Win10 - Obecná diskuze
Moderátor: Loki5567
- Framac
- Nováček
-
Patálie s windows 10
Patálie s windows
Na svém PC jsem měl Win7 32 Bit. Před týdnem jsem provedl upgrade na Win 10, po rozjetí jsem byl napřed silně rozčarován primitivním vzhledem, bílá záhlaví oken a pod. také bootování bylo oproti win 7 katastrofální, plných 48 sekund, podotýkám že to nebylo hned při prvním spouštění kdy je to pochopitelné, ale až po čtvrtém pokusu po vypnutí a opětovném startu PC, přitom win 7 mi bootovali za pouhých 14 sekund.
Po delším laborování se ,,Startup Managerem“ a ,,Advanced Systém core“ jsem sice trochu vše zrychlil ale žádný zázrak se nekonal.
Hledal jsem tedy dále a zjistil, že v aplikaci SSD Fresh (aplikace pro optimalizaci operačního systému pro SSD disky) jsou po upgradu vypnuté všechny funkce, (mám na systém SSD disk) po opětovném zapnutí se vše konečně zrychlilo ale výsledků jako ve Win7 jsem prostě nedosáhl, odinstaloval jsem různé aplikace které ve Win 10 nepotřebuji, na některé jsem musel použít PowerShell protože normálně odinstalovat nejdou, nakonec jsem zjistil že jsem odstranil prakticky skoro všechny nové aplikace které ve Win10 jsou, neboť mně osobně jsou naprosto k ničemu. Pracuji převážně s hudbou -Audacity, fotkami-Zoner, Grafikou-Corel 9, a zcela mimořádně s videem. Ve Startup Manageru sice byla poznámka že případným vypnutím některých funkcí bych mohl dobu bootování zkrátit ještě z 19sekund o 3,8 sekundy ale pořád by to bylo pomalejší než ve Win7 nehledě na to, že i ve win 7 mi Startup Manager nabízel ještě možnost zkrácení a to o něco více jak 2 sekundy. Dobře, to jsem hodil za hlavu, sekunda tam nebo sem už nehraje roli.
A tak jsem si našel možnost jak obarvit proklatě bílé záhlaví, to se mi povedlo. Některé věci zůstávají ale stejně bílé, např. kalkulačka a pod. Snažil jsem se s tím smířit ale včera jsem měl už toho primitivního vzhledu už dost, nebylo to jen tím, občas jsem musel kliknout i dvakrát na ikonu neboť se jaksi nic nechtělo dít. Rozhodl jsem se tedy vrátit do Windows 7.
Bohužel při snaze jak vše zrychlit jsem z C vymazal i složku "Windows old". Musel jsem tedy udělat kompletně novou instalaci Windows 7, nejhorší bylo stáhnout po nové instalaci všech asi 200 aktualizací k tomu ještě asi 4 s dobrovolných, tam instaluji pouze ty které optimalizují rychlost a stabilitu win7, měl jsem toho plný zuby ale nelituji. Opět bootování 14 sekund a vypínání takřka okamžité, a také žádná nutnost občas klepnout i 2x na ikonu programu. Jediné plus snad win 10 mají, na "C" potřebují o cca 3 Gb méně místa. Pro případ pochybností či dohadů jsem vše pomocí PrintScreenu zadokumentoval, abych mohl vše doložit důkazy. Pokud má někdo pochybnosti nechť se podívá na tyto stránky:
http://feryck.rajce.idnes.cz/Windows_10 ... il_k_win7/
a nyní Win 7
http://feryck.rajce.idnes.cz/Windows_7_bootovani/
U všech fotek je i stručný popis a ke každé je možno přidat komentář.
Pro jistotu, aby zase někdo neprohlašoval že jsem ve win 7 neměl aktualizace, tak jsem udělal print screen i z tohoto a i několik dalších aplikací jako důkaz že jde o identický počítač.
Nechci zcela zatracovat Win 10, dle fotek je zřejmé že je rychlostí s Windows 7 skoro na stejné úrovni i když malinko přeci jen ještě podle mne potřebuje jaksi doladit a tu grafiku aspoň trochu vylepšit. Každopádně jsem uvěřil článkům o tom že je rychlejší a stabilnější jak dosavadní systémy, proto jsem provedl upgrade, ale jaksi se nic z toho slibovaného nekonalo a tak jsem se aspoň prozatím ještě vrátil k osvědčeným sedmičkám.
