Jde mi jen o MB, CPU a grafickou kartu s durazem na bezhlucnost!
Cenový limit 20 000 za tyto tři komponenty i s chlazením - limit NENÍ pevný, NEjde mi o maximální výkon (nepotřebuji i7), ale spíš o zajímavé řešení (třeba vodník, nebo jiné chlazení), které bude naprosto tiché a budu ho moci použít i při příštím upgradu. Beru, že chlazení "recykluji" a použiji při příštím upgradu...
Díval jsem se na MB postavené na patici 1150, ale naprosto nevím který, ani jaký chipset.
a na CPU např. i5-4690k, ale může být kterýkoliv jiný (teď jsem měl vše na AMD, asi bych preferoval pro změnu intel, ať ho vyzkouším).
Požadavky:
1) Ticho, ideálně pasivně chlazený MB, procesor (bude velmi těžké), i grafická karta (bude omezený výběr), případně vodník, nebo jiná kombinace... Už nyní používám Noctua ventilátory v case atd. a jsem skoro nespokojen, už i Noctua je pro mě hlučná (zejména její 8cm ventilátory)
2) Výkon je treba pro Photoshop, grafika rovnez pro akceleraci Photoshopu (nehraji vubec! ani jednou za čas). Typicky počítač používám na úpravu fotek, dělání tabulek (použiju dva tři monitory) v Google Docs a obchodování na Forexu (využil bych i čtyři monitory a vše běží na Javě), takže aplikace, která bude nejvíce výpočetně náročná bude Photoshopp
3) Ovladače pro Linux: Je třeba aby na dané platformě fungovaly jak Windows, tak Linuxy (buď klony Debianu, jako je Ubuntu/Kubuntu atd., nebo Fedora od Redhetu) a podle toho zvolit grafickou kartu z té "lepší" rodiny ATI/nvidia, aby byly ovladače i pro Linux. V tomto se právě nevyznám, slyšel jsem, že z jedné rodiny graf. karet je celkem problém na Linuxu.
4) Tři monitory: Grafika musi umet pripojit tri monitory (ideálně čtyři
Co dokoupím/mám:
a) RAM (nezapočítávat do ceny kalkulace) ze začátku 2* 8GB DDR3, později dalších 2* 8GB
b) Case mam a kvalitni a velmi robustní serverového typu big tower
c) HDD 128GB SSD od Kingstonu (stačí, data jsou na NASu)
d) Zdroj mam Arctic Cooling Fusion 550 (Aktivní PFC, 500/špičkově-550 W), což je přeznačený Přeznačený Seasonic S12 II 500W, má 80 Plus
Link na zdroj, který mám: http://www.czc.cz/arctic-cooling-fusion ... 14/produkt