Vir v hardisku

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Tombasss
Začátečník
Začátečník

Vir v hardisku

Příspěvek od Tombasss »

Zdravím,asi dva roky zpátky se mi do jednoho hardisku dostal nějaký vir a nemohl jsem ho z tama dostat,tak se vyndal z kompu... Teď jsem ale přišel na to,že tam mám pár důležitých souborů,které bych chtěl zpátky,nedostane se mi vir zase do PC,když ho znovu napojím?
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Vir v hardisku

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Pokud nemáš aktivní autorun a nepoužiješ jej jako systémovej + se z něj nepokusíš spuštět potencionálně infikované programy tak ne, nestane.

Pokud si chceš bejt 100% safe, můžeš nabootovat třeba z UBCD do parted magic linuxu a překopírovat si data tam.
Tombasss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tombasss »

Tak v tomto jsem laik,takže s tím asi nic nenadělám... jedině bych potřeboval přesný postup,abych něco nezkonil...
Xnovic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Xnovic »

O jaká data je jedná? Spustitelné soubory? Filmy? Fotky?

Napojil bych hdd, jako externí harddisk (puč si rámeček a dej ho do něj) a data si nakopíruj .. Jen bacha, jak píše DOC_ZENITH ať si do PC nenatáhneš infikovaný soubor..

//edit Don: Promaz OT
CPU:Ryzen 7 9700xMB:ASUS TUF B850-PlusChladič:ARCTIC Liquid Freezer III - 360 A-RGBRAM:Kingston HyperX Black 2x16Gb 6400MHzVGA:RX 9070 XT Sapphire Nitro+Case:ASUS ROG Strix HeliosHDD:Samsung 960 Evo 500GB+2TB WD Red+2TB SSD AData+4TB Seagate Zdroj:EVGA Supernova P2 1000W
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“