windows 7 dotykové ovládání

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
Vejta
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

windows 7 dotykové ovládání

Příspěvek od Vejta »

Zdarvím. Koupil jsem si pro můj netbook dotykový panel (single touch) a mám následující problém. Windows ho detekují jako zařízení standardu HID, nainstalují ovladače, ale ovládání má prohozené strany. Po kalibraci je orientace sice správná, ale ovládání vůbec není přesné (v řádech cm). Když nainstaluji drivery výrobce touchscreenu tak funguje jak má, ale zase mi nefungují možnosti dotykového ovládání, které nabízí windows 7 a to mi práci značně zněpříjemňuje (windows xp tablet edition dělají to samé). Kdybyste někdo věděl, jak windows přesvědčit, aby zaply dotykové ovládání bez použití ovladačů od microsoftu, byl bych vážně vděčný. díky
CyberDeath
Začátečník
Začátečník

Re: windows 7 dotykové ovládání

Příspěvek od CyberDeath »

Jo tak to by me zajimalo taky .... nedavno sem rozchazel Dotykovy LCD ... ovladace jen na ono LCD sem hledal pres 2H protoze vyrobce LCD jiz nexistoval a presne oznaceni dotykove Dotykoveho systemu sem na nem nikde nenasel ... nakonec se sice podarilo ... Dotykove ovladani fungovalo pomoci softu od vyrobce a to velmi presne.
Ale windows 7 se stale tvarily jako by tam zadna dotykova vrstva nebyla ... dodnes sem neprisel na to jak to donuti spolu komunikovat.
PC - AMD Ryzen 9 7945HX, Minisforum BD795i SE, 2x24GB DDR5 5200, Kolink Rocket Heavy Vented. 2TB Samsung PM9A1
2TB Kingspec XG7000, SAPPHIRE NITRO+ RX 7800 XT GAMING OC, ASUS ROG LOKI SFX-L 1000w -> Win 11
NB
- HP 17.3" FullHD , Ryzen 3 7320U , 8Gb RAM , 512GB SSD -> Endeavour OS - River
NAS - CWWK X86-P6 Pocket, Intel N150, 8GB DDR5, 3x2Tb NVME -> Endeavour OS - CLI
habosek
Nováček
Nováček

Re: windows 7 dotykové ovládání

Příspěvek od habosek »

Zdravím,
mi sice dotykové ovládání funguje, ale chtěl bych při dotykovém ovládání Windows 7 docílit chování, že pokud se dotknu obrazovky, dojde okamžitě ke zmáčknutí jakoby levého tlačítka myši (řekněme na náběžnou hranu dotyku). Normálně ke kliku dochází až po oddálení prstu od obrazovky (na sestupnou hranu dotyku) nebo až po pohnutí prstu po obrazovce. Je možné toto chování nějak změnit? Vypnul jsem si funkci, že při podržení prstu se provede pravý klik a tím jsem zatím dosáhl stavu, že když prst podržím na obrazovce 3 sekundy provede se zmáčknutí levého tlačítka myši, ale já bych potřeboval, aby tato prodleva byla nejlépe 0 sekund. Nejde mi ani tak o ovládání Windows jako takových, ale na novém PC s kapacitní dotykovou vrstvou mám přes VNC vzdálenou plochu jiného PC. A tady vzniká ten problém s ovládáním, protože VNC ne vždy na klik zareaguje a potřeboval bych proto prst na monitoru podržet déle. Ale to se právě klik neudělá. Když jsem měl starší PC s odporovým dotykem, tak to bylo v pohodě možné, prostě jsem se dotknul a držel, a klik se podržel, jak tlačítko na myši a klik se přes VNC přenesl. Teď pořád ťukám do obrazovky a doufám, že se klik přes VNC projeví na vzáleném PC. Napadlo mě, že by se čas, za který se provede klik po podržení prstu na displeji (cca 3 sekundy), dal snížit někde v registrech Windows. Ale nevím, kde to tam hledat. Děkuji za odpověď.
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“