Ahoj,
řeším teď problém s PC, které je vyloženě líné. Dříve tomu tak nebylo.
Je to GA-Z68MA-D2H-B3 + Celeron G540 + 8 GB DDR3 + Intel 520 120 GB.
Divné mi je, že při testech v AS SSD, nebo Crystalu mi vypadávají takovéhle věci. Nesetkal se s tím už někdo?
Drivery i BIOS je aktuální, SSD zapojené v SATA3.
Díky
//edit morke - přesun do podsekce
Zpomalené SSD, v testech moc rychlé
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Holda
- Středně pokročilý
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Re: Zpomalené SSD, v testech moc rychlé
Jo viděl, když se použilo SSD s driverem co provádí caching do RAM (Samsung 840EVO turbo režim), nebo když se použil driver na řadič co toto dělal (některé Marwell controllery). U tebe by to ale měl bejt jenom intel, pokud jsi správně uvedl desku. Víš co, jdi do správce zařízení a vrať driver SATA řadiče zpět na MSAHCI (pokud tam bude něco jiného) a zkus to znovu.
- Holda
- Středně pokročilý
Kdepak, žádná změna. Ono tohle samotné by mi nevadilo, problém je, že ten systém má odezvy horší jak na HDD.
Nechce se mi dělat kompletní reinstall, ale asi nic moc nezbyde.
Nechce se mi dělat kompletní reinstall, ale asi nic moc nezbyde.
.
- ifkopifko
- Začátečník
-
Pred reinstallom by si mohol ešte skúsiť zapojiť to SSD v inom PC (nie ako systémový samozrejme), či bude benchmark aj tam vykazovať nejaké neštandardné chovanie.
CPU: R7 7700 COOLER: Endorfy Fera 5 MB: ASUS B650M-E RAM: 2x16GB DDR5
VGA: Asus GTX 1060 3GB OC HDD: Samsung 980 Pro 1TB + Crucial MX500 1TB + WD Red 6TB
PSU: Seasonic Focus GM550 CASE: Thermaltake Swing Silver w/o window -trošku modifikovaná (skôr znásilnená) DISPLAY: Asus MX239H
VGA: Asus GTX 1060 3GB OC HDD: Samsung 980 Pro 1TB + Crucial MX500 1TB + WD Red 6TB
PSU: Seasonic Focus GM550 CASE: Thermaltake Swing Silver w/o window -trošku modifikovaná (skôr znásilnená) DISPLAY: Asus MX239H
- CageJ
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
ta sekvencna rychlost citania je isto spravna ? 2,5GB/sec sa mi nezda..
Iny kabel a port si skusal? resp. iny radic na doske, ak je..
Iny kabel a port si skusal? resp. iny radic na doske, ak je..
AMD RYZEN 2700X 4.2GHz@watercooled, 32GB DDR4 2,8GHz, AsRock B450 GAMING K4, RIOTORO GOLD 650W; ASUS DUAL RTX 2060; CoolerMaster ML500; AMD RYZEN 3600X, NOCTUA NH-D15, ASUS STRIX B450-F GAMING, SuperFlower GK550, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1 iPhone 12 Pro 128GB