Ještě na vysvětlenou protože jsem na mém PC jediný uživatel, nikdy při instalaci nezakládám vlastní účet a nezadávám heslo, zadám pouze název PC a heslo přeskočím. Při bootování se pak ve win 7 vůbec neobjeví okno s nutností zalogovat se, u win 10 i když účet nemáte se to okno objeví, chvilku se tam točí ty pitomá kolečka a až poté ho přeskočí. To samé je u vypínání ve Win 7 jdu pouze na start a rovnou vypnout (nezajíždět na šipku) u win 10 musím na start, vypnout objeví se roleta a zde potvrdit vypnout, to je další zbytečný klik navíc.
//edit Wilik - upraveno + slouceno
Na svém PC jsem měl Win7 32 Bit. Před týdnem jsem provedl upgrade na Win 10, po rozjetí jsem byl napřed silně rozčarován primitivním vzhledem, bílá záhlaví oken a pod. také bootování bylo oproti win 7 katastrofální, plných 48 sekund, podotýkám že to nebylo hned při prvním spouštění kdy je to pochopitelné, ale až po čtvrtém pokusu po vypnutí a opětovném startu PC, přitom win 7 mi bootovali za pouhých 14 sekund.
Po delším laborování se ,,Startup Managerem“ a ,,Advanced Systém core“ jsem sice trochu vše zrychlil ale žádný zázrak se nekonal.
Hledal jsem tedy dále a zjistil, že v aplikaci SSD Fresh (aplikace pro optimalizaci operačního systému pro SSD disky) jsou po upgradu vypnuté všechny funkce, (mám na systém SSD disk) po opětovném zapnutí se vše konečně zrychlilo ale výsledků jako ve Win7 jsem prostě nedosáhl, odinstaloval jsem různé aplikace které ve Win 10 nepotřebuji, na některé jsem musel použít PowerShell protože normálně odinstalovat nejdou, nakonec jsem zjistil že jsem odstranil prakticky skoro všechny nové aplikace které ve Win10 jsou, neboť mně osobně jsou naprosto k ničemu. Pracuji převážně s hudbou -Audacity, fotkami-Zoner, Grafikou-Corel 9, a zcela mimořádně s videem. Ve Startup Manageru sice byla poznámka že případným vypnutím některých funkcí bych mohl dobu bootování zkrátit ještě z 19sekund o 3,8 sekundy ale pořád by to bylo pomalejší než ve Win7 nehledě na to, že i ve win 7 mi Startup Manager nabízel ještě možnost zkrácení a to o něco více jak 2 sekundy. Dobře, to jsem hodil za hlavu, sekunda tam nebo sem už nehraje roli.
A tak jsem si našel možnost jak obarvit proklatě bílé záhlaví, to se mi povedlo. Některé věci zůstávají ale stejně bílé, např. kalkulačka a pod. Snažil jsem se s tím smířit ale včera jsem měl už toho primitivního vzhledu už dost, nebylo to jen tím, občas jsem musel kliknout i dvakrát na ikonu neboť se jaksi nic nechtělo dít. Rozhodl jsem se tedy vrátit do Windows 7.
Bohužel při snaze jak vše zrychlit jsem z C vymazal i složku "Windows old". Musel jsem tedy udělat kompletně novou instalaci Windows 7, nejhorší bylo stáhnout po nové instalaci všech asi 200 aktualizací k tomu ještě asi 4 s dobrovolných, tam instaluji pouze ty které optimalizují rychlost a stabilitu win7, měl jsem toho plný zuby ale nelituji. Opět bootování 14 sekund a vypínání takřka okamžité, a také žádná nutnost občas klepnout i 2x na ikonu programu. Jediné plus snad win 10 mají, na "C" potřebují o cca 3 Gb méně místa. Pro případ pochybností či dohadů jsem vše pomocí PrintScreenu zadokumentoval, abych mohl vše doložit důkazy. Pokud má někdo pochybnosti nechť se podívá na tyto stránky:
http://feryck.rajce.idnes.cz/Windows_10 ... il_k_win7/
a nyní Win 7
http://feryck.rajce.idnes.cz/Windows_7_bootovani/
U všech fotek je i stručný popis a ke každé je možno přidat komentář.
Pro jistotu, aby zase někdo neprohlašoval že jsem ve win 7 neměl aktualizace, tak jsem udělal print screen i z tohoto a i několik dalších aplikací jako důkaz že jde o identický počítač.
