
Co jsem se ale dival na zahranicnich forech odkazovali na Windows Driver Foundation a automatickou aktivaci ve "Sluzby" (viz. http://answers.microsoft.com/en-us/wind ... 17a68d3886), nebo na vadny zdroj. Zkusil jsem ji aktivovat automaticky, za to nic nedam.
Take premyslim jestli je v poradku mit 2x driver pro USB, ale podle specifikace desky tam jsou snad skutecne pritomni prinejmensim jako znacky oba vyrobci.
Naposledy upravil(a) Magicie dne sob 4. črc 2015, 23:45, celkem upraveno 1 x.
- amd.21
- Začátečník

No nemám s tím osobní zkušenost, ale někde jsem četl, že ani Memtest nedokáže na 100% odhalit chybu v RAMce. Prostě ho můžeš nechat běžet jak dlouho chceš, bude se tvářit OK, ale stejně tam chyba být může.
Mohl bys zkusit fungovat chvíli jen s jedním modulem ? Nejlépe vyzkoušet všechny moduly po jednom. Jestli se chyba i tak projeví ?
Mohl bys zkusit fungovat chvíli jen s jedním modulem ? Nejlépe vyzkoušet všechny moduly po jednom. Jestli se chyba i tak projeví ?
- Magicie
- Začátečník

Tady je screenshot k tem USB:
http://prntscr.com/7ouyjg
RAM pak muzu jako jeden z kroku jak budu resit zdroj zkusit.
http://prntscr.com/7ouyjg
RAM pak muzu jako jeden z kroku jak budu resit zdroj zkusit.