Problém se základní deskou GA-MA785GMT-UD2H

Základní desky firmy Asus a firmy MSI.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Michal97
Nováček
Nováček

Problém se základní deskou GA-MA785GMT-UD2H

Příspěvek od Michal97 »

Zdravím, mám problém a myslím si že je nejspíš problém v základní desce, nevím proč, ale zapl jsem hru Devil May Cry a když jsem si zašel do nastavení grafiky, tak jsme přenastavoval v-sync, když jsem ho přepl, pc zamrzl.. asi na půl minuty.. když jsem mu hodil tvrdý reset, tak se spustil windows jakoby normálně, ale obraz byl rozhozený, jako by bylo něco s grafikou, pořád přeskakoval obraz, hned šlo poznat, že je něco špatně, pak začala padat ovladač zobrazení a další věci, někdy se tímhle způsobem pc ani nezapne, jedu jenom na nouzovém režimu se sítí, necítím žádnou spáleninu, když otevřu case.. grafika není spálená všechno jede normálně, teda v nouzovém režimu... a tedy nevím, jak to pořádně zjistit, na grafice nic spáleného není, procesor i grafika byli mírně přetaktované, zkoušel jsem prohodit ramky ve slotech, nebo spouš´tet jen s jednou ramkou.. nevím jak édalší informace by jste potřebovali k dalším radám určené pro mě.. budu rád za každou radu, další informace popřípadě doplním:)
Dithius
Pokročilý
Pokročilý

Re: Problém se základní deskou GA-MA785GMT-UD2H

Příspěvek od Dithius »

aby bylo něco spalene v PC bys musel udělat overvolt myslím že něco jako spalenina v PC není vůbec neco co bys poznal... není to mikrovlná trouba...

Tohle děla Grafika a ne zakladovka... ale těžko říct 1. krok je vždy napsat kompletní sestavu PC. Jinak vytahni všechny komponenty z Case a poskladej vše normalně na krabici od zakladovky... a skus otestovat jestli to pořád dělá.

jestli to bude dělat pořád tak stahni utilitu Display Driver Uninstaler a v nouzovem režimu odinstaluj všechny Graficke distributory(Intel, nVidia, AMD) restartuj PC, dále stahni nejnovější Ovladače pro TVOU Grafiku a skus znovu jestli se nechytí.

Potom testuj, Jestli problem přetrvává tak dej na reklamaci grafiku je patrně vadná. Jak si ale přišel na to že je to Zakladovka to netuším...
CPU: AMD Ryzen 9 9950X, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Kingstone Fury 96GB @6200MHz CL30-38-38-28-68-48-1T (GearDown Disabled); GK: AMD Radeon RX 6950 XT; SSD: Kingstone KC3000 2048 GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Thermaltake Core P5; Rad: Alphacool NexXxoS Monsta 560mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + acetal top; No exp-reservoir; OS: Custom Fedora 41 (installed ground UP from cmd nonGUI).
Michal97
Nováček
Nováček

Příspěvek od Michal97 »

Pardon, zapomněl jsem vypsat pc sestavu..
CPU: AMD ATHLON II x4 630 (přetaktovaný z 2.8 GHz na 3.3 GHz)
MB: Ga-ma785gmt-ud2h
RAM: 4 Gb (neznám název, ale na štítku je ADATA)
GPU: ATI radeon hd 4850 sapphire ( je tma udělanej novej chladič, má název accelero S1, taky přetaktovaná o něco málo)
CASE: Cooler master K350
.. Myslel jsem si že něco bude se základní deskou, jelikož v nouzovém režimu se nic takového neděje, ikdyž zprva jsme si myslel že to bude grafika, jelikož se to všechno stalo na zátěž grafiky... a chtěl jsem se zeptat, jestli by to nemohlo být taky systémem, že by ten crack ve hře mohl něco takového udělat.. a nebo jestli to s tím nemá nic společného, zatím díky za rady, vyzkouším:)
Michal97
Nováček
Nováček

Příspěvek od Michal97 »

Takže zkusil jsem ten Driver uninstaler, po tom co se spustil normální windows, tak běžel na rozlišení 1280x1024 a bez chyb poté se instalovali sami od sebe 2 ovladače.. takže jsem to udělal znova, vypojil jsem internet a udělal jsem to celé znova, nainstaloval jsem ovladače a pak to chtělo restart celého pc, takže když jsem dal restart, tak se windows rozběhl na mém defaultním rozlišení a to je 1600x900 ale už tam zase byly ty chyby, obraz přeskakoval, některé ikony nešly vidět... takže vadná grafika?..
Odpovědět

Zpět na „Asus a MSI“