Nechci zcela zatracovat Win 10, dle fotek je zřejmé že je rychlostí s Windows 7 skoro na stejné úrovni i když malinko přeci jen ještě podle mne potřebuje jaksi doladit a tu grafiku aspoň trochu vylepšit. Každopádně jsem uvěřil článkům o tom že je rychlejší a stabilnější jak dosavadní systémy, proto jsem provedl upgrade, ale jaksi se nic z toho slibovaného nekonalo a tak jsem se aspoň prozatím ještě vrátil k osvědčeným sedmičkám.
Ještě na vysvětlenou protože jsem na mém PC jediný uživatel, nikdy při instalaci nezakládám vlastní účet a nezadávám heslo, zadám pouze název PC a heslo přeskočím. Při bootování se pak ve win 7 vůbec neobjeví okno s nutností zalogovat se, u win 10 i když účet nemáte se to okno objeví, chvilku se tam točí ty pitomá kolečka a až poté ho přeskočí. To samé je u vypínání ve Win 7 jdu pouze na start a rovnou vypnout (nezajíždět na šipku) u win 10 musím na start, vypnout objeví se roleta a zde potvrdit vypnout, to je další zbytečný klik navíc.
//edit Wilik - upraveno + slouceno
Naposledy upravil(a) Framac dne ned 16. srp 2015, 21:18, celkem upraveno 1 x.
- Wilik
- Administrátor
Re: Obecná diskuze
Priznam se, ze jestli me na tom celem neco "zarazi", tak je to fakt, ze nekdo s 32bit systemem, tj. s 3,4 GB pouzitelne pameti - dnes de facto pod pouzitelnym minimem, resi jestli mu system nastartuje 14s nebo 19s... a jeste k tomu ma hromadu "utilit", ktere umoznuji nastavit totez co si zkusenejsi uzivatel udela sam bez nich a nic mu pak nezabira ani misto na disku, ani v (uz tak male) pameti...
- Jirka_T
- Začátečník
-
Framac: W8, W8.1 ale hlavně W10 jsou OS, který je postavený především na práci s cloudem. V případě MS je to OneDrive + MS uživatelský účet. Operační systém W10 je především o cloudu, podpoře dotykových zařízení a multimédií a snadnosti instalace. Určitě není (platí to ale pro všechny OS) určený pro "šťouraly" (nic ve zlém), kteří do něj "vrtají" a mažou aplikace určené k chodu W10.
Pokud tam nechceš mít nic nového oproti W7 a hlavně nepoužívat MS uživatelský účet , je dobrá volba nechat si W7. Může se ale stát, že vlak ujede...
Pokud tam nechceš mít nic nového oproti W7 a hlavně nepoužívat MS uživatelský účet , je dobrá volba nechat si W7. Může se ale stát, že vlak ujede...
Naposledy upravil(a) Jirka_T dne ned 16. srp 2015, 18:30, celkem upraveno 1 x.
PC1: CPU: Core I3-3225, MB: ASUS P8H77-M, RAM: 16GB DDR3 1600, HD:Samsung SSD 850 EVO 250GB, OS: W10 Pro x64 Cz
NB: HP EliteBook 2540P, CPU: Intel Core I5, 8GB RAM, HD Samsung 850 EVO 250 GB, W10 Pro x64 Cz
PC2: I5-2500K, GIGABYTE GA-B75N, RAM 8GB DDR3 1600, SSD SAMSUNG EVO 120GB, W10 - Insider aktuální
NB: HP EliteBook 2540P, CPU: Intel Core I5, 8GB RAM, HD Samsung 850 EVO 250 GB, W10 Pro x64 Cz
PC2: I5-2500K, GIGABYTE GA-B75N, RAM 8GB DDR3 1600, SSD SAMSUNG EVO 120GB, W10 - Insider aktuální
- killerek
- Začátečník
-
Framac: Takze jsi uspene rozdrbal novy systém, bravo Rychlost nabihani Win ani nemá cenu komentovat ...
- JohnGotti
- Nováček
-
Dobrý den,
Při zapnutí PC mě to hodí chybu a napíše mě to. "Spuštění systému se nezdařilo. Příčinou může být nedávna změna hard. , nebo soft. . Postup pro odstranění problému.
