Win10 - Obecná diskuze

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 10.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
Hladis
Moderátor
Moderátor

Re: Obecná diskuze

Příspěvek od Hladis »

Upozornuju jasne. Konspiracni internetovy zumpy jako Aeronet tady nemaji co delat. To není zadny informacni medium, ale propagandisticky a konspiracni, anonyme vytvoreny, web pro hlupaky, naivisty a ruzny konspiracni fanatiky s balamucenim lidi. Najdete si jiny standartni zdroj informaci nebo si jdete diskutovat tam. Tohle zde bude moderovano.
TUNN
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TUNN »

A co říkáte na to že Win 10 jsou jeden velkej špionážní OS.
Už je několik informací o tom na netu i u nás. :twisted: :twisted:
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

tak určitě, a ilumináti se světovým židovstvem nás skrz ně ovládají :lol: :lol: :lol: koukám že to horko má už dost následků. nebo byl nějaký článek na Hovinkách, že to sem najednou všechno nateklo? :?
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
KubasCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KubasCZ »

U těch desítek je to alespoň možné vypnout v nastavení..
[konspirace]U jiných OS/webových prohlížečů je to standardně, ale uživatelé to netuší, tak "je to v pohodě"...[/konspirace]
CPU: AMD Ryzen 7 5800X3D, MB: MSI MPG X570 Gaming EDGE WIFI, GPU: MSI RTX 4070 Ti VENTUS 3X 12G OC, RAM: Corsair 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Vengeance LPX, SSD: Intel 530 240GB, Samsung SSD 970 EVO 1TB, HDD: WD 750GB, CASE: Akasa Venom Toxic, PSU: Seasonic S12II-620 620W, MONITOR: 27" LG ultragear 27GL650F-B IPS + 27" LG UltraHD 4K + 24" Dell U2415 IPS, ZVUK: Microlab Solo6c + Sony Noise Cancelling WH-1000XM5, Klávesnice + myš: Logitech MX Keys + Logitech MX Master 3S, OS: Windows 11 Pro, NAS: Synology DS216j
Lion_K
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lion_K »

zombux píše:...nebo byl nějaký článek na Hovinkách, že to sem najednou všechno nateklo? :?
Převzatý článek o špionážním OS je i na pctuning.
Komentáře tam nikdo zřejmě nemoderuje a tak tam vznikl prostor pro konspirační odkazy.

Proč byl ten článek vlastně uveřejněn, když je to podle vás všechno jen nepodložená konspirace a propaganda?
PC 1 - AMD Ryzen 9 5900X - ASUS ROG STRIX B550-A GAMING - NZXT Kraken X62 - Crucial Ballistix Sport 32GB DDR4 3200MHz@3600MHz CL16 - GIGABYTE AORUS NVMe Gen4 SSD 1TB - GAINWARD GeForce RTX 3080 Phantom+ GS LHR - MSI Optix MAG274QRF - LED monitor 27" - Seasonic Prime PX-850 - 850W
PC 2 - AMD Ryzen 5 5600X - ASUS TUF Gaming B550M Plus - Scythe Ninja 5 - Patriot Viper Steel 16GB KIT DDR4 4400Mhz@4000MHz CL16 - Transcend MTES-22 - M.2 1TB - MSI GeForce RTX 3070 GAMING X TRIO - Dell S2721DGF - LED monitor 27" - Seasonic FOCUS Plus 750 Platinum
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

tím "na PCT" je myšlena ta newska o ruském poslanci, co chce zakázat Win10? :mrgreen: jo, tak to potom jo. že rusák od rána do večera zkouší uplést z hovna bič, je už běžný folklór a na rusofilních webech to radostně papouškujou.

jinak na PCTf samozřejmě nemáme žádnou moc ovlivňovat, co vyleze jako newska.

teď vážněji. celý tenhle humbuk kolem Win10 je bohužel dost nešťastný. v hodně podobné míře probíhá odesílání všech možných informací jak ve Win8.1, tak v jakémkoli mobilním systému, takže o nic převratného se zde nejedná. ano, ve Win10 je navíc několik kontroverzních featur, které jdou vypnout, pokud uživatel je paranoidní a chodí nonstop s čepicí z alobalu.
pravda je taková, že systémy v roce 2015 prostě spolupracujou s internetem v masivní míře a ta provázanost je čím dál větší. osobně si myslím, že MS to tentokrát trochu přehnal - ale ne v software jako takovém, ale v tom, jak podrobně všechny tyhle věci popsal v EULA aj. a tím spoustu lidí proti sobě zbytečně popudil, i když ve finále se žádný převratný zlom nekoná. je to dost podobné nálepkám na mikrovlnce (že se v ní nesmí sušit kočka), nebo na kafi (že je horké - no shit, sherlock!). mimochodem, všimli si všichni, že na každém webu v poslední době vyskakuje informace o ukládání cookies? no... jenže cookies fungujou už odnepaměti pořád stejně, jen se to explicitně neuvádělo. je to podobná situace.
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
brambora81
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od brambora81 »

