Nehratelné hry pod 60fps
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Xnovic
- Začátečník

Nehratelné hry pod 60fps
Hlavní téma grafických karet je uzavřené, tak píši sem.. Teda VGA od nVidia se to týká...
Ale od začátku. V době, kdy jsem měl GTX480 jsem hrál takový Far Cry 3, nebo jsem i zkoušel Crysis 3 a detaily jsem u náročnějších her nastavil tak, abych měl minimální fps alespoň 35 a bylo to plně hratelné..
Pak jsem si koupi GTX 670 (k ní i5 3570K a desku z MB Z77)
Takový Crysis 3 se na něm hýbal okolo 40-50fps a vše šlapalo parádně, dokonce se i pár lidí se slabšími kartami přišlo podívat, jak šlape Crysis na kartě za 11000Kč..
Pak jsem si k ní koupil druhou GTX670 a vše provozoval ve SLI. Snad všechny hry, včetně GTA5 jsem hrál na 60fps +. Pokud se hra držela nad touto hranicí, latence se držely nízko a vše běhalo bez problémů. Jediné, kdy se mi začaly hry sekat bylo v případě, že hra začala padat pod 60fps, ale to jsem přisuzoval SLI.
Nedávno mi jedna GTX670 odešla, tak jsem začal hrát s jednou. A situace jak přes kopírák. Při hraní (snad čehokoliv nad 60fps pohoda, pod 60 fps už začalo cukání a takových 45 fps bylo snad již nehratelné). Zkoušel jsem reinstall Windows, nové ovladače.. Naprosto beze změny..
Jelikož jsem si řekl, že budu upgradovat, tak jsem si pořídil GTX980 od MSI a těšil se na prima hraní.
Ale situace se opakuje! Např GTA 5 mi na maximální detaily litá nad 60fps, ale díky "trávě" mi fps na venkově padá třeba na 50fps, což si myslím, že je plně hratelné, ale není.. Vše co hraji pod 60fps se téměř nedá hrát. Zkoušel jsem snad vše..
Pokud hru nastavím manuálně na 40fps, tak podle fraps cut (konkrétně GTA) je bez latencí mimo rozsah (viz obr), ale hrát se to nedá, ale ještě se to nechá (u 50fps je to stejné), ale pokud hra lítá 60-55-60-55 už je hra naprosto nehratelná.. (podle frapscut je výsledek taky nedobrý - obr 2)
Nevím, v čem je chyba, jestli jsem tak rozmazlenej (což pochybuju), nebo nevím..
Dělá to snad u každé hry, která padá pod 60 fps (Crysis 3, GTA5, benchmarky).
Desek jsem zkoušel víc (ASUS P8Z67, P8Z77 a nyní Gigabyte Z77)..
Nevíte, jak si (krom snižování detailů) pomoci?
Ale od začátku. V době, kdy jsem měl GTX480 jsem hrál takový Far Cry 3, nebo jsem i zkoušel Crysis 3 a detaily jsem u náročnějších her nastavil tak, abych měl minimální fps alespoň 35 a bylo to plně hratelné..
Pak jsem si koupi GTX 670 (k ní i5 3570K a desku z MB Z77)
Takový Crysis 3 se na něm hýbal okolo 40-50fps a vše šlapalo parádně, dokonce se i pár lidí se slabšími kartami přišlo podívat, jak šlape Crysis na kartě za 11000Kč..
Pak jsem si k ní koupil druhou GTX670 a vše provozoval ve SLI. Snad všechny hry, včetně GTA5 jsem hrál na 60fps +. Pokud se hra držela nad touto hranicí, latence se držely nízko a vše běhalo bez problémů. Jediné, kdy se mi začaly hry sekat bylo v případě, že hra začala padat pod 60fps, ale to jsem přisuzoval SLI.
Nedávno mi jedna GTX670 odešla, tak jsem začal hrát s jednou. A situace jak přes kopírák. Při hraní (snad čehokoliv nad 60fps pohoda, pod 60 fps už začalo cukání a takových 45 fps bylo snad již nehratelné). Zkoušel jsem reinstall Windows, nové ovladače.. Naprosto beze změny..
Jelikož jsem si řekl, že budu upgradovat, tak jsem si pořídil GTX980 od MSI a těšil se na prima hraní.
Ale situace se opakuje! Např GTA 5 mi na maximální detaily litá nad 60fps, ale díky "trávě" mi fps na venkově padá třeba na 50fps, což si myslím, že je plně hratelné, ale není.. Vše co hraji pod 60fps se téměř nedá hrát. Zkoušel jsem snad vše..
Pokud hru nastavím manuálně na 40fps, tak podle fraps cut (konkrétně GTA) je bez latencí mimo rozsah (viz obr), ale hrát se to nedá, ale ještě se to nechá (u 50fps je to stejné), ale pokud hra lítá 60-55-60-55 už je hra naprosto nehratelná.. (podle frapscut je výsledek taky nedobrý - obr 2)
Nevím, v čem je chyba, jestli jsem tak rozmazlenej (což pochybuju), nebo nevím..
Dělá to snad u každé hry, která padá pod 60 fps (Crysis 3, GTA5, benchmarky).
Desek jsem zkoušel víc (ASUS P8Z67, P8Z77 a nyní Gigabyte Z77)..
Nevíte, jak si (krom snižování detailů) pomoci?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
CPU:Ryzen 7 9700xMB:ASUS TUF B850-PlusChladič:ARCTIC Liquid Freezer III - 360 A-RGBRAM:Kingston HyperX Black 2x16Gb 6400MHzVGA:RX 9070 XT Sapphire Nitro+Case:ASUS ROG Strix HeliosHDD:Samsung 960 Evo 500GB+2TB WD Red+2TB SSD AData+4TB Seagate Zdroj:EVGA Supernova P2 1000W
- Hladis
- Moderátor

