Radeony R9 Fury X (Fury, Nano) - recenze, zkušenosti

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Re: Radeony R9 Fury X (Fury, Nano) - recenze, zkušenosti

Příspěvek od Vlastik80 »

Právě, pak mi jde o to, zda R9 Fury OC jistě (každý kus s vzduchem) porazí výkonově GTX 980 s OC, čili pak aby platil poměr R9 Fury @ 1200 > GTX 980 @ 1450 (např., ne extrem 980@1550/1600 apod. ale to co "běžná" 980 air dá a to je podle mě cca 1450). Pokud tomu tak je, jsem spokojen, ale ne pokud by to platilo jen pro 4K, ale všude. A pokud to tedy tak je, pak jaké jsou porovnání spotřeby takové 980 OC a Fury OC...
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

to 4k je fuk kedže je to zväčša nehrateľné
ale môže sa to dať do bezvýznamných plusov
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + A50s + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vlastik80 »

Právě, proto mi o 4K nejde, zatím >60 fps u každé nové hry nedá žádná 1 čipovka, proto beru jako hlavní zda poráží ta daná konkurenci v ostatních rozlišeních - 1080p / 1440p / 1600p.

Ne jako někde že Fury X OC zadupe 980 Ti - ale ve 4K při LOW ale jak dají na ULTRA apod. tak se to pořadí mění... :|
RAD-x
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAD-x »

Ah, 60FPS je o ničem...to ani nestojí za řeč, v podstatě naprosto bezvýznamnej parametr. To zase aby si člověk pořizoval dvě karty a na to dali uplně nesmylsnou cenu...tuhle generaci prostě přeskočim, špatná cena to prostě zabila.
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

ad Nano.. vzhledem k TDP, chladiči a napájení 1x 8-pinem bych nějáký OC rekordy určitě nečekal... 8-)
del42sa
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od del42sa »

"The more you buy, the more you save" AI everywhere - Nvidia CEO at Computex 2023 https://www.youtube.com/watch?v=FhlE3m1trM4
Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/

MSI MPG GUNGNIR 110R White | CPU AMD Ryzen 7 9700X Granite Ridge | DeepCool AK500 White | GPU Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB plus UV | MB MSI MAG X670E GAMING PLUS WIFI | 32GB DDR5 A-DATA XPG LANCER RGB Dual KIT 7200 MHz | system HDD SSD M.2 Kingston FURY Renegade NVMe 1TB | Seagate Baracuda HDD 1TB SATA III | data HDD WD RED 1TB SATA III | Quad HD VA monitor 27" MSI Optix G27CQ4 Free Sync 165 Hz 10bit HDR | Soud Blaster Audigy Fx | PSU MSI MAG A850GL 850 W 80 PLUS Gold PCIe 5 II | Win 10-64 bit Pro
VeCkO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VeCkO »

Docela drsná CPU limitace na 1080p u OCnuté Fury X .. 1149/550/+20PT
To GPU vytížení je strašné..

https://youtu.be/RI1CtLRsLls?t=275
Ryzen 7 9800X3D -|- ASUS ROG Strix B650E-F Gaming WIFI -|- RX 9070XT Pulse -|- ADATA XPG 48GB CL30
5120x1440 UltraWide Samsung G9

>>>>INSTAGRAM<<<<
>>>>CBR1000RR / GoPro / POV / YOUTUBE<<<<
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

On to provozuje na FX, coz cely problém s CPU limitaci jen prohloubi, viz. diskuse pod videem.
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vlastik80 »

Chad Steelmon před 2 týdny píše: You AMD fans make me laugh. That is poor performance at 1080p if you ask me. Check this out...

https://youtu.be/i95rXWXALH8
... taky dobrá reakce :lol: Nějak nechápu ty fps co tam s Fury X má, takže to je jen díky špatnému cpu? Čekal bych tak 2x vyšší fps... :roll:
VeCkO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VeCkO »

Tak jestli nastavil vše na úplně max co jde 8x msaa atd.. tak ty FPS na 1080p i odpovídají..
Já s 290x s 4x Msaa a né vše na max.. měl kolem 70fps průměr.. když sem zapl úplně vše a 8x aa tak sem měl hned 30 fps ..
Ryzen 7 9800X3D -|- ASUS ROG Strix B650E-F Gaming WIFI -|- RX 9070XT Pulse -|- ADATA XPG 48GB CL30
5120x1440 UltraWide Samsung G9

>>>>INSTAGRAM<<<<
>>>>CBR1000RR / GoPro / POV / YOUTUBE<<<<
rccrew
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rccrew »

teeda Kermite ty perlis...kam vitr tam plast... :mrgreen:
jinac donekonecna srovnavat 4k o smesnych fps nema smysl!

