H1Z1

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
3dmax4
Nováček
Nováček

H1Z1

Příspěvek od 3dmax4 »

H1Z1

O co jde:
Zombie survival MMO hra zasazená do prostředí post-apokalyptické severní Ameriky, která byla zasažena "zombie" virem. Existuje pár základních herních módů (serverů):

- PvE - hráč vs. prostředí, kde další hráče není možné killnout, ale zombies a zvířata ano (stejně tak oni Vás), jde tedy o přežití v přírodě jako takové bez vlivu hráčů,
- PvP - hráč vs. hráč, asi není třeba vysvětlovat - všichni proti všem. Hodně zde hraje roli psychologické jednání (nutně Vás nemusí zabít a můžete hrát kooperativně). Jde o přežití obecně.
- BR - Battle Royale, se nejvíce podobá asi boji ve filmu Hunger Games, na mapě je 150 hráčů, kteří se mezi sebou vyvražďují, přičemž se postupně mapa zmenšuje (vypouštěním plynu) na náhodně zvolené místo. Poslední přeživší získává nějaké rare items nebo skiny. Jinak jsou zachována pravidla standardní hry, ale hlavně se lootuje. Craftí se maximálně nějaké ty věci na léčení, jinak se zbraně dost nacházejí po mapě.

Fáze:
Prozatím v Early Access za cca 20 babek. Na začátku roku 2016 by měla být dokončená a poté bude F2P, ale udájně nikoliv p2W a platit se bude pouze za skiny apod. nepodstatný obsah.

O hře v bodech:
- časté aktualizace hry (několikrát do měsíce),
- pracuje se jak na rozvíjení herních mechanik a zlepšení stability - grafika je pro vývojáře až na druhém místě, ale prozatím to na MMO nevypadá tak zle (není to tak eyecandy jako DayZ),
- dobrá věc ke craftění je to, že jakmile se nějakou věc naučíte, tak se její "recept" uloží (tj. není třeba si pořád něco pamatovat),
- je možnost jezdit auty (pokud si je opravíte),
- částečně zničitelné prostředí,
- možnost postavit si vlastní obydlí (které je možné "uzamknout", ale také vypálit),
- možnost nakazit se virem H1Z1 a projít si několik fází nákazy, které je možné (údajně) udržet, event. vyléčit. V každé z fází pak máte určité schopnosti,
- každý hráč zabitý zombie se mění v nemrtváka i se vším svým lootem,
- možnost zavolat si placený AirDrop, ale může ho vybrat kdokoliv (ví o něm všichni hráči na serveru).

Toliko základní informace, které jsem za poslední den-dva získal. Můj pocit ze hry je takový, že mě baví - zatím. Hrál jsem to cca 4 hodiny a rozmýšlel se mezi tímto a DayZ. Nakonec jsem byl "přesvědčen" tím, že je H1Z1 komplexnější jako survival hra. Bugy údajně nějaké jsou, ale zatím jsem nenarazil na nic závažného, co by vyloženě bránilo hraní. Serverů je dost. Lidí taky.

Protože jsem zatím chycen (a uznávám že poprvé do pasti MMO), budu se snažit informace o hře aktualizovat.

Oficiální stránka hry zde: https://www.h1z1.com/home

Zároveň hledám spoluhráče na PvP servery. Přímo ve hře je push to talk rozhraní, takže je možné komunikovat tam. V této věci kdyžtak SZ. Pokud máte dotazy, ke hře, pište tady.
i-pet i5 4690k -> cooled by beQuiet (and shut up) Dark Rock 3; MSI Z87-G43; Gigabytsh*t R9 280x; SSD - Sung Evo 128GB; 8GB Krucifix OC'd;
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“