jinak nevíte někdo, jestli vůbec jde taktovat gtx980ti přes vbios? ať dělám co dělám, když ten vbiosu upravím po vzoru gtx970/980, tak při 3d zátěži zůstane viset úplně základní takt, což je nějakých směšných 1228 mhz. jediné co mi funguje je tedy úprava křivky chlazení a zbytek dělám přes MSI afterburner
GeForce GTX Titan X/GTX980Ti - info, recenze, zkušenosti
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- ghostdog32
- Začátečník

Re: GeForce GTX Titan X/GTX980Ti - info, testy, zkušenosti
mě kdysi dávno zase poslali z CZC sluchátka, která byla lepená bílým lepidlem v kloubu (černý plast)
jinak nevíte někdo, jestli vůbec jde taktovat gtx980ti přes vbios? ať dělám co dělám, když ten vbiosu upravím po vzoru gtx970/980, tak při 3d zátěži zůstane viset úplně základní takt, což je nějakých směšných 1228 mhz. jediné co mi funguje je tedy úprava křivky chlazení a zbytek dělám přes MSI afterburner
i5-2500K @4.4 Ghz, Noctua NH-U14S, GA-Z68XP-UD3P, Kingston 8GB 1333MHz HyperX blu, Samsung 840 EVO 120GB, Intel 320 80GB, WD Green 2TB EZRX, Audinst HUD-mx2 + AKG K240MKII, EVGA SuperNOVA 750W G2, Fractal Design Define R4, LG W2220P @75Hz
- Bandy666666
- Začátečník

Stiahol som si najnovsi soft ten OC GURU II ..ked to mam v tom OC mode 1190 BASE/1279 BOOST..tak mi aj tak v Monitoring ukazuje takt GPU na 1400mhz ako je to mozne ked ten boost prridavam tak mi realne boost ide stale viac....Uf kartu je pocut bzuci to dost normalne to cloveka rusi pri hre ..hned v pondelok posielam spet..a zoberiem nieco cez iny eshop a napisem im poznamku ze nechcem to mat rozbalene
- Dusan
- Začátečník

Včera ráno stáhla Alza úplně z prodeje GIGABYTE GTX 980 Ti G1 , teď jsem se tam díval a pořád tam není, i když dám hledat podle názvu, tak nic, a to včera naskladňovala cca 5ks a najednou zmizely se vším všudy, ale i z Alzy.
- radekhgt
- Začátečník

Osobne s Alzy objednavam fakt casto a vzdy mi prisli veci uplne nove,zapecatene alebo s foliami...ale ked som objednaval s ineho eshopu prvy krat tak mi poslali nielen ze rozbaleny tablet ale dokonca poskodeny...podla mna v alze sleduju aj historiu objednavok konkretneho zakaznika a podla toho sa ja spravaju...je to podla mna cele svinstvo...aj ked ai zato mozeme casto aj sami kedze posielame tovar casto naspät napriklad koli zlemu OC...
CPU: Ryzen 7 9800X3D + RYUJIN II 360 ARGB GPU: MSI RTX 5090 Gaming Trio OC MB: Asus ROG STRIX X670E-A RAM: Kingston FURY DDR5 32 GB 6000 MHz CL36 RGB PSU: MSI MAG 1250W LCD: LG OLED42C2
- 3tp2
- Začátečník

Taky jsem si toho všimnul, mám tam jednu objednanou a normálně mi přišla k vyzvednutí na pobočku, jen jsem to v pátek nestihl vyzvednout. Nakonec jsem jestě objednal na pondělí jednu Msi a teď řesím dilema kterou si vyzvednu, jestli Gigabyte nebo MsiDusan píše:Včera ráno stáhla Alza úplně z prodeje GIGABYTE GTX 980 Ti G1 , teď jsem se tam díval a pořád tam není, i když dám hledat podle názvu, tak nic, a to včera naskladňovala cca 5ks a najednou zmizely se vším všudy, ale i z Alzy.
CPU: Ryzen 7 9800X3D MB: Gigabyte B650 Aorus Elite Ax RAM: Corsair 2x16Gb Kit 6000Mhz DDR5 GPU: PNY GeForce RTX 5080 Triple Fan 16GB OC SSD: Kingston SSD FURY Renegade M.2 1TB PSU: EVGA SuperNova 750 G2 CASE: Nzxt H440 Monitor 27"OLED Gigabyte Aorus Fo27q2
- Dusan
- Začátečník