1. Vložte instal. disk systému windows a restartujte počítač
2. Vyberte nastavení jazyka a klepněte na tlačítko další.
3. Klepněte na možnost opravit tento počítač.
Stav: 0xc000000f
Neví někdo prosím co s tím?
PS: Píši to sem protože mě to hlásí tuhle chybu až po nainstalování Windows 10.
Při zapnutí PC mě to hodí chybu a napíše mě to. "Spuštění systému se nezdařilo. Příčinou může být nedávna změna hard. , nebo soft. . Postup pro odstranění problému.
- chrochtadlo
- Začátečník
predpokladam, ze *ne po ciste instalaci win 10? btw je to notebook?JohnGotti píše:Dobrý den,
A kdyz postupujes podle toho 1,2,3, pomuze to?
edit: *
- JohnGotti
- Nováček
-
Vůbec nic to neudělá. Dám tam windows 7 a nic to neudělá. Je to stolní PC. Jinak problém nastal když jsem zapojil jiný HDD a naformátoval jsem ho.chrochtadlo píše:predpokladam, ze *ne po ciste instalaci win 10? btw je to notebook?JohnGotti píše:Dobrý den,
A kdyz postupujes podle toho 1,2,3, pomuze to?
edit: *
- chrochtadlo
- Začátečník
kdyz ten jiny HDD vyndas, je vse v poradku?
mrkni do BIOSU, zda je v zalozce BOOT options bo tak neco spravne nastavene bootovani
mrkni do BIOSU, zda je v zalozce BOOT options bo tak neco spravne nastavene bootovani
- JohnGotti
- Nováček
-
Měl si pravdu. HDD jsem odpojil a jede to v pohodě. Ono totiž na tom HDD byl nahraný dříve OS. Takže nějaká rada? Jinak Děkujichrochtadlo píše:kdyz ten jiny HDD vyndas, je vse v poradku?
- chrochtadlo
- Začátečník
Odstranit tu partition co tam dela bordel. Mrkni na spravu pocitace-spravu disku.JohnGotti píše:Měl si pravdu. HDD jsem odpojil a jede to v pohodě. Ono totiž na tom HDD byl nahraný dříve OS. Takže nějaká rada? Jinak Děkujichrochtadlo píše:kdyz ten jiny HDD vyndas, je vse v poradku?
nebo proste zakazat bootovani z toho HDD, to by melo stacit, hadam.
- JohnGotti
- Nováček
-
Sice nevím jak to udělám, ale si moc hodný. Děkuji
- chrochtadlo
- Začátečník
po restartu mackat "delete" a v biosu pak pod zalozkou "boot options" nastavit tak, aby tam byl jen ten systemovy disk s windows 10. z niceho jineho bootovat netreba, pripadne se to da pozdeji zmenit.JohnGotti píše:Sice nevím jak to udělám, ale si moc hodný. Děkuji
- Václav Sedlář
- Žlutá karta Bazar
-
- Kontaktovat uživatele:
ahoj, ve win7 mě media player přehrál skoro všechny formáty videí a neměl jsem nainstalované žádné kodeky. Ve win 10 jsem po dlouhé době musel nainstalovat shark007 kodeky, protože media player nepřehrál nic - náhledy filmů udělal, ale po spuštění vide (avi, mp4,...) problikl obraz a pak chyba, že video nelze přehrát... Po nainstalování kodeků to běží, ale proč ta nutnost kodeků?
+ mám pocit, že na notebooku kde mám taky win 10 mi to funguje i bez kodeků... to jdu ještě ověřit...
Čím to?
+ mám pocit, že na notebooku kde mám taky win 10 mi to funguje i bez kodeků... to jdu ještě ověřit...
Čím to?
- Xnovic
- Začátečník
Mám ten stejný "problém".. Prvně jsem to přisuzoval tomu, že jsem přecházel, ale dnes jsem udělal čistou instalaci windows a kodeky jsem taky musel instalovat..Václav Sedlář píše:ahoj, ve win7 mě media player přehrál skoro všechny formáty videí a neměl jsem nainstalované žádné kodeky. Ve win 10 jsem po dlouhé době musel nainstalovat shark007 kodeky, protože media player nepřehrál nic - náhledy filmů udělal, ale po spuštění vide (avi, mp4,...) problikl obraz a pak chyba, že video nelze přehrát... Po nainstalování kodeků to běží, ale proč ta nutnost kodeků?
Čím to?
