Windows 10 v TP je na světě, co na něj říkáte?

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 10.

Moderátor: Loki5567

sean
Začátečník
Začátečník

Re: Windows 10 v TP je na světě, co na něj říkáte?

Příspěvek od sean »

jasnym ale mel bych potom obdrzet plnou Win 10 ze?
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

No MS se činí, přes WinUpdate máme nový build 10166, právě se doinstaloval. Instalace proběhla vzledem k předchozím kupodivu dost rychle, co se změnilo bude třeba očuchat. Jinak po nVidii a Realteku(audio) vydalo AMD ovladače 15.7, které jsou i pro Win10. Po tuhém boji nainstalovány, proč po tuhém boji - ony se do toho opakovaně smály ovladače, které se předtím nainstalovaly spolu s Win. Odinstalace ve správci zařízení a smazání složky C:\AMD bohužel nepomohlo, kde jsou tyto věci ve Win schované teda opradu nevím, ale po odinstalaci a smazání složky to tam bylo obratem zpátky. Tak nezbylo než ovladače GK surově přepsat a pro jistotu jsem to udělal dvakrát. Tak teď už mám 15.7, stále při instalaci chybí možnost "čisté instalace", jak to má nVidia.
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

JirkaH píše:No MS se činí, přes WinUpdate máme nový build 10166, právě se doinstaloval. Instalace proběhla vzledem k předchozím kupodivu dost rychle, co se změnilo bude třeba očuchat. Jinak po nVidii a Realteku(audio) vydalo AMD ovladače 15.7, které jsou i pro Win10. Po tuhém boji nainstalovány, proč po tuhém boji - ony se do toho opakovaně smály ovladače, které se předtím nainstalovaly spolu s Win. Odinstalace ve správci zařízení a smazání složky C:\AMD bohužel nepomohlo, kde jsou tyto věci ve Win schované teda opradu nevím, ale po odinstalaci a smazání složky to tam bylo obratem zpátky. Tak nezbylo než ovladače GK surově přepsat a pro jistotu jsem to udělal dvakrát. Tak teď už mám 15.7, stále při instalaci chybí možnost "čisté instalace", jak to má nVidia.
Zkoušel jsi klasiku - DDU? (Display driver uninstaller - více guru3d.com), ten by tě měl po klasické odinstalaci driveru pomoci.....
bonavox
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bonavox »

Už to umí konečně Aero (průhlednost) i pro celý systém, nejen pro hlavní panel dole?
Podpis může být maximálně “50 bodů vysoký”, akorát že už nikdo neřekne, kolik řádků těch 50 bodů je. Tak raději pro jistotu nic … PRAVIDLA VIVAT!
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

bonavox píše:Už to umí konečně Aero (průhlednost) i pro celý systém, nejen pro hlavní panel dole?
na tom záleží? :roll:
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Klasiku DDU jsem záměrně nezkoušel, W10 je testovací verze a chci vidět, jak se chová ...
Jinak obecněji je kapku problém při reinstalaci driverů, pokud si něco předtím windows stáhly prostřednictvím WinUpdate. Netýká se pouze grafiky, o které jsem psal, s podobným problémem jsem se setkal při instalaci realtek audio. Po spuštění instalace instalátor audio driverů začne odinstalovávat původní drivery a pak si vyžádá restart PC. Jenže při restartu tam systém hbitě nainstaluje to svoje a můžeme začít znovu. Takže jsem dal ve správci zařízení driver odinstalovat a pak jsem někde v ProgramFiles ručně smazal složky Realtek. Pak se po spuštění instalace podařilo nainstalovat požadované - pozor, bylo to bez restartu. Mimochodem v nainstalovaných aktualizacích jsem ani drivery pro audio, ani pro grafiku nenašel.
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

JirkaH píše:Klasiku DDU jsem záměrně nezkoušel, W10 je testovací verze a chci vidět, jak se chová ...
Jinak obecněji je kapku problém při reinstalaci driverů, pokud si něco předtím windows stáhly prostřednictvím WinUpdate. Netýká se pouze grafiky, o které jsem psal, s podobným problémem jsem se setkal při instalaci realtek audio. Po spuštění instalace instalátor audio driverů začne odinstalovávat původní drivery a pak si vyžádá restart PC. Jenže při restartu tam systém hbitě nainstaluje to svoje a můžeme začít znovu. Takže jsem dal ve správci zařízení driver odinstalovat a pak jsem někde v ProgramFiles ručně smazal složky Realtek. Pak se po spuštění instalace podařilo nainstalovat požadované - pozor, bylo to bez restartu. Mimochodem v nainstalovaných aktualizacích jsem ani drivery pro audio, ani pro grafiku nenašel.
myslim, že by měla být volba ve Windows update, aby si mohl zakázat automatickou aktualizaci driverů... pak by měl být pokoj.
bonavox
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bonavox »

zombux píše:na tom záleží?
Tak pro některé je to hlavní věc, zda do W10 půjdou ... :roll:
Podpis může být maximálně “50 bodů vysoký”, akorát že už nikdo neřekne, kolik řádků těch 50 bodů je. Tak raději pro jistotu nic … PRAVIDLA VIVAT!
iOioo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iOioo »