Já ti nevím, jak jsem se tady chválil mou MSI, bez přidání napětí 1500MHz stabil, Asic 82% atd3tp2 píše:Taky jsem si toho všimnul, mám tam jednu objednanou a normálně mi přišla k vyzvednutí na pobočku, jen jsem to v pátek nestihl vyzvednout. Nakonec jsem jestě objednal na pondělí jednu Msi a teď řesím dilema kterou si vyzvednu, jestli Gigabyte nebo MsiDusan píše:Včera ráno stáhla Alza úplně z prodeje GIGABYTE GTX 980 Ti G1 , teď jsem se tam díval a pořád tam není, i když dám hledat podle názvu, tak nic, a to včera naskladňovala cca 5ks a najednou zmizely se vším všudy, ale i z Alzy.
- Dusan
- Začátečník

Seděl jsem skoro u toho celou noc a zjišťoval a studoval jsem jak je to s tím Asic Quality, ve zkratce, nejlepší vybrané čipy které dosahují vynikající a stabilní potenciál pro přetaktování, hlavně možností navýšení napětí se pohybují Asic 68% +- 2%, potom je to samozřejmě dané dalšími faktory osazených součástek PCB. Asic 70%+ jdou, dá se říct na vzduchu potáhnout dál, bez přidání napětí, ( nižší možnost se dá ) ale jsou už potom na hraně, s tím že přidání více napětí jim ba naopak víc škodí, nepomůže ani voda.
Naposledy upravil(a) Dusan dne sob 11. črc 2015, 11:07, celkem upraveno 1 x.
- dzefo
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
tak ja mam 71.4 skoro potom dobre 
Intel core i9 14900K Corsair iCUE H150i RGB ELITE Pamet:Kingston FURY 64 GB KIT DDR5 6 400 MHz CL32 Renegade MB:ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO VGA:ASUS TUF Gaming RTX 4090 OC Edition Hdd:Samsung 990 Pro + 2x Seagate SSHD 4TB 8GB SSD Zdroj CORSAIR RM1000 Monitor:Dell Alienware AW3821DW+Htc Vive Keyboard+mouse:Corsair K100 + iCUE NEXUS Logitech G502 Hero:Logitech G29 Driving Force Win 11 x64 Pro
- ghostdog32
- Začátečník

A jaká karta to byla konkrétně?Dusan píše:Seděl jsem skoro u toho celou noc a zjišťoval a studoval jsem jak je to s tím Asic Quality, ve zkratce, nejlepší vybrané čipy které dosahují vynikající a stabilní potenciál pro přetaktování, hlavně možností navýšení napětí se pohybují Asic 68% +- 2%, potom je to samozřejmě dané dalšími faktory osazených součástek PCB. Asic 70%+ jdou, dá se říct na vzduchu potáhnout dál, bez přidání napětí, ( nižší možnost se dá ) ale jsou už potom na hraně, s tím že přidání více napětí jim ba naopak víc škodí, nepomůže ani voda.
i5-2500K @4.4 Ghz, Noctua NH-U14S, GA-Z68XP-UD3P, Kingston 8GB 1333MHz HyperX blu, Samsung 840 EVO 120GB, Intel 320 80GB, WD Green 2TB EZRX, Audinst HUD-mx2 + AKG K240MKII, EVGA SuperNOVA 750W G2, Fractal Design Define R4, LG W2220P @75Hz
- 3tp2
- Začátečník

