Radeony R9 2xx - testy, recenze, zkušenosti
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- prograw
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Radeony R9 2xx - testy, recenze, zkušenosti
Nevyzkouším, nechávám si stock Asus. Ta karta teď topí, jak fena.
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Pokud dobre ctu, tak po tom biosu od stilta by to melo mene topit, aspon na VRM.prograw píše:Nevyzkouším, nechávám si stock Asus. Ta karta teď topí, jak fena.
- Cocroach
- Černá karta

-
přesně proto jsem napsal, ať to vyzkouší
- prograw
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Hoši, mně se to celé nějak nezdá. Podle mě ta nonx dělá bordel. Viz screen z GPU, kdy ji program stále vidí jako 290 series.
- VeCkO
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To vidí každá karta co má flash na 390x .. stále je vždy vidíš jako 200 series
Ryzen 7 9800X3D -|- ASUS ROG Strix B650E-F Gaming WIFI -|- RX 9070XT Pulse -|- ADATA XPG 48GB CL30
5120x1440 UltraWide Samsung G9
>>>>INSTAGRAM<<<<
>>>>CBR1000RR / GoPro / POV / YOUTUBE<<<<
5120x1440 UltraWide Samsung G9
>>>>INSTAGRAM<<<<
>>>>CBR1000RR / GoPro / POV / YOUTUBE<<<<
- Maor
- Začátečník

Tak po delší odstávce jsem pustil svoji R9 290 a šíleně píská, zapnutí V-sync nepomáhá, píská zhruba od 20% loadu. Dělá to asi nějaká cívka z napájecí kaskády. Zdroj mám teď EVGA Supernova G2 750, tak tím to snad nebude. Záruku jsem porušil rozřezáním původního chladiče
takže reklamace asi nepůjde.
Jelikož cívky jsou zapouzdřené, nevím, jak dovnitř dostat lak... Asi budu muset cívky z PCB sundat a podivat se, jestli dole nemaji nějakou dirku, kterou by tam šel lak nalít. Nemá někdo nefunkční PCB, ze kterého by šly cívky vzít?
Jelikož cívky jsou zapouzdřené, nevím, jak dovnitř dostat lak... Asi budu muset cívky z PCB sundat a podivat se, jestli dole nemaji nějakou dirku, kterou by tam šel lak nalít. Nemá někdo nefunkční PCB, ze kterého by šly cívky vzít?
- prograw
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Moje taky píská jak prase. Už jsem s tím smířený, PC mám pod stolem a neřeším to. Pískala mi zatím každá karta 
- Maor
- Začátečník

Ta moje píská tolik, že snad i ta turbína na 5000otáček by byla tišší, kdybych ji nevyhodil.
aspoň už mám datasheet http://www.mouser.com/ds/2/87/Bus_Elx_D ... 276865.pdf
aspoň už mám datasheet http://www.mouser.com/ds/2/87/Bus_Elx_D ... 276865.pdf
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Musim zaklepat, u me zatim klid, jedine co piska je tramvaj jak odjizdi kousek od baraku.
- Loki5567
- Moderátor

Mě taky píská jako prase, ale zvykl jsem si na to a nějak mě to neruší. PC na stole hned vedle sebe, ventilátor to přeřve když se roztočí Noctua na plno
Nějak bych to nehrotil, hlavně že nepíská v idle ve Windows 
CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D@5450Mhz // MB: Asus ROG Crosshair X870E Hero // RAM: G.Skill Trident Z5 Neo 2x16GB 6000Mhz@6400 30-38-38-96 // GPU: MSI RTX 3090 Gaming X Trio // Storage: Corsair MP510 480GB + Corsair MP510 960GB + Crucial P3 Plus 2TB // PSU: Corsair HX1000i + CableMod Kit // Case: Phanteks EVOLV X // Cooling: Bykski XPR-C-M Silver + EK-Quantum Vector RTX 3090 + 2x SC Protium 150 D5 Polished Silver + Alphacool NexXxoS XT45 X-Flow 360 + EK-CoolStream SE 360 + 6x NoiseBlocker NB-Eloop B12-PS PWM + Watercool MO-RA 3 360 + 9x ARCTIC P12 Pro //
- PET5
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
To je podivné, že by grafika začala pískat až po čase. Jestli to bylo po výměně zdroje, tak to může mít souvislost. O této příčině se na fórech stále spekuluje.
Pokud bych se pustil do zalévání cívek pryskyřicí, odvrtal, nebo spíše odbrousil bych opatrně dírky v protilehlých rozích. Zde je nejmenší šance poškození vinutí.
U mě se zatím nic podobného nevyskytuje. Ale je fakt, že hry nehraji, takže grafika jede prakticky neustále v klidovém režimu. Ani při práci ve 3D modelovací aplikaci se pod OpenGL nepřepíná do 3D režimu a jede ve snížených taktech.
Pokud bych se pustil do zalévání cívek pryskyřicí, odvrtal, nebo spíše odbrousil bych opatrně dírky v protilehlých rozích. Zde je nejmenší šance poškození vinutí.
U mě se zatím nic podobného nevyskytuje. Ale je fakt, že hry nehraji, takže grafika jede prakticky neustále v klidovém režimu. Ani při práci ve 3D modelovací aplikaci se pod OpenGL nepřepíná do 3D režimu a jede ve snížených taktech.
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
- Maor
- Začátečník

