AMD FX-83xx, 63xx, 43xx -recenze, zkušenosti, rady

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
Dithius
Pokročilý
Pokročilý

Re: AMD FX-83xx, 63xx, 43xx -recenze, zkušenosti, rady

Příspěvek od Dithius »

protože Flanker hry nehraje moc a musel by porovnat i s jinými procesory = další problém, protože databaze vysledku všelijakých sintetických benchmarku je na netu spousta s ruznymi CPU, ale Hry musíš nainstalovat testovat s nejnovějšími ovladači (do hry krom CPU ti vstupuje i GK) a je to naročnější.

Ale je pravda že Crysis 3, Witchera III, Dragon Age Inqusition, Starcraft II by se hodil.... v porovnani např s 4670K na 4,7GHz a i7 4790K na 4,5 GHz :)
CPU: AMD Ryzen 9 9950X, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Kingstone Fury Beast 2x64GB 5600MT/s @6000MT/s; GK: AMD Radeon RX 6950 XT; SSD#1: Kingstone KC3000 2048 GB; SSD#2: Seagate Firecuda 530R 2000GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Phanteks Enthoo PRO 2; Rad: Alphacool NexXxoS HPE-45 Full Copper 420mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + Alphacool Rise Flat; OS: Custom Fedora 43 (installed ground UP from cmd nonGUI).
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

jj, je to hrozně pracné a zas tahat komplex tolik her přes Steam či cokoliv na disk...(pak bývá formát C a jede se instalovat jiná platforma)
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
danco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od danco »

Lenze iba OC jadier ma v niektorych hrach mensi vplyv ako cpu-nb pretoze v ziadnej DX11 hre nebezia vytazene na 100% aj ked neni vytazena na 100% grafika. A zase mat v biose ulozeny OC profil a prepnut ho pri teste nejakej hry neni az taky problem. Zalezi to samozrejme aj na nastaveni lebo potopit v testoch sa da vsetko, staci len to spravne nastavenie.
amadjr
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od amadjr »

flanker píše:jj, je to hrozně pracné a zas tahat komplex tolik her přes Steam či cokoliv na disk...(pak bývá formát C a jede se instalovat jiná platforma)
houbelec.. slozka steam se zazalohuje a pri installaci na nove platforme zadas umisteni a on si to steam sam pobere... jeste tip, vytvor si na disku 2 oddily :)))))
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

danco píše:Lenze iba OC jadier ma v niektorych hrach mensi vplyv ako cpu-nb pretoze v ziadnej DX11 hre nebezia vytazene na 100% aj ked neni vytazena na 100% grafika. A zase mat v biose ulozeny OC profil a prepnut ho pri teste nejakej hry neni az taky problem. Zalezi to samozrejme aj na nastaveni lebo potopit v testoch sa da vsetko, staci len to spravne nastavenie.
bezi na 100% ale nesmis se divat do spravce uloh protoze task scheduler ten proces prepina mezi jadrama

pokud chces videt ktera hra vytezuje 1 vlakno na 100% tak si stahni process hacker nebo podobnej soft a tam se muzes podivat kolik kterej thread zere vykonu

Obrázek

napr tady je pekne videt ze zatimco 1 thread vytezuje jadro na 100% (12,5% kdyz mas 8 jader je 100%) tak ve spravci uloh se to vubec neprojevuje protoze windows si prehazuje tohle narocny vlakno z jednoho jadra na druhy
https://SecreLocal.com - Local Singles Chat - No Verify - Anonymous Adult Dating - Local Live Chat
danco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od danco »

Viem ze nesedi jedno vlakno na jednom jadre pri kazdej ulohe ale su aj take. Ale najhorsie je ked viac vlakien sa neustale presuvaju, potom to je este viac zavysle na latenciach cache. Intel ma aj na default dost rychlu cache oproti AMD na default + je tam vidiet aj generacny posun v skalovani v niektorych ulohach u intelu a to aj v hrach. AMD to ma na pomerne konzervativnych 2200 ale je to odomknute, tak sa pitam preco sa z tym nehybe nahor pri testoch hier, nic viac za tym nehladaj. Niektorym hram to dost pomoze a to hlavne kde sa AMD nedari dobre, to jest DX11 hry, nie ako v niektorych testoch stare a FPS u AMD 150 a Intel 200.
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

no zas tak moc zazracne to nepomuze ale odlazenim vsech frekvenci (fsb,nb,ht,pci-e,latence pameti)se na fxku da dosahnout o cca 10% lepsich vysledku nez maj v nekterejch testech
https://SecreLocal.com - Local Singles Chat - No Verify - Anonymous Adult Dating - Local Live Chat
danco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od danco »

A skusal si to vobec? Ide mi hlavne o herne testy a hlavne kde straca za konkurenciou a neskaluje z OC jadier, tam to pomoze najviac. Nejde mi o syntetiku v testoch ale aj tam sa nieco najde. Najviac to je poznat u hier, ktore vyuzivaju viac ako 2 jadra a ked nevyladis CPU-NB + HT si v nich pomaly, zle minima + stutter.
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

Mám to tak stabilně ale vetsinou to ma jen minimální vliv
danco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od danco »

No tak si pozri napr, tento uz starsi test : http://pclab.pl/art51626-6.html
Ja som to hral na 8350 na 4.6Ghz na 60 FPS na ultra v pohode. Ale cpu-nb muselo byt na 2600 aj z HT, lebo to skalovanie bolo podobne ako v tom teste. Ale ked hras nieco nenarocne, tak to asi tazko uvidis.
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

