každá myš a podložka mi odejde po 1-2 měsíci hraní

Klávesnice, myši, volanty, tablet, joysticky, podložky, pedály, řadící páky, atp.
ghostdog32
Začátečník
Začátečník

Re: každá myš a podložka mi odejde po 1-2 měsíci hraní

Příspěvek od ghostdog32 »

dobře přiznávám, že nejsem expert na kvalitu mikrospínače, jenom tvrdím, že do všech "lepších" myší se dneska cpe naprosto identický typ čínského omron spínače. Huano používá snad jen Zowie a lidi si na ně často nemůžou zvyknout, jak maj tuhej stisk. Cherry a ALPS jsem v herních myších neviděl. od ALPS bývaj kvalitní kolečka... Cherry dělá do klávesnic. Ještě se používají horší TTC v levnějších myších nebo na méně důležitá tlačítka na myši.
i5-2500K @4.4 Ghz, Noctua NH-U14S, GA-Z68XP-UD3P, Kingston 8GB 1333MHz HyperX blu, Samsung 840 EVO 120GB, Intel 320 80GB, WD Green 2TB EZRX, Audinst HUD-mx2 + AKG K240MKII, EVGA SuperNOVA 750W G2, Fractal Design Define R4, LG W2220P @75Hz
davkol
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od davkol »

ghostdog32 píše:Huano používá snad jen Zowie a lidi si na ně často nemůžou zvyknout, jak maj tuhej stisk.
…což o kvalitě neříká nic.
ghostdog32 píše:Cherry a ALPS jsem v herních myších neviděl.
Tak lepší myši, nebo herní myši?
ghostdog32 píše:od ALPS bývaj kvalitní kolečka... Cherry dělá do klávesnic.
Chrchly, chrchly. Obě firmy se už nějaký ten pátek zaměřují primárně na automobilový průmysl. ALPS zabalil klávesnice IIRC ještě v 90. letech, pro Cherry Corp. jsou desktopová polohovací zařízení už dlouho nevýznamná bokovka.
ghostdog32 píše:Ještě se používají horší TTC v levnějších myších nebo na méně důležitá tlačítka na myši.
…a Kailh a X dalších.
ghostdog32 píše:dobře přiznávám, že nejsem expert na kvalitu mikrospínače
Tak ještě jednou: Povedzte Kefalín, čo vy si predstavujete pod takým slovom kvalita?

Hint: to jedno číslo (počet cyklů) to nebude, tedy aspoň ne bez toho statistického aparátu okolo.
Ripper6
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ripper6 »

davkol píše:To je snadné: o žádné nevím. Pokud bych něčemu věřil, tak jsou to až průmyslové trackbally.
Důvody: přetechnizování, kurvítka, až na spínače neopravitelnost, ROHS,…
Skutečně by mě zajímalo, co z těch dnešních myší dožije takového věku jako třeba některé 10+ let staré logitechy (zvlášť mě fascinuje zpracování spousty obyčejný myší, které dodával Dell nebo HP k desktopům v 90. letech, vyráběl je pro ně Logitech).
Muzu rict ze je to pravda, zatim co kdysi ty veci vydrzeli, dnes je to proste spotrebni zbozi. I kdyz zas mame zde zaruku a stalo se me, ze proste dostanu novy kus a nebo penize zpet :)
Tak nyni jdu zkusit tu mys... Logitech G700S rozhodl jsem se proto, ze je nyni ve sleve za stejnou cenu co ta G602. Chci videt jak rychle vybiju AA baterku. Podle toho uvidim, pripadne ji vratim a vzal bych pak tu 602. Napisu jsem i zkusenost. Mno a pokud se kazda ta mys rozbije, kdybych nedostal nahradu, tak koupim nakou Trust za 500 a kaslu priste na to :-D

Nasel jsem... zkusenost G700S...
OMRON mikrospinac pod tlacidlom je ten isty ako u G700, zivotnost je ~1-2 roky, potom sa objavi "double click", resp "click&drag" problem. Vymena je skoro nemozna bez mikropajky/teplovzdusky, oprava stavajuceho ma relativne kratku trvacnost
Win 11, AMD 7950x3D, SSD M.2 PCIe 5.0 Samsung 9100 Pro 2TB Gen5, PCIe 4.0 Seagate FireCuda 530 4TB, 2x SSD SATA Crucial 4TB, 2x HDD Toshiba ent MG09 18TB. MB Asus ROG CROSSHAIR X670E HERO, RAM G.Skill Trident Z5 Neo 96GB CL28 6000Mhz (AMD Expo), GPU Gigabyte RTX 4090 OC 24G, Case Fractal Design Meshify 2 XL, MSI zdroj MEG Ai1300P PCIE5 1300W, BDXL VERBATIM UHD 4K USB BD-RW. Monitor Sony Bravia 65x95L (Dolby Vision), Sound PC Onkyo HT-S7805 (Atmos,DTS X)
ghostdog32
Začátečník
Začátečník

no stačí mít šikovného známého s mikropájkou. ty mikrospínače se dají objednat na ebay za hubičku. paradoxně to bude asi to nejlevnější na celé myši.