tak ja si teda nainstaluju ty programky kterejma to oni zjistovali a kkdyz dojdu ke steknym adresam a zaverum tak tomu teprve zacnete verit? zkousel to vubec nekdo zvas? jako zavrhnout clanek dokaze kazdej ale nikoho jako nenapadne si to overit v praxi?
JohnGotti
Nováček
Nováček

Příspěvek od JohnGotti »

Dobrý den, mám Windows 7 , které jsem upl na Win 10 , mám to celé pomalé a při startu OS mě to háže chybu a chce to po mě bud instal CD, nebo stačí jen Entr a jsem v OS. Chci se zeptat zda když systém přeinstaluji, jestli se mě vratí win 7, nebo rovnou 10. Děkuji
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

JohnGotti píše:Dobrý den, mám Windows 7 , které jsem upl na Win 10 , mám to celé pomalé a při startu OS mě to háže chybu a chce to po mě bud instal CD, nebo stačí jen Entr a jsem v OS. Chci se zeptat zda když systém přeinstaluji, jestli se mě vratí win 7, nebo rovnou 10. Děkuji
záleží z čeho "přeinstalovat", pokud s využitím Win10 tak samozřejmě Win10. nejlépe udělat čistou instalaci.
Pfizer & Moderna inside
chrochtadlo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od chrochtadlo »

brambora81 píše:tak ja si teda nainstaluju ty programky kterejma to oni zjistovali a kkdyz dojdu ke steknym adresam a zaverum tak tomu teprve zacnete verit? zkousel to vubec nekdo zvas? jako zavrhnout clanek dokaze kazdej ale nikoho jako nenapadne si to overit v praxi?
Tady ale vubec nejde o to, zda tomu verime nebo neverime. Jde o to, ze forma toho clanku i titulku je proste tragicka. Amerika sem, amerika tam, spousta nepresnosti a dezinformaci, no proste hnus. Me to hned trklo, kdyz sem si precetl titulek a prvnich par radku, ze tady neni neco v poradku :).
Rad si proctu nejakou opravdovou analyzu/clanek na nejakem serioznim,nezaujatem,odbornem servru a ne todle :p.
JohnGotti
Nováček
Nováček

Příspěvek od JohnGotti »

zombux píše:
JohnGotti píše:Dobrý den, mám Windows 7 , které jsem upl na Win 10 , mám to celé pomalé a při startu OS mě to háže chybu a chce to po mě bud instal CD, nebo stačí jen Entr a jsem v OS. Chci se zeptat zda když systém přeinstaluji, jestli se mě vratí win 7, nebo rovnou 10. Děkuji
záleží z čeho "přeinstalovat", pokud s využitím Win10 tak samozřejmě Win10. nejlépe udělat čistou instalaci.
No dám tam originál windows 7 a přeinstaluji to. Ale nevím co se stane.
chrochtadlo
Začátečník
Začátečník

JohnGotti píše: No dám tam originál windows 7 a přeinstaluji to. Ale nevím co se stane.
http://windows.microsoft.com/cs-cz/wind ... ol-install
Pokud je mas uz aspon par dni aktivovane, tak muzes udelat clean install windows 10 rovnou.
Pokud se chces projistotu vratit na Win7, pouzij puvodni instalacku.
Samozrejme prijdes o vsechny data a nastaveni na systemovem disku c.

edit: https://www.microsoft.com/en-us/softwar ... /windows10 tady se stahuje media creation tool pro primej upgrade nebo vytvoreni instalacniho media.
Naposledy upravil(a) chrochtadlo dne sob 15. srp 2015, 21:01, celkem upraveno 1 x.
maku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od maku »