Tak to se máš, já to slyším i přes Noctuu.Loki5567 píše: ventilátor to přeřve když se roztočí Noctua na plno
PET5: Grafika byla pár měsíců totálně nasazená na BTC, takže bych řekl, že se vinutí cívek "vyklepalo" pak jsem ji měl hozenou nějakou dobu bokem a teď jsem seskládal PC s jiným zdrojem.
Myslíš, že poškození magnetického obvodu nebude mít vliv na parametry cívky a stabilitu napájení?
Edit: Zkusil jsem dva jiné zdroje a je to pořád stejné.
Naposledy upravil(a) Maor dne pon 14. zář 2015, 08:30, celkem upraveno 1 x.
- PET5
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Upřímně, zda se po zalití nezmění parametry cívky netuším. Takhle malé cívky jsem nikdy nezaléval. Ani nevím, co je aktuálně na trhu za materiál pro zalití. Kdysi jsem to dělal pomocí Dentakrylu, ale nevím, jestli se stále vyrábí. Mělo by to být něco velmi řídkého.
Asi bych se do toho pustil jedině v případě, kdybych měl k dispozici cívky náhradní. Jednu bych se pokusil oddeklovat, bych zjistil její konstrukci.
Asi bych se do toho pustil jedině v případě, kdybych měl k dispozici cívky náhradní. Jednu bych se pokusil oddeklovat, bych zjistil její konstrukci.
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
- Maor
- Začátečník

V nejhorším případě vysolím 400,- za poštovné a budu mít nové cívky.
Dělá mi tohle,na pozadí Laing D5, jinak klídek, kříženec mezi relé a cikádou:
https://youtu.be/0178C6gBT_c
A upištěné intro ICE STORM
https://youtu.be/THpoCEqQupY
Dělá mi tohle,na pozadí Laing D5, jinak klídek, kříženec mezi relé a cikádou:
https://youtu.be/0178C6gBT_c
A upištěné intro ICE STORM
https://youtu.be/THpoCEqQupY
Naposledy upravil(a) Maor dne pon 14. zář 2015, 09:44, celkem upraveno 1 x.
- oneb1t
- Začátečník

v ice stormu to bude delat kazda karta tam mas miliardu fps 
https://SecreLocal.com - Local Singles Chat - No Verify - Anonymous Adult Dating - Local Live Chat
- Maor
- Začátečník

kdyby pískala jen v ice stormu, píská ve všem. Stačí trochu zatížit, a je to cvrlikání nebo pištění jak v Ice Stormu.
Ještě zkusím jak to bude slyšet přes akustické rouno a jestli se to pod tim moc nepeče. Možná bych měl zkusit, jestli se pískání neposune nad 16kHz, když přidám napětí.
Napadlo mě, co do těch cívek zkusit nějakou montážní pěnu nebo nástřikový tmel?
Ještě zkusím jak to bude slyšet přes akustické rouno a jestli se to pod tim moc nepeče. Možná bych měl zkusit, jestli se pískání neposune nad 16kHz, když přidám napětí.
Napadlo mě, co do těch cívek zkusit nějakou montážní pěnu nebo nástřikový tmel?
- RAD-x
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
jestli jsou už lakovaný, tak to bude k ničemu...holt když se při návrhu nemyslí a při výrobě kašle na osazení...
- danco
- Začátečník

-
Tak chalani, z tym cvrlikanim som sa uz stretol ako na nvidii a aj na radeone a pomohlo poprehadzovat konektory zo zdroja ak je modularny, pripadne ich len odpojit a znovu zapojit. Ak to nepomoze, je treba skusit druhy zdroj. Treba ale na grafiku pouzit 2 samostatne kable a nenapajat to len z jedneho aj ked budu pri karte volne konekrory z rozdvojenych kablov.
- Maor
- Začátečník

Zdrojem to nebude, EVGA supernova G2 mám kvůli tomu aby se zdrojem nebyl problém..., v sestavě je pak maximus V gene + 2700K@4,5GHz SSD a Laing D5. Navíc když jsem grafiku pustil jen z FSP tak dělala to samé.
- dexterav
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
zdrojom je veľmi málokedy a to je ten problém
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + A50s + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X