CPU:Ryzen 7 5800xMB:ASUS ROG Strix X570 - F GamingChladič:Noctua NH-D14 RAM:Kingston HyperX Black 2x16Gb 3600MHzVGA:Asus RTX 3080 TUFCase:ASUS ROG Strix HeliosHDD:Samsung 960 Evo 500GB+2TB WD Red+2TB SSD AData+4TB Seagate Zdroj:EVGA Supernova P2 1000W
- zombux
- Odborník PCT
to zas bude řevu... http://www.windowscentral.com/microsoft ... dows-10-pc
čekal bych, že to bude mít souvislost spíš s xboxem, klasické win32 hry stejně nikdo nemá šanci kontrolovat, jestli náhodou nejsou cracknuté
čekal bych, že to bude mít souvislost spíš s xboxem, klasické win32 hry stejně nikdo nemá šanci kontrolovat, jestli náhodou nejsou cracknuté
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
- van Bellen
- Začátečník
Oni by sa v prvom rade mali starat o svoje piratske okna a az potom o hry...
- AllowedCry
- Začátečník
No tak já můžu potvrdit oboje. W10 mají tak brutální ochranu, že si je MS crackne ve spoustě případech sám a co se týče her, tak taky není problém. Pokud tedy nepoužíváte defender, který se stará o takové blbosti, jako je nepodepsaný exe soubor, ale to, že vám celý systém rozežírají super tune uber UP bOOster je mu u prdele, tolik asi k dokonalosti oken pro BFU
Ryzen 5800X3D || GB B450 GX || 32GB @ 3600Mhz cl16 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 288E2A + Philips 48OLED707.
- HĘŁŁĘR
- Začátečník
Ahoj ve spolek,
měl bych jeden dotaz. Dá se nějak aktivovat zobrazení systraye i na druhém monitoru ? (1. hlavní monitor normálka, ale můj 2.monitor to neukazuje. Jen zobrazuje nalevo tlačítko start a připíchnuté a otevřené aplikace.
ZKoušel jsem hledat ve vlastnostech hlavního panelu, nic jsem nenašel
Děkuji za případnou pomoc
měl bych jeden dotaz. Dá se nějak aktivovat zobrazení systraye i na druhém monitoru ? (1. hlavní monitor normálka, ale můj 2.monitor to neukazuje. Jen zobrazuje nalevo tlačítko start a připíchnuté a otevřené aplikace.
ZKoušel jsem hledat ve vlastnostech hlavního panelu, nic jsem nenašel
Děkuji za případnou pomoc
CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D ; Chladič CPU: NOCTUA NH-D15 ;MB: ASUS ROG STRIX X670E-A GAMING WIFI ; Operační paměť: G.SKILL 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 NEO AMD EXPO ;Grafická karta: MSI GeForce RTX 3080 VENTUS 3X 10G OC ; Zvuková karta: Sound Blaster Z ; Disky:(1)Samsung 970 EVO PLUS 1TB M.2, (2) SSD Kingston Now A400 480GB, (3) Samsung 960 EVO 250GB M.2, (4) HDD WD 1TB, (5) Seagate BarraCuda 2TB ;Zdroj: Corsair HX1200 80 PLUS Platinum ;OS: Win 11 Pro 64bit. ;Case: Fractal Design Define 7 XL Black - Dark TG ;Monitor: Asus ROG SWIFT PG278QR 27" ;Sluchátka: Sony WH-1000XM4
- zombux
- Odborník PCT
Windows se ani nemusí crackovat, obvykle jde aktivovat ledacos "technicky legálně", tolik k ochraněAllowedCry píše:No tak já můžu potvrdit oboje. W10 mají tak brutální ochranu, že si je MS crackne ve spoustě případech sám a co se týče her, tak taky není problém. Pokud tedy nepoužíváte defender, který se stará o takové blbosti, jako je nepodepsaný exe soubor, ale to, že vám celý systém rozežírají super tune uber UP bOOster je mu u prdele, tolik asi k dokonalosti oken pro BFU
super duper tuneup si uživatel bohužel instaluje sám, to není chyba Windows.
Pfizer & Moderna inside
- AllowedCry
- Začátečník
To sice není, ale to, že si je instaluje sám, není tak uplně pravda, jelikož je to u některých free prográmků k instalačce tak šikovně zabalené, že už to párkrát dokázalo ojebat i mě
Ryzen 5800X3D || GB B450 GX || 32GB @ 3600Mhz cl16 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 288E2A + Philips 48OLED707.