Podle mě to byla chyba daného kusu,prostě byl vadnej,to nemá s výrobcem nic společnýho.Já bych i šel do toho Gigabyte ale bojím se tý hlučnosti 
CPU: Ryzen 7 9800X3D MB: Gigabyte B650 Aorus Elite Ax RAM: Corsair 2x16Gb Kit 6000Mhz DDR5 GPU: PNY GeForce RTX 5080 Triple Fan 16GB OC SSD: Kingston SSD FURY Renegade M.2 1TB PSU: EVGA SuperNova 750 G2 CASE: Nzxt H440 Monitor 27"OLED Gigabyte Aorus Fo27q2
- Dusan
- Začátečník

Omlouvám se, ale teď nevím, jestli se ptáš která odešla, MSI 980Ti Gamingghostdog32 píše:A jaká karta to byla konkrétně?Dusan píše:Seděl jsem skoro u toho celou noc a zjišťoval a studoval jsem jak je to s tím Asic Quality, ve zkratce, nejlepší vybrané čipy které dosahují vynikající a stabilní potenciál pro přetaktování, hlavně možností navýšení napětí se pohybují Asic 68% +- 2%, potom je to samozřejmě dané dalšími faktory osazených součástek PCB. Asic 70%+ jdou, dá se říct na vzduchu potáhnout dál, bez přidání napětí, ( nižší možnost se dá ) ale jsou už potom na hraně, s tím že přidání více napětí jim ba naopak víc škodí, nepomůže ani voda.
- Bandy666666
- Začátečník

ta Gigabite 980Ti ked jej nastavym boost cez 1400 tak jej potom padne driver nepomoze ani zvysenie napetia.Power target na 110 %..ale nerozumiem tomu preco mi v Monitoring a vsade inde boostuje na 1526 aj ked mam nastaveny max boost na 1400...teploty su ok..a tie piskacie cievky oni sa pocase nestisia? alebno to bude po case horsie?
- Marek4
- Červená karta

-
jak tak poslouchám, doceal se té koupi g1 gigabyte bojím.. jak je na tom EVGA 980i co se týče kvality ? myslím tu s backplatem.
- Bandy666666
- Začátečník

nj ja ju tiez vraciam je dost hlucna aj ked teplty su fakt dobre nato ze si boostuje na 1500mhz je teplota do 75....a tez rozmyslam o tej EVGA s Backplate....hlavne nech nepiska lebo ked to da clovek po case na vodu tak ten bzukot bude na nevydrzanie
- icebosss
- Začátečník

-
Evga je hlavně reference, takže bych na kvalitu moc nesázel, kor napájecí kaskáda atd..
- Dusan
- Začátečník

Řeknu to asi takto, mám již třetí kus 980Ti, první byla Gigabyte G1, nebyla špatná, v boostu dávala 1380, chladila docela dobře, ano je malinko hlučnější poněvadž má nastavený agresivnější otáčky ventilátoru ( v biosu) při překročení 90st má 4200RPM, MSI má 2400RPM při překročení 87st, EVGA má při 90st 3350RPM, ale k věci, GB pískala jak 1000 cvrčků večer u moře na dovolené) MSI, byla taky v pohodě, aspoň se tak tvářila, ale uvědomil si jednu věc že jí kolísalo hodně napětí, no a potom to vzdala napájecí kaskáda úplně a šla si odpočinout. Teď mám třetí kus a šel jsem do EVGA Superclocked+ ACX 2.0+ nechci to zakřiknout, ale zatím jsem spokojený, nepíská ani při 500FPS, opravdu chladí pěkně, co se týče taktování zkusil jsem dát bez přidání napětí 1450, je stabilní ve Fire Strike, Heaven, víc to zatím zkoušet nebudu, udivuje mě jen jedna věc že má 6+2 fáze a drží si stabilně napětí, ono to asi nebude jen o tom že někteří výrobci se honosí máme 10+2 fáze jsme jedničky, ono to bude asi o tom jaký a jak kvalitní ty součástky jsou. Samozřejmě je to dané co kus jiná karta. Rada na závěr, ten kdo chce opravdu taktovat tak ať si pořídí aspoň EVGA GeForce GTX 980 Ti Classified ACX 2.0+ a bude mít klid.
Naposledy upravil(a) Dusan dne ned 12. črc 2015, 17:05, celkem upraveno 2 x.
- Marek4
- Červená karta