//edit Wilik - upraveno
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vlastik80 »

Mě to jen zaujalo, ale proti gustu a pak s tím vysvětlením že 8x AA = pád fps do kopru je to jasné... Jinak stále jsem v domění že R9 Fury X šlape 980 Ti na paty a R9 Fury šlape po GTX 980 i s OC případně, náhodou proti zdravé konkurenci nemám nic, jen mi přijde že se v tom AMD trochu plácá, ale je to asi kapitálem společnosti, přeci jen se více prodává asi plesni... ehm... zelených grafik...
Jsem zvědavý na OC možnosti Nano, ale jak tu bylo zmíněno, asi zázraky nelze čekat. A pak také kdo kam dožene Fury X a Fury, pak by se nemuselo vyplácet kupovat Fury X, když OC Fury = Fury X...

//edit Wilik - upraveno
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Díky přemíře datové propustnosti si ale AMD mohla dovolit k paměti přistupovat jinak než u karet s GDDR5. Paměť může využívat spíše jako buffer a díky tomu permanentně přesouvat data z HBM do systémové paměti a opačně, jak je potřeba. V důsledku toho není kapacita limitujícím faktorem.
Tohle bych rad chtěl vysvětlit. Nektery testy her náročných na VRAM ukazuji limitaci 4GB pameti ve vysokych rozlisenich jako 4K a pokud vim, HBM nijak nezlepsi latence a propustnost mezi VRAM a RAM. Neustaly cisteni a nahravani dat mezi systémovou pameti a pameti grafarny nikdy nebyl idealni stav a projevovalo se to sekanim a zatím co jsem videl, tak se to tak projevovalo i u Fury.
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vlastik80 »

Já měl dojem že přesouvání dat GDDRx/HBMx <> DDRx je pomalá záležitost díky rychlostem DDRx proti GDDRx/HBMx, může někdo kdyžtak toto "vylepšení" vysvětlit? Resp. jak se z toho dá těžit, když DDRx je proti GDDRx/HMBx o dost pomalejší? :roll:
CZ_viper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CZ_viper »

Ve specifických případech to může pomoct, když hra potřebuje třeba 4,3 GB VRAM, tak to za cenu častějšího čištění může pomoct, ale pokud hra využije 5 a více GB VRAM, tak to prostě 32 GB/s obousměrně PCIe nemůže zachránit.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Techpowerup si pohral i s OC pameti http://tpucdn.com/reviews/AMD/R9_Fury_X ... memory.gif Docela zvlastni, jak i OC HBM relativne pomaha, ikdyz by tam v propustnosti nemela byt jakakoliv brzda. Moc to taktovat ale nejde. Toz asi tak k tomu, co Huddy řekl v tom rozhovoru.
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vlastik80 »

Je možnost že se objeví nějaké nástroje co OC (na vzduchu) zlepší, nebo je toto cca max?
rccrew
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rccrew »

HLADIS@zvlastni,ze zabozrouti nesundali backplejt u teho strixe,vid.?
Pac,jestli ma uz na jadre 91,6°c,tak ani nechcu videt vysledek u kaskady,ackoliv
by mela mit vzhledem k delsi pcb teploty lepsi nez u Sapphire.Si myslim,ze pri takovych
teplotach uz bude dochazet k propadum a zivotnosti karty to taky neprida.
Otazkou zustava i vzdalenost termokamery,ale to maji pri hromadnych testech urcite podchyceny.
Kermit@podivej se na kvák link od Hladise a posud co od teho cekat po oc!
Upeces po case nejen kartu,ale bez dostatecne airflow v bedne budes v riti a teploty jen porostou.
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vlastik80 »

Jo, toho jsem se obával, takže jen H₂O nebo LN², jen jsem doufal že by se to dalo ocnout trochu více, i tak ale nárůst je, to je jasný no... Zajímalo mě srovnání 980 Ti OC VS Fury X OC při 1440/1600p, ve 4K to asi nemá smysl porovnávat, zisk či ztráta 1-2 fps může být pak i chybou měření a navíc to není znát...
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Není to zvlastni. Tam nejde backplate jen tak sundat a nechat to tak. Merili tak teplotu jen tam, kde couhalo PCB pod cipem. Jaka je tam teplota kaskady se neda odhadovat. Ta teplota PCB pod cipem je dosti velka a ASUS tam kvůli teplote nechal i ten vyrez v backplate.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“