já hodně doporučuju kombinovat hraní her s gamepadem (doporučuji ten xboxový k PC), protože na něm můžete drtit tlačítka, jak chcete... V takovém ME: Shadow of Mordor to je snad úplná nutnost...Membrána totiž vydrží všechno. Moje membránová klávesnice za 300kč od BenQ je i po 10 letech v 100% stavu. Všechno co je na mechanickém principu včetně klávesnic za 2 tisíc a víc rychle odchází, protože se asi víc šetří na materiálů.

je to gamepad s označením Microsoft XBOX 360 Wireless Controller JR9-00010 a mám ho už 4 roky.
i5-2500K @4.4 Ghz, Noctua NH-U14S, GA-Z68XP-UD3P, Kingston 8GB 1333MHz HyperX blu, Samsung 840 EVO 120GB, Intel 320 80GB, WD Green 2TB EZRX, Audinst HUD-mx2 + AKG K240MKII, EVGA SuperNOVA 750W G2, Fractal Design Define R4, LG W2220P @75Hz
davkol
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od davkol »

ghostdog32 píše:Membrána totiž vydrží všechno. Moje membránová klávesnice za 300kč od BenQ je i po 10 letech v 100% stavu. Všechno co je na mechanickém principu včetně klávesnic za 2 tisíc a víc rychle odchází, protože se asi víc šetří na materiálů.
Hlod dne.
Octopuss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Octopuss »

Ty obyčejný klávesnice ale fakt vydrží všechno. Ono taky když se tam nemá co podělat...
davkol
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od davkol »

Ne, nevydrží. Guma stárne. Membrána musí být perfektně zarovnaná s těmi gumovými tlačítky. Životnost spojů na membráně je kapitola sama pro sebe. Klávesy z ABS bez patřičné povrchové úpravy jsou velmi málo chemicky odolné.

Jo, ona ta klávesnice řádově za stovku velmi často vydrží celkem dlouho, jestliže (1) se moc nepoužívá a (2) je to v normálních kancelářských nebo domácích (nekuřáckých) podmínkách. To se ale netýká ani intenzivnějšího využití, ani méně příznivých podmínek. Nebo když se tlačítka potřísní tím, co si některé ženské občas patlají na nehty. A po prvním/druhém důkladném čištění jsou tyhle klávesnice na vyhození, protože se vymyje lubrikant posuvných částí kláves (takže se klávesy zasekávají) nebo (a) se dostane voda na membránu, (b) membrána se posune vůči gumovým tlačítkům. Tyhle problémy jsou prakticky neřešitelné, protože se to jednak nevyplatí, jednak díly prostě nejsou k dispozici (a jsou ryze proprietární). Naopak klávesnici s rozšířenými diskrétními spínači (na PCB nebo napevno sdrátovanými) není zásadní problém opravit – nebo postavit úplně znova.

To píšu jako majitel aktuálně asi sto klávesnic, přičemž zhruba stejné množství už jsem recykloval nebo rozdal, protože… viz výše.
Octopuss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Octopuss »

No nevím, Chicony 2971 mi vždycky vydržela několik let včetně několika sprchování a rozmontování. A ne, nejsem sváteční uživatel, naopak.