-
člověk aby se bál koupit cokoliv :O
za 20 000 pískající cívky a jiné věci.. kde jsme ?
edit : Dusan díky za názor.. vidím to možná na tu evgu, uvidím..
edit : Dusan díky za názor.. vidím to možná na tu evgu, uvidím..
- R0mi
- Začátečník

Neviem mne G1 nepiska od 0 -1000 fps az ked som skusal urcite stare benchmarky tak piska ked mam nad 1500 fps ale to je myslim ze u kazdej jedine minus je ze je trocha hlucnejsia.
K tej EVGA neviem ma strasne zle riesene chladenie VRM vid foto z termo kamery : 105 stupnov na kaskade
http://www.hardwarecanucks.com/forum/ha ... iew-4.html
K tej EVGA neviem ma strasne zle riesene chladenie VRM vid foto z termo kamery : 105 stupnov na kaskade
Ryzen 9 5950X//Noctua NH-D15 Chromax Black//ASUS PRO WS X570-ACE//SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 9070 XT//G.Skill Trident Z Neo 64GB (4x16GB) 3600 MHz CL14 OC//Corsair MP600 PRO XT 2TB//Corsair MP600 2TB//WD201KRYZ 20TB, WD2003FYYS 2TB//Corsair HX750//Phanteks Enthoo Evolv X//Dell Alienware AW3423DWF//Teufel Concept E450 Digital//Logitech G PRO X Headset//ASUS ROG Harpe Ace Aim Lab Edition //ASUS ROG STRIX SCOPE II 96 WIRELESS//ROG Hone Ace Aim Lab Edition//
- Dusan
- Začátečník

Tady je docela slušná recenze i Thermal, výsledky jsou tam trochu jiné. Stejně je to zavádějící, měření přes backplate.R0mi píše:Neviem mne G1 nepiska od 0 -1000 fps az ked som skusal urcite stare benchmarky tak piska ked mam nad 1500 fps ale to je myslim ze u kazdej jedine minus je ze je trocha hlucnejsia.
http://www.kitguru.net/components/graph ... cx-2-0/17/
https://www.youtube.com/watch?v=Ymi65DFRb2Q
- R0mi
- Začátečník

Na kitguru co maju tu termo kameru som videl ale ta vyzera dost biedne potom su aj take vysledky a prave ten backplate u EVGA tu kartu dusi. Ohladom toho videa tam nevidim nic z termo.
EVGA co sa tyka gpu ma dobre chladenie ale ta kaskada je o inom
Uz len ked zrovnam 980 ti referencnu a jej termo snimok je vidiet ze u EVGA to nerisieli dobre ten backplate
Referencna kaskda : 86 stupnov aj ked samozrejme dost hlucnejsia
http://www.hardwarecanucks.com/forum/ha ... iew-5.html
EVGA co sa tyka gpu ma dobre chladenie ale ta kaskada je o inom
Uz len ked zrovnam 980 ti referencnu a jej termo snimok je vidiet ze u EVGA to nerisieli dobre ten backplate
Referencna kaskda : 86 stupnov aj ked samozrejme dost hlucnejsia
http://www.hardwarecanucks.com/forum/ha ... iew-5.html
Ryzen 9 5950X//Noctua NH-D15 Chromax Black//ASUS PRO WS X570-ACE//SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 9070 XT//G.Skill Trident Z Neo 64GB (4x16GB) 3600 MHz CL14 OC//Corsair MP600 PRO XT 2TB//Corsair MP600 2TB//WD201KRYZ 20TB, WD2003FYYS 2TB//Corsair HX750//Phanteks Enthoo Evolv X//Dell Alienware AW3423DWF//Teufel Concept E450 Digital//Logitech G PRO X Headset//ASUS ROG Harpe Ace Aim Lab Edition //ASUS ROG STRIX SCOPE II 96 WIRELESS//ROG Hone Ace Aim Lab Edition//