Re: Nehratelné hry pod 60fps
Z toho co pises sis nejspis jen zvykl na plynulých 60+fps.
- ondra91
- Začátečník

-
Myslím si, že je tu velká pravděpodobnost rozmazlenosti ... a tu ti vyřeší maximálně g-sync 
To sekání a neplynulost si začal řešit ze dne na den ? Minulý rok jsem prakticky celý hrál na 770 gtx a tearing,stuttering a neplynulost jsem vůbec neřešil až do jednoho dne, kdy mě to u nějaké hry doslova bilo do očí, tak jsem začal pátrat po netu a po x runých diskuzích na toto téma a to jsem neměl dělat
,potom jsem to začal řešit snad u každé hry a dostal jsem se do začarované kruhu ... V 90 % hrách kde jsem s v-sync neudržel stabilních 60 fps, tak se jednalo o nehratelnou záležitost, ale zase ten nechutný input ? Nepomohl ani upgrade na 970 místo hraní jsem neustále řešit to co ty ... Nakonec mi nezbylo nic jiného, než ten g-sync koupit.
Na tvém místě bych vyzkoušel víc her, protože zrovna GTA je vše mimo 60 + V-sync opravdu hrůza.
Na tvém místě bych testnul witchera 3, který je velice slušně plynulý i na kolísajícím frameratu a ideálně s windows 10. Můžeš ještě z netu vyzkoušet g-sync a pak to vrátit a pokud i s ním bude problém, tak bude něco opravu špatně ..
To sekání a neplynulost si začal řešit ze dne na den ? Minulý rok jsem prakticky celý hrál na 770 gtx a tearing,stuttering a neplynulost jsem vůbec neřešil až do jednoho dne, kdy mě to u nějaké hry doslova bilo do očí, tak jsem začal pátrat po netu a po x runých diskuzích na toto téma a to jsem neměl dělat
Na tvém místě bych vyzkoušel víc her, protože zrovna GTA je vše mimo 60 + V-sync opravdu hrůza.
Na tvém místě bych testnul witchera 3, který je velice slušně plynulý i na kolísajícím frameratu a ideálně s windows 10. Můžeš ještě z netu vyzkoušet g-sync a pak to vrátit a pokud i s ním bude problém, tak bude něco opravu špatně ..
Naposledy upravil(a) ondra91 dne čtv 13. srp 2015, 20:57, celkem upraveno 1 x.
- RAD-x
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Crysis 3....35FPS....plně hratelné? Já nadávám jak to sleze pod 100FPS, input lag že se mi chce blejt a ty to dokážeš hrát na 35FPS...neuvěřitelné!
- ondra91
- Začátečník