HT je v základu 2600, pokud není, je to špatně nastavené BIOSem, pouze v menší zátěži se podtaktovává na 2200 MHZ (a nebo to limituje 970 čipset, jenž má sběrnici "limitovanou" na 2200MHz HT linku)

Jinak není problém s FX mít HT dokonce přes 3000 MHz, zkoušel jsem, byť ne stabilně, 3400 MHz, to je téměř o 1 GHz navíc.
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
amadjr
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od amadjr »

nb a HT ma smysl zvedat.. nejen u crossfire. hodne pomuzes mistum kde mivaji FX velke propady. ja diky ladeni ram, NB a HT docilil v kriticke pasazi crysis z 35FPF na 43FPS se zachovanim frekvence cpu.
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

danco píše:No tak si pozri napr, tento uz starsi test : http://pclab.pl/art51626-6.html
Ja som to hral na 8350 na 4.6Ghz na 60 FPS na ultra v pohode. Ale cpu-nb muselo byt na 2600 aj z HT, lebo to skalovanie bolo podobne ako v tom teste. Ale ked hras nieco nenarocne, tak to asi tazko uvidis.
polsky testy jsou mimo misu :D to nahodne generujou ale pravdou je ze vliv NB a HT je maximalne v ramci par procent a neni takovej problem to vyzkouset vsak si udelej 2x fraps frametime log a vysledek je hned jasnej
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Žáleží program od programu. Některé hry jsou hodně L3 intensive, u takovýho Phenomu třeba ve starcraftu2 mělo Oc L3 vliv na výkon +- stejnej jak oc jádra. U FX je ale vliv menší, jednak jeho cache nejde tolik taktovat, a druhaj je zabugovaná, slow a má obrovské latence které jí činěj neefektivní a jestli má 2,2 nebo 2,6Ghz na tom moc nezmění. Nicméně měřitelnej nárůst by tam stejně měl bejt.
danco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od danco »

Neodpustim si este jedno zrovnanie. Konkretne v hre Far Cry 3 skalovalo FX z frekvenciou jadier dobre iba na nizke az stredne detaily ale na ultra + tiete + alpha to coverage islo z fps a frametimes dole a nebolo to grafikou. Do hratelnych fps a frametimes ho dostalo az CPU-NB na 2600 ale ked si to nedokazete alebo nechcete otestovat, tak o tom nema zmysel dalej pokracovat. Po vyladeni cpu to bolo samozrejme uz o grafike.
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

vsak to otestuj urcite to nezmeni fps z 15 na 35 :D
Kiron
Nováček
Nováček

AMD FX 8350 Teplota v loadu

Příspěvek od Kiron »

Ahoj. Potřeboval bych trochu pomoc/poradit.
Mám processor amd fx 8350 s základních taktech 4ghz chlazenej chladičem Gelid Tranquillo Solutions rev. 2 a nejen v létě, kdy jsou vedra, ale i běžně, tak při zátěži u nějaké hry mi skáče teplota CPU okolo 65-70 stupňů a Core teploty jsou zase okolo 60 stupňů. Četl jsem že je to už docela na hraně. V Idle mám zas CPU na 48 a jádra mi tu skáčou mezi 40-45 stupni.
Tak jsem zkoušel otevřít bočnici, jestli když bude víc proudit vzduch dovnitř zda se to zlepší.. Cpu pak měl okolo 55-60 stupňů a teploty jader zas tuším okolo 45-50 stupňů. Radil jsem se trochu o tom s kámošem a hovořili jsme o tom že mám třeba blbě větranou skříň (fractal design define r4)

Přikládám fotky z toho jak to vypadalo předtím a po tom co jsem to upravil.
http://i.imgur.com/JgVuexX.png http://i.imgur.com/4lqB2Dq.png (před)
http://i.imgur.com/rNJ7F9L.jpg (po)

Nakonec to je stejný, ale líbí se mi že tam je víc prostoru :D

Tak by mě zajímalo jestli je to třeba tím chladičem? (pastu jsem měnil zrovna dneska)
Walker1134
Moderátor
Moderátor

Re: AMD FX 8350 Teplota v loadu

Příspěvek od Walker1134 »

Jestli nemáš víc jak 70C tak je to při těchto vedrech dobrá teplota..
Každopádně ty větráky jsi upravil dobře, ale na tento procesor je ten gelid celkem slabý na tvoje OC je to OK ale ideální by byl mugen max nebo něco podobného...
PC: Monitor: Dell S2417DG@144Hz + G-SYNC, Case: Be quiet! Pure Base 500, CPU: Ryzen 7 5700x3D, Cooler: Artic Freezer 34, MB: GIGABYTE B450 GAMING X, GPU: Asus Dual RTX5070 12GB, RAM: 2x16GB Corsair LPX DDR4@3600Mhz, NVMe SSD: Samsung 970 Pro 512Gb, SSD2: Kingston A400 960GB, OS: Windows 10 Pro, HDD: Western Digital Blue EX 1Tb, HDD2: Western Digital 250GB PSU: Seasonic Focus Plus Platinum 650W
Kiron
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kiron »

Mám ho ještě ze starého CPU, ale přemýšlel jsem že bych pak vzal lepší..
Ok nebudu to teď nějak hrotit když jsou ty vedra.
H2OX
Nováček
Nováček

Příspěvek od H2OX »

mas zapojeny a namontovany horni ventilatory?
AMD Ryzen 5 PRO 4650G, ASUS TUF GAMING B550M-PLUS,HyperX Predator DIMM 16GB DDR4-3333@3600 1.35V,, HDD Team TEAMGROUP MS30, M.2 - 512GB,WD Blue (SPZX), 2,5" - 2TB , ZDROJ SilverStone SST-SS30SF,Crono Micro case MT-36
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“