Ako je to s hrami v aktuálnom builde? stále je tam lock na 60fps ked sa hra windows fullscreen ?
Intel i5 3570K @ 4,2GHz | MSI Z77A-G43 | 16GB DDR3 Kingston | GTX 760 OC | Corsair TX650 V2 | Kingston SSDNow V +200 120GB + 1TB WD Black | Zalman Z11 Plus | Benq GW2320 + Dell P2414H | Razer Abyssus + Razer Kabuto + Ozone Strike Pro mx red
Intel i7 5775C @ 4,2GHz & NH-U9S | ASUS Z97M Plus | 32GB DDR3 Kingston | ASUS RTX 3070 | Seasonic M12II-520 | Crucial M500 120GB + Intel 535 480GB + 3TB WD RED | Fractal arc mini + 3xNF-F12 + 1x NF-A14 | Samsung C34F791 + BENQ XL2411P | ROCCAT® Kave XTD 5.1 + Asus Xonar DSX | Razer Mamba + Razer Destructor + Ozone Stike Pro mx red
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

bonavox píše:
zombux píše:na tom záleží?
Tak pro některé je to hlavní věc, zda do W10 půjdou ... :roll:
tak to je pak docela smutný :lol:
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
bonavox
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bonavox »

To jako proč? Ona je nějaká povinnost přejít na W10?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

není, ale jestli někdo bazíruje na nějaké přiblblé průhlednosti a považuje to za hlavní věc, jestli ten OS bude používat nebo ne, tak to vlastně není smutný ale spíš směšný :)
Pfizer & Moderna inside
bonavox
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bonavox »

Dokonalost se od průměrnosti odlišuje v detailech :wink:
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Každý má asi nějaké představy a požadavky, jak to bude uvidíme na finální verzi, zatím máme jen testovací a myslím, že MS maká a vylepšuje.
To důležité dle mého názoru je, že si výrobci začínají připouštět, že Win10 jsou doslova za dveřmi. Po nVidii a Realteku jsou konečně i drivery pro AMD grafiky, a nově např. Gigabyte má drivery pro základní desky, konkrétně jsem našel pro GA-Z97-D3H drivery pro W10-x64. Doufejme, že se brzy přidají další.
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

tak 15.týho bude na světě RTM verze :)
http://winfuture.de/news,87958.html
EllE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od EllE »

bonavox píše:Dokonalost se od průměrnosti odlišuje v detailech :wink:
aktualne mam build 10162 a pruhlednost lze nastavit pro taskbar, nabidku start, kalendar a mozna jeste nekde co bezne nepouzivam
titlebar polopruhledny neni, ale muze byt jednoduchou upravou barevny (aktualni buildy v defaultu umoznuji pouze bily)
kazdopadne pokud je to opravdu tak dulezita vlastnost muzes si to napatchovat aero modem :D
Obrázek
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Windows 10Prufessional RTM je zde !!!

Příspěvek od JirkaH »

Win Update právě před chvílí zachytil "TH1 Professional 10240", aktuálně stahuji a bude se instalovat. Takže jsme se dočkali RTM !
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Windows 10Prufessional RTM je zde !!!

Příspěvek od Pepa1 »

JirkaH píše:Win Update právě před chvílí zachytil "TH1 Professional 10240", aktuálně stahuji a bude se instalovat. Takže jsme se dočkali RTM !

již mám nainstalováno... :=)
iOioo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iOioo »

môžeš vyskúšať nejakú hru window fullscreen? či je tam stále lock na 60fps ?
Intel i5 3570K @ 4,2GHz | MSI Z77A-G43 | 16GB DDR3 Kingston | GTX 760 OC | Corsair TX650 V2 | Kingston SSDNow V +200 120GB + 1TB WD Black | Zalman Z11 Plus | Benq GW2320 + Dell P2414H | Razer Abyssus + Razer Kabuto + Ozone Strike Pro mx red
Intel i7 5775C @ 4,2GHz & NH-U9S | ASUS Z97M Plus | 32GB DDR3 Kingston | ASUS RTX 3070 | Seasonic M12II-520 | Crucial M500 120GB + Intel 535 480GB + 3TB WD RED | Fractal arc mini + 3xNF-F12 + 1x NF-A14 | Samsung C34F791 + BENQ XL2411P | ROCCAT® Kave XTD 5.1 + Asus Xonar DSX | Razer Mamba + Razer Destructor + Ozone Stike Pro mx red
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

iOioo píše:môžeš vyskúšať nejakú hru window fullscreen? či je tam stále lock na 60fps ?
budu instalovat zaklínače 3, ale ten mi jede tak 40 fps....
edit:/ zaklínač jede stabilně, zkusim ještě něco jiného...
edit 2/ tak Dying Light jede přes okolo 70fps takže si myslim že se lock na 60fps nekoná (mám monitor na 75Hz a Vsync na adaptive).
edit 3/ tak zatím se zdá vše jede v pohodě, v 3dmarku11 trochu poskočilo skóre, jinak obdobné jako 8.1 takže z mého pohledu zatím spokojenost.
edit 4/ dobře o tom píší zde:
http://www.cnews.cz/navody/jak-z-window ... casne-blog
Odpovědět

Zpět na „Windows 10“