-
U většiny her nemá FPS skoro žádnou vypovídající hodnotu a ani + 100 fps ti nezajistí plynulost obrazu ..
Nedávno jsem byl u známého, který nedávno pořizoval 980 ti a docela jsem se pobavil, protože když jsem zjistil, že aktuálně se svoji 960 + g-sync si zahraju lépe než on a to na daleko menším frameratu, tak mě to hřálo u srdce ..
Tearing + mizerná optimalizace dnešních her je zabiják PC her a pokud už máš PC, které udrží stabilních 60 fps, tak se zase nevyhneš inputu, který je snad ještě větší zlo, než tearing.
Raději hrát na krabici za 10 tis, než na PC bez g-syncu.
Nedávno jsem byl u známého, který nedávno pořizoval 980 ti a docela jsem se pobavil, protože když jsem zjistil, že aktuálně se svoji 960 + g-sync si zahraju lépe než on a to na daleko menším frameratu, tak mě to hřálo u srdce ..
Tearing + mizerná optimalizace dnešních her je zabiják PC her a pokud už máš PC, které udrží stabilních 60 fps, tak se zase nevyhneš inputu, který je snad ještě větší zlo, než tearing.
Raději hrát na krabici za 10 tis, než na PC bez g-syncu.
- Xnovic
- Začátečník

RAD-x hrát s 35fps je sebevražda
.. Píšu, že minimální fps aby nešly pod 35fps.. Jinak samo, že se snažím mít fps vždy co nejvyšší i na úkor detailů.. A jde i o imputlag..
To ondra91 : Ne, řešil jsem to už nějakou dobu, ale vždy jsem si myslel, že ta nehratelnost her pod 60fps je jen "vlastnost" duálního řešení grafik, ale jelikož jsem snad vše vždy hrál nad 60fps, tak jsem to moc neřešil. Ale bylo pro mě docela "zklamáním", že to dělá i single GTX980..
Nad g-sync jsem už přemýšlel, hlavně kvůli tomu, že už by to chtělo novější monitor. Původně jsem přemýšlel, nad rozlišením 2560x1440, ale teď se bojím, že jakákoliv hra, co si budu chtít zahrát na plné detaily a pojede pod 60fps bude nehratelná
..
Nejdřív bych byl radši, kdybych si mohl g-sync vyzkoušet, ale nemám v okolí nikoho, kdo takový monitor má..
Zaklínače možná vyzkouším, ale nehrál jsem ani jeden díl, ale utrácet litr se mi za něj moc nechce.. Jedině wa*ez, protože pochybuju, že to budu hrát..
Jinak ten graf imputlagu na prvním obrázku už je docela děs, ne? To asi není jen o rozmazlenosti..
To ondra91 : Ne, řešil jsem to už nějakou dobu, ale vždy jsem si myslel, že ta nehratelnost her pod 60fps je jen "vlastnost" duálního řešení grafik, ale jelikož jsem snad vše vždy hrál nad 60fps, tak jsem to moc neřešil. Ale bylo pro mě docela "zklamáním", že to dělá i single GTX980..
Nad g-sync jsem už přemýšlel, hlavně kvůli tomu, že už by to chtělo novější monitor. Původně jsem přemýšlel, nad rozlišením 2560x1440, ale teď se bojím, že jakákoliv hra, co si budu chtít zahrát na plné detaily a pojede pod 60fps bude nehratelná
Nejdřív bych byl radši, kdybych si mohl g-sync vyzkoušet, ale nemám v okolí nikoho, kdo takový monitor má..
Zaklínače možná vyzkouším, ale nehrál jsem ani jeden díl, ale utrácet litr se mi za něj moc nechce.. Jedině wa*ez, protože pochybuju, že to budu hrát..
Jinak ten graf imputlagu na prvním obrázku už je docela děs, ne? To asi není jen o rozmazlenosti..
CPU:Ryzen 7 9700xMB:ASUS TUF B850-PlusChladič:ARCTIC Liquid Freezer III - 360 A-RGBRAM:Kingston HyperX Black 2x16Gb 6400MHzVGA:RX 9070 XT Sapphire Nitro+Case:ASUS ROG Strix HeliosHDD:Samsung 960 Evo 500GB+2TB WD Red+2TB SSD AData+4TB Seagate Zdroj:EVGA Supernova P2 1000W
- ondra91
- Začátečník