Jen teda prolití minerálkou ta ženina nepřežila :-D

P.S. K čemu ti je sto klávesnic? Teda pokud nejsi majitel nějaký větší firmy.
davkol
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od davkol »

No nevím, Chicony 2971 mi vždycky vydržela několik let včetně několika sprchování a rozmontování. A ne, nejsem sváteční uživatel, naopak.
To je statisticky relevantní vzorek jak noha.
P.S. K čemu ti je sto klávesnic? Teda pokud nejsi majitel nějaký větší firmy.
Octopuss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Octopuss »

Tomu se myslím (polo?)odborně říká hromadění, a je to popsaná duševní porucha :P
davkol
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od davkol »

Tak by mě zajímalo, jak ty dva mnou zmíněné odkazy souvisí s poruchou zavedenou recentně, a to v seznamu, v jehož kontextu se navrhovala také léčba homosexuality nebo introverze.
Ripper6
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ripper6 »

ghostdog32: ju tos me potesil presne ten gamepad jsem kupoval za 1101czk roce 2014 :)
http://www.softcom.cz/eshop/microsoft-w ... 15533.html
Klavesku mam tuhle, chtel jsem po x letech proste cernou a bezdrat:
http://klavesnice.heureka.cz/logitech-w ... oard-k350/
Zkusenost mam akorat s Genius a to je hroznej shit, to neda ani pul rok nejen klaveska, mys, gamepad.
Win 11, AMD 7950x3D, SSD M.2 PCIe 5.0 Samsung 9100 Pro 2TB Gen5, PCIe 4.0 Seagate FireCuda 530 4TB, 2x SSD SATA Crucial 4TB, 2x HDD Toshiba ent MG09 18TB. MB Asus ROG CROSSHAIR X670E HERO, RAM G.Skill Trident Z5 Neo 96GB CL28 6000Mhz (AMD Expo), GPU Gigabyte RTX 4090 OC 24G, Case Fractal Design Meshify 2 XL, MSI zdroj MEG Ai1300P PCIE5 1300W, BDXL VERBATIM UHD 4K USB BD-RW. Monitor Sony Bravia 65x95L (Dolby Vision), Sound PC Onkyo HT-S7805 (Atmos,DTS X)
Ripper6
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ripper6 »

Octopuss: juju myslis neco tak
http://mdata.yandex.net/i?path=b0101145813__01.jpg
Ja mam doma s PS2 co neni ani Chicony, proste nejaka no name snad, 105 klaves a je z roku 2001 a pouzival jsem ji fakt hodne (10h-den urcite). Poznat to je treba tim, ze i kdyz mela sakra napevno ty pismenka zaryty, podarilo se me za nejakych 8let jich 60% dostat dolu nehtama. Ja na tom psal po slepu, ale jakej sok byl pritelkyne kdyz jsem ji dal neco psat a ta cumela ze tam nejsou! Tak koukam... aha aha to nema psany pismenka :D
Funguje do dnes, neznicitelna.
ghostdog32
Začátečník
Začátečník

davkol píše:
ghostdog32 píše:Membrána totiž vydrží všechno. Moje membránová klávesnice za 300kč od BenQ je i po 10 letech v 100% stavu. Všechno co je na mechanickém principu včetně klávesnic za 2 tisíc a víc rychle odchází, protože se asi víc šetří na materiálů.
Hlod dne.
Tako to byl vělice věcný a přínosný příspěvěk.

Nemám důvod si vymýšlet...Klávesnice mi funguje opravdu 10 let. Z tvých argumentů v dalších příspěvcích plyne pouze to, že když se k věcem chováš jako hovado, tak nevydržej.
davkol
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od davkol »

Pro pomalejší: (1) citovaná pasáž nemá ani hlavu, ani patu; (2) mám zkušenosti např. s klávesnicemi používanými u pokladen nebo průmyslových terminálů, někdy i 24/7 po dobu aspoň několika let, nezřídka v drsnějších podmínkách (typicky prach).
Jey
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jey »

Nemám důvod si vymýšlet...Klávesnice mi funguje opravdu 10 let. Z tvých argumentů v dalších příspěvcích plyne pouze to, že když se k věcem chováš jako hovado, tak nevydržej.
:-D

Koupil jsem si kdysi nejlevnější nízkoprofilovou klávesnici Samsung. Jelikož byla super, používal jsem jí asi 5 let, pak jsem si koupil další dva kusy. Jeden používám přes 10 let a další mě tu čeká ještě zabalený :-D

Moje náklady na klávesnici během posledních 15 let: 3 x 100czk.

Ono totiž jaksi je podstatné ujasnit si, co člověk od výrobku chce a co očekává za vlastnosti.
krokodýl
Nováček
Nováček

Příspěvek od krokodýl »

Já mám taktéž starou klávesnici - compaq, dostal jsem ji k PC sestavě, rok 1999. Občas ji rozeberu a vyčistím, to je tak jediná údržba co dělám. Zapojuje se ještě přes PS2. Nahráno je na ní dost, občas letěla vzduchem a drží dodnes.
Odpovědět

Zpět na „Vstupní zařízení“