zřejmě nepovedená výměna graf. karty

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Panerror
Nováček
Nováček

zřejmě nepovedená výměna graf. karty

Příspěvek od Panerror »

Dobrý den, mám takový problém tak doufam že mi pomužete. Ve své pc sestavě mám zákl. desku msi a75 , procesor amd a6600k black edition, 8gb ram, zdroj LC 420w, a ted´jsem dostal od znameho gr kartu radeon hd6950 takže jsem ji zapojil do slotu, připojil 6-ti pin od zdroje a karta se rozbehla, tak jsem nainstaloval ovladače, přes bios vypnul integrovanou grafiku. A pak se to stalo:D restartoval sem PC přepojil monitor na gr. kartu přes dvi/vga přechodku a monitor pise cable not connected, kdyz ho prepojim na puvodni slot tak neprijima zadny signál, takže se ani nedostanu nikam ani do biosu. Vubec nevím jak to teď vyřešit. Mockrát děkuji za nějaké rady.

Hladis//Spatna sekce. Presun.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: zřejmě nepovedená výměna graf. karty

Příspěvek od Butch »

Vyhodit zdroj z okna a koupit lepsi, tim bych zacal...
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Panerror
Nováček
Nováček

Příspěvek od Panerror »

no dobře , ale chtěl bych se teď aspon vratit zpatky k provozu na integrovaou grafiku
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

vyndat HD6950, vyresetovat cmos a uvidis.

Budto to pojede nebo je neco v haji a ja bych tipnul prave ten zdroj

Reset CMOS bude popsany v manualu k desce, vetsinou se zkratuji jumperem piny nekde u baterky.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Panerror
Nováček
Nováček

Příspěvek od Panerror »

takze vytahl sem grafiku a resetnul ten bios, a jede to uz v poradku.A ted to uz odnesu k někomu schopnějšímu at to zkusí zapojit on :D díky za radu, btw proc si myslíš že ten zdroj je takovej smejd ?
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

vyndej baterku ze základní desky, propoj kontakty, zandej baterku a zapni pc, samozřejmě než to budeš realizovat tak si kolíbkou vypni zdroj, nebo vytáhni kabel.
EDIT: dlouho otevřené okno, tak příště.

LC power je obdoba Eurocase, jestli má něco nalítáno tak se ho zbavit, máš-li rád svůj klid a jsi-li ochoten za něj platit tak si kup seasonic..
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Super hlavne ze se povedlo :-)
LC Power patri mezi ty nejhorsi zdroje u nas na trhu, necim jako 6950 bych ho urcite nepokousel...
Panerror
Nováček
Nováček

Příspěvek od Panerror »

tak to je parada , kupoval jsem zdroj na czc a v uzivatelske recenzi jsem si prevetl ze eurocase sou smejdy ale ze tohle je OK. Kam ten svet speje kdyz se clovek nemuze spolehnout ani na recenze od uzivatelu :D
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

určitě sis tam přečetl i chválu na ten procesor... Příště se pojď poradit sem a né do "samoobsluhy" :)
Panerror
Nováček
Nováček

Příspěvek od Panerror »

S procesorem ohledně výkonu/ceny jsme spokejený, když jsem PC kupoval tak jsem ho potřeboval, ale neměl jsem zrovna tolik peněz abych do něj koupil solidni grrafiku, tak jsem to spachal timto kompromisem:)
kolaloka
Nováček
Nováček

Příspěvek od kolaloka »

Ahoj mám ten samí problém přinesl jsem z opravy GK ms i R 6950 (byla vyměněna tepelná pojistka) po zapojení do PC mi monitor píše "no signál" ale všechny ventilátory běží akorát PC nepipne..... zapojim jinou slabší GK a vše funguje nevím kde je problém před opravou mi to fungovalo normálně je možné že je to špatně opraveno? Dík za odpověď
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

To by mě zajímalo, jakou tepelnou pojistku na té kartě mysleli...
Pokud ti tam karta nejede a nejede ani v jiném PC tak se "oprava" samozřejmě nepovedla.

Předpokládám, že přídavné napájení máš zapojené a zdroj se stejně žravou grafikou rovněž otestovaný, mohl odejít ten, místo karty, kde si někdo vymyslel pojistku.
kolaloka
Nováček
Nováček

Příspěvek od kolaloka »

Nevím takhle mi to bylo řečeno dříve mi ta GK normálně šla pak se mi stalo to že při startu pc mi to jen pískalo tak jsem to odnesl do opravy tam mi řekli ze museli vyměnit tepelnou pojistku na na GK teď už pc nepiska ale píše no signál, vše mám zapojené jako dříve..... zkusil jsem jinou GK ale je slabší ( menší spotřebu má určitě) tak nevím co s tím jestli zdroj nebo GK, nemám možnost zkusit jiný zdroj nebo GK v jiném PC.....
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Tak bez toho aniž by jsi to vyzkoušel jinde na to prostě nepřijdeš..
Maximálně to můžeš odnést zpět a požadovat, aby ti ukázali jak to v jiné sestavě běží....
Případně si můžeš koupit zdroj v E-Shopu a pokud seznáš že zdrojem to nebylo, tak jej ve 14 denní lhůtě vrátit, případně si zkus půjčit zdroj z oné opravny...
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“