HyperX Savage pciide - BAD, prosím o radu
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Nabu
- Začátečník
-
HyperX Savage pciide - BAD, prosím o radu
Zdarec, pořídil jsem si kingston hyperx savage 240gb. Čist náhodou ten samý co tu mámte v recenzi z 26.5.2015 http://pctuning.tyden.cz/hardware/disky ... tu?start=6
a porovnával jsem výsledky testů z té recenze s výsledky u mě a tak nějak nemám v AS SSD benchmark žádné výskedky... dosažené score je vždy ---- ----- a nahore v levo je napsáno pciide - BAD a červeně vyznačeno.
Mám čerstvě nanistalovaný win 7. Nainstaloval jsem pouze chipset driver, graphic driver. Musím ještě něco nainstalovat aby ten SSD fungoval korektně ?
přikládám screen. nějaký rada prosím?
můj pc je: Gigabyte GA-Z68X-UD3-B3, corsair XMS 2x 4GB, Gigabyte 680gtx
//edit morke - přesun z disků
a porovnával jsem výsledky testů z té recenze s výsledky u mě a tak nějak nemám v AS SSD benchmark žádné výskedky... dosažené score je vždy ---- ----- a nahore v levo je napsáno pciide - BAD a červeně vyznačeno.
Mám čerstvě nanistalovaný win 7. Nainstaloval jsem pouze chipset driver, graphic driver. Musím ještě něco nainstalovat aby ten SSD fungoval korektně ?
přikládám screen. nějaký rada prosím?
můj pc je: Gigabyte GA-Z68X-UD3-B3, corsair XMS 2x 4GB, Gigabyte 680gtx
//edit morke - přesun z disků
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
i5-2500K 3,4 GHz, 8GB ram, GTX 1060 6GB, Sound Blaster X-Fi
- P_V
- Začátečník
-
Re: HyperX Savage pciide - BAD, prosím o radu
V BIOSu přepni SATA do režimu AHCI, asi tam máš IDE nebo Legacy nebo tak něco.
http://blog.web-plus.cz/quicktip/zrychleni-ssd-disku
http://blog.web-plus.cz/quicktip/zrychleni-ssd-disku
- Nabu
- Začátečník
-
no tak sem to v biosu našel, přepl jsem to na to AHCI a nestalo se nic...podle toho návodu cos poslal s těma změnama registru tak když jsme do nich vlezl tak to tam už bylo změněno na ty hodnoty co tam mají být...asi proto že jsem to nastavil v biosu předtím ? tak či onak, nic se nezměnilo a mám stále pciide - BAD červeně další rada ? nemusí se kuli ssd disku instalovt nějaký software do pc ? mam nainstalovaný jen chipset a grafiku jinak nic
- P_V
- Začátečník
-
Určitě se instalovat nic nemusí, pokud to jsou windows 7.
Ohledně toho AHCI, není to tam na více místech, zvlášť pro jednotlivé porty? Dívám se teď do manuálu a vidím tam:
PCH SATA Control mode = SATA
SATA Port 0-3 Native mode = Enabled
GSATA3 Ctrl Mode = SATA
tak to ještě jednou zkontroluj.
Ohledně těch chybějících testů, vidím tam nezaškrtlé checkboxy, není to tím?
Ohledně toho AHCI, není to tam na více místech, zvlášť pro jednotlivé porty? Dívám se teď do manuálu a vidím tam:
PCH SATA Control mode = SATA
SATA Port 0-3 Native mode = Enabled
GSATA3 Ctrl Mode = SATA
tak to ještě jednou zkontroluj.
Ohledně těch chybějících testů, vidím tam nezaškrtlé checkboxy, není to tím?
- Nabu
- Začátečník
-
tak už jsem to vyřešil...mám v biosu 2 možnosti v kterých jde zakřížkovat AHCI. Po tom co jsem zakřížkoval i tu druhou tak je to ok, viz obrazek.
Znepokuje mě tedy už jen jedna věc a to že v v testech tady na pct ma uživatel Z. Obermaier
výsledky zhruba jednou tolik co já...co je špatně ? tam kde on má 500 mám ja cca 250 a to víceméně ve všech testovaných hodnotách. opět viz obrázek a jeho obrázek v recenzi toho samého disku. Je to tím že má win8 a já win 7 ? nebo tím že má desku Asus Rampage V Extreme a já Gigabyte GA-Z68X-UD3-B3, to je tak velký rozdil pak, nebo je chyba ještě někde jinde?
díky
Znepokuje mě tedy už jen jedna věc a to že v v testech tady na pct ma uživatel Z. Obermaier
výsledky zhruba jednou tolik co já...co je špatně ? tam kde on má 500 mám ja cca 250 a to víceméně ve všech testovaných hodnotách. opět viz obrázek a jeho obrázek v recenzi toho samého disku. Je to tím že má win8 a já win 7 ? nebo tím že má desku Asus Rampage V Extreme a já Gigabyte GA-Z68X-UD3-B3, to je tak velký rozdil pak, nebo je chyba ještě někde jinde?
díky
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Nabu
- Začátečník
-
jj dik P_V našel jsme to taky pak...takže tohle jsem asi vyřešil...ted už jen proč on má o100% lepší výsledky jak já a budu spokojený
- Nabu
- Začátečník
-
no tak sem na to už přišel asi taky změnil jsem ten marvel sata G6 na standard AHCI 1.0 a všechny testy vzrostly o 60-80% cca, takže asi už pohoda
dik za odpovědi
dik za odpovědi
- dexterav
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
a ešte keby si to dal na intelácky to by bolo
ten marvel je šit
ten marvel je šit
Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X24GB 7,2GHz CL32 GSkill, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s + A50s + T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X