Dá se s tim něco dělat? Bylo mi doporučeno upgradovat PSU alespoň na 400-500W (Seasonic/Corsair) a teprve potom se zabývat GPU (GeForce960GTX). Chtěl jsem se zeptat jak moc velký vliv má zdroj na GPU.
Na tej zostave by bola GPU najvacsi 'zrut' energie. Ak planujes 960GTX tak ti kvalitny 350W zdroj postaci. Ak chces v buducnosti urobit upgrade celej zostavy, tak sa obzri po nejakom 500W.
Napis cenovy limit.
Naposledy upravil(a) riXo dne čtv 6. srp 2015, 14:13, celkem upraveno 1 x.
Áno zdroj ak chceš výkonú vga MUSÍŠ vymeniť.
Zdroj má extrémne velký vplyv na celé PC, proste keď má niečo spotrebu napríklad 200W, tak to predsa nepôjde napájať 100W či baterkov ... Tak isto od kvality zdroja sa odráža aj hlučnosť, jeho preiebehy napetí, ochrany, možnosti pretaktovania, ... a je to vlastne srdce PC a preto ho treba kvalitný, lebo ak "umrie" môže so sebou zobrať aj ostatné komponenty.
V provom rade upresni rozpočet buď celkový alebo koľko bude na PSU a koľko na VGA?
Na tu MSi jsem taky koukal, navíc je tam MGS5:TPP zadara, ale na týhle stávajcí (GTX745) jsem rozjel Wolfa:TNO (2014) na Ultra bez problémů a přitom TombRaider (2013) mi na High hrozně skáčou FPS, a přes GeForce Experience Utility (optimalizování her) mi to hází prostředí na Ultra a kvalitu textur na LOW. Může to být tim, že TR je dělaný přednostně na AMD?
A k novým hrám, nemusím mít nejnovější hry na Ultra, ale aby mi plynule šlapaly 1 - 2 roky starý hry na Ultra.
Nenastavuj hry cez GeForce Experience ale sám si rob nastavenia, iba tak dosiahneš pekný vizuálny h hráčsky zážitok. Ta MSI je v poriadku, len ide hlavne o rozmery, lebo predpokladám, že máš hotovú HP zostavu a oni mávajú svoje špeciálne vnútorné usporiadanie. Dosť často, že doska je otočená inak, či je na inom buku, vertikálne uchytenie diskov, katastofálne riešený air flow ...
Ak do vnútra zmestíš kartu, tak by som do toho šiel. CPU je v poriadku aj na výkonnejšie karty.
A kupovať si sestavenou(hotovú)zstavu je nezmysel, lebo to bude v tej cene vždy slabšia ako "doma" zložená s dobre vybraných komponentov ...