Po upgrade z win8.1 na win10 se mi stava casto, ze baterie na notebooku viz podpis ma 88% ikdyz je notebook napajen ze site u win8.1 bylo vse OK. Tak nevim jestli se vratit zpet na win8.1 a nebo udelat cistou instalaci win10 a nebo to muze delat nejaka utilita od ASUSu?
Notebook: ASUS X555LN-XX415N / 15.6" / i5 - 4210U - 1.70 GHz max az 2.70GHz / 8GB - DDR3 / HDD - 1TB / NVIDIA GeForce GT840 - 2GB / Microsoft 64bit
JohnGotti
Nováček
Nováček

Příspěvek od JohnGotti »

chrochtadlo píše:
JohnGotti píše: No dám tam originál windows 7 a přeinstaluji to. Ale nevím co se stane.
http://windows.microsoft.com/cs-cz/wind ... ol-install
Pokud je mas uz aspon par dni aktivovane, tak muzes udelat clean install windows 10 rovnou.
Pokud se chces projistotu vratit na Win7, pouzij puvodni instalacku.
Samozrejme prijdes o vsechny data a nastaveni na systemovem disku c.

edit: https://www.microsoft.com/en-us/softwar ... /windows10 tady se stahuje media creation tool pro primej upgrade nebo vytvoreni instalacniho media.

Co je to clean install, prosím?
chrochtadlo
Začátečník
Začátečník

JohnGotti píše: Co je to clean install, prosím?
cista instalace :). nezachova se zadny nastaveni ani data ulozene na systemovem disku, zpravidla c.
JohnGotti
Nováček
Nováček

Příspěvek od JohnGotti »

chrochtadlo píše:
JohnGotti píše: Co je to clean install, prosím?
cista instalace :). nezachova se zadny nastaveni ani data ulozene na systemovem disku, zpravidla c.
Děkuji, já bych chtěl zase windows 10, tak jak to mám ted. Takže si mám stáhnout instal na flashku na tech stránkách a potom to z toho nainstalovat?
TUNN
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TUNN »

zombux píše:soudruhu, jdi s těma odkazama na komsomolský weby už do prdele. nebaví mě to už tady desetkrát denně komentovat :angry2:

Čoveče proč tak zhusta??? Takže podle tebe jako Odborníka PTC se nemusím obávat????
chrochtadlo
Začátečník
Začátečník

JohnGotti píše: Děkuji, já bych chtěl zase windows 10, tak jak to mám ted. Takže si mám stáhnout instal na flashku na tech stránkách a potom to z toho nainstalovat?
Ano, a nejlepsi bude z usb rovnou nabootovat a dat cistou instalaci. Kdyz jsem to zkousel primo z windows, chtelo to key a neslo to preskocit.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

TUNN píše:
zombux píše:soudruhu, jdi s těma odkazama na komsomolský weby už do prdele. nebaví mě to už tady desetkrát denně komentovat :angry2:
Čoveče proč tak zhusta??? Takže podle tebe jako Odborníka PTC se nemusím obávat????
Ja nevim, ale uplne první post na predchozi strance jsi necet ? Venujte se normalni diskusi kolem Win 10 a ne konspiracnim webum.
Lion_K píše:Proč byl ten článek vlastně uveřejněn, když je to podle vás všechno jen nepodložená konspirace a propaganda?
Proc ty konspiracni a propagandisticky weby uverejnuji ještě vetsi debility ? Protože na web si muze každý placnout seriozne i to, ze na Mesici havarovali Transformers a USA vláda to zatajuje, proto Michael Bay o tom natocil film se skyrytym významem. :roll:

Jakykoliv odkazy na konspiracni a pochybne weby, budou zde moderovany. Pokud si někdo chce pokecat o tom, ze ho vláda praskuje z letadla, muze jit na forum s touhle tematikou a tam stavet trubky s octem. Tady to ale nemá co delat. Na tohle téma co Win posilaji, neposilaji a jak to nastavit, vysly normalni clanky, tak nevim co sem davate konspiracni odpady.
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CageJ »

Ak uz chceme polemizovat, tak z relevantnych zdrojov a napr. toto : https://www.microsoft.com/en-us/service ... fault.aspx
BOD 7
AMD RYZEN 2700X 4.2GHz@watercooled, 32GB DDR4 2,8GHz, AsRock B450 GAMING K4, RIOTORO GOLD 650W; ASUS DUAL RTX 2060; CoolerMaster ML500; AMD RYZEN 3600X, NOCTUA NH-D15, ASUS STRIX B450-F GAMING, SuperFlower GK550, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1 iPhone 12 Pro 128GB
Odpovědět

Zpět na „Windows 10“