Upgarde PC sestavy

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
meadow35
Nováček
Nováček

Upgarde PC sestavy

Příspěvek od meadow35 »

Zdravím lidičky,

zavítal jsem k Vám pro radu, jak oživit mou již zastaralou PC sestavu.
Současná sestava:
MB: GA-970A-D3
Zdroj: Seasonic 500W SS500ET-Bronze OEM Energy Knight
CPU: AMD Phenom II X4 960T
GPU: NVIDIA GeForce GTX 550 Ti 1GB
RAM: 4,00GB Dual-Channel DDR3 @ 669MHz (9-9-9-24)
Monitor: Dell S2415H - LED monitor 24" (teprve budu kupovat)

Popravdě, nevím kde a s čím bych měl začít vyměňovat.
PC slouží/ bude multimediálně (Práce s více monitory) s větší orientaci na hry (žádné novinky).

Prosím o radu, v jakém sledu bych měl začít komponenty vyměňovat. Osobně přemýšlím začít s koupi SSD disku, upgarde RAMek (2x4GB) a novou grafikou -> rozpočet pro tento první upgarde cca 10.000,- (jelikož budu kupovat i ten monitor za +5.000,- tak si víc dovolit nemůžu)
Prosil bych o Váš názor, na co bych se měl tedy především zaměřit a byl bych velmi vděčný za doporučení konkrétního produktu (na trhu je spousta výrobců/druhů ať už RAMek, GPU, SSD apod. - a nejsem si sám jistý, co lze na mou zastaralou desku osadit).

Takže pokud se tu najde nějaká dobrá duše, co by mi poradila, kde začít a jak při upgardu nadále postupovat (do budoucna plánuji i nové CPU a když to bude nutné, tak i MB se zdrojem). Hlavně bych byl rád za určení limitů pro můj zdroj a CPU (např. kterou grafiku nedokáže můj zdroj už uživit nebo na ní není mé CPU dost výkonné)
HunterGtNet
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Upgarde PC sestavy

Příspěvek od HunterGtNet »

prodat a koupit noví pokud chces hrat hry cpu uz nejde vylepsit doporucuji prechod na INTEL i5
meadow35
Nováček
Nováček

Příspěvek od meadow35 »

Má otázka zněla jinak.
Promiň, ale nemůžu si teď prostě ( ani ne v nejbližší době) dovolit koupit sestavu za 25-30tis.
Pokud by jsi mi řekl (napsal) "Kup si tuhle GTX 960 (s příkladem), tyhle RAMky 2x4GB (s příkladem), a tenhle 120GB SSD (s příkladem) -> vše ti bude na této desce a s tímto zdrojem bez problému fungovat. A poté, až budeš mít více peněz jdi do této MB (hoď příklad) a do i5 (další příklad) s tímto zdrojem (další příklad)" --> Tak já bych byl více než spokojený za takovouhle radu než za tu, co jsi mi dal...
A jak jsem psal, PC není primárně na hry a ani nikdy nebude.
- nemám zájem hrát nového Batmana, GTA V apod. a když jo, tak nemusí jet rozhodně na plné detaily)
Jinak Win. mám krabicovky, které nejsou vázány na HW (tzn. není problém ani s výměnou MB)
byXick
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od byXick »

desku prodat za 800,-
cpu prodat za 1800,-
gpu prodat za 1200,-
ram prodat za 700,-
to máš 4 500,- + 10k a můžeš koupi toto: http://www.czc.cz/ekadjc8r3mivv8db94kshkek7f/seznam
pilarius
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pilarius »

Začal bych SSD. Tam to poznáš nejvíce. Crucial BX100 250GB.
Potom doplnit RAM - na 8 GB. Jestli současné prodáš a koupíš 2x 4GB, nebo 1x 8GB, případně jestli si je necháš a seženeš někde další 2x 2GB s podobnými parametry, to je celkem fuk, ale první varianta by byla asi nejlepší. Orientuj se podle support listu své desky na webu - potvrzené či podobné moduly půjdou s jistotou, jiné fungovat nemusejí (od toho je pak při nákupu nových z obchodu přes web třeba čtrnáctidenní zákonná lhůta na vrácení bez udání důvodu).
Pak bych ještě zvážil novou grafickou kartu - kolem 3000 Kč třeba GTX 750, i když si myslím, že na starší hry a vzhledem k procesoru by mohla GTX 550 Ti sloužit až do většího upgradu věrně nadále.
NZXT H440: AMD Ryzen 7 5700X, Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, AsRock Steel Legend AMD Radeon RX 9070XT 16GB, 2x16GB G.Skill 3200 MHz CL16, Corsair RM1000x ATX 3.1; Win 11 64bit; iiyama GB3271QSU-B1: 2560x1440
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“