Budu si skládat celý nový PC na hry (jen pro představu celkový rozpočet bez OS plánuji na cca 25000,- Kč a nepatřím mezi osoby co mění PC skoro každý rok, poslední mi vydržel cca 9 let - konečně vydělávám, tak to můžu změnit), ovšem vzhledem k domácím dispozicím nemůžu natáhnout LAN kabel od routeru, takže budu omezený na wi-fi, po síti už hraju jen minimálně a na net mám ntb, to však neznamená, že bych tam chtěl to nejlevnější a "nejhorší".
Nemůžu se rozhodnout mezi těmito možnostmi, každá má podle mě plusy i mínusy, i když rozdíly už dneska asi nebudou takové značné, ovšem v tomhle se vyznám jenom povrchně.
1, základní deska, která už má wi-fi
- dnes jich je na výběr dost i se slušným poměrem cena/výkon-výbava
- jsou jenom ve formátu EATX (s tím ani nepočítám), takže zůstává ATX a mini-ATX, jelikož plánuji jen jednu grafiku a žádné další přídavné karty, tak se ATX jeví zbytečně velká, ovšem u mini-ATX mám poněkud obavu z výbavy a dlouhodobějšího hlediska, a plánoval jsem jako case Zalman Z3 plus, která tenhle formát dle všeho nepodporuje - to už je detail (ovšem u malých case mám obavy z airflow). Osobně považuji za vhodný formát micro-ATX, ovšem žádná taková deska wi-fi nemá.
2, Wi-fi karta do PCI - patrně v kombinaci s deskou micro-ATX, taky celkem slušný výběr, otázka výkonu a ovlivnění airflow ve skříni.
3, Wi-fi přes USB - už taky poměrně slušný výběr, ovšem výkon...
Díky za radu, tohle asi hodně záleží na úhlu pohledu a vkusu.