-
970 / 980 je doslova ideál pro 1440p s gync. Já mám 1080p a 970 pro mě byla do full HD overkill, tak jsem dobrovolně downgradoval, protože 4x msaa a podobné hovadiny na max mít zapnuté opravdu nemusím.Xnovic píše:RAD-x hrát s 35fps je sebevražda.. Píšu, že minimální fps aby nešly pod 35fps.. Jinak samo, že se snažím mít fps vždy co nejvyšší i na úkor detailů.. A jde i o imputlag..
Nad g-sync jsem už přemýšlel, hlavně kvůli tomu, že už by to chtělo novější monitor. Původně jsem přemýšlel, nad rozlišením 2560x1440, ale teď se bojím, že jakákoliv hra, co si budu chtít zahrát na plné detaily a pojede pod 60fps bude nehratelná..
Propady nemusíš skoro vůbec řešit, pokud budeš hrát řekněme v průměru na +- 50 frameratu a u náročných scén to klesne na 35-40, tak je velice pravděpodobné, že si toho ani nevšimneš. Zdravou a velice slušnou hranici považuji 40-45 fps. Je to hra od hry, ale u hodně her je feeling při 40 fps hodně podobný 60 fps - navíc bez inputu a tearingu.
Možnost vrátit do 14 dní zboží je vždycky, alespoň s největší pravděpodobností zjistíš, kde je chyba.
- Xnovic
- Začátečník

Mno uvidím, ale mě když hra nejede, tak jak má, tak mě to nebaví, alespoň, že u GTX980 je pořád možnost ubírání detailů 
Nechám si to s tím monitorem projít hlavou, ale jak se znám, tak ho stejně vracet nebudu
.. Jen ještě vybrat ten správný..
Nechám si to s tím monitorem projít hlavou, ale jak se znám, tak ho stejně vracet nebudu
- Ache
- Pokročilý

Nevýhoda triple crossfire.RAD-x píše:Crysis 3....35FPS....plně hratelné? Já nadávám jak to sleze pod 100FPS...
Já bych to jinak taky viděl na "rozmazlenost". Stejně jako já už nemůžu hrát na 60Hz, protože při 60Hz mě obraz působí trhaně (V-sync nepoužívam kvůli lagu). S OCutým dislejem je pak i nižší fps lépe hratelný. G-SYNC by byl ideál, ale já mu kvůli uzavřenosti nefandim. Monitor se nekupuje tak často, abych kvůli němu byl zavázanej jen na jednoho výrobce GPU.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
- Xnovic
- Začátečník

To mě taky trochu štvě, ale zase na druhou stranu jsem neměl kartu o ATI/AMD hodně dlouho a pokud jo, tak max týden..
Tak monitor použít půjde, ne? Ale bez g-sync..
- Ache
- Pokročilý

Já vim, že úplně bezproblémů funguje freesyncovej na nvidii (akorát bez režimu freesync), ale jak to je ošéfovaný u G-SYNC, kde běžná elektronika displeje (scaler) je nahrazena čímsi od Nvidie. Kdoví jak se to pak chová.Xnovic píše:To mě taky trochu štvě, ale zase na druhou stranu jsem neměl kartu o ATI/AMD hodně dlouho a pokud jo, tak max týden..
Já i jako častější majitel nvidií bych vzal radši freesync... důležitý by spíš pro mě bylo, aby to byl 144Hz displej. Protože podle mě pod 144Hz režimem už rozdíl v plynulosti mezi G-SYNC a no-sync bude minimální. Stačí když vidím jak výrazný rozdíl udělalo OC z 60Hz na 80Hz... a to právě hlavně při nižších fps jako třeba kolem 50.
Ale jinak pokud jsi si jistý, že k tomu nikdy AMD připojovat nebudeš, tak proč ne. Klidně do G-SYNC displeje jdi.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO