Problém s internetem, špatný router?

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
ragulinek
Nováček
Nováček

Problém s internetem, špatný router?

Příspěvek od ragulinek »

Zdar, mám připojení k internetu. Rychlost download je cca 80-90mb/s a rychlost upload cca 70-80mb/s. Můj router TP Link TL WR741ND má přenosovou rychlost jen 150mbps. Stává se mi často, že se mi nechce načíst stránka, trvá to dlouho, blbne to, nenačte se kompletně, a tak podobně, i když internet normálně funguje. (Nevypadne televize, připojení, atp. ) Včera se mi dokonce stala tak absurdní věc, že seznam a idnes normálně fungovali, ale stránky typu facebook, twitter, nebo swotr.com se odmítali načíst, a házeli že stránka nemohla být nalezena, a at si zkontroluji připojení k internetu.
Je špatný router, nebo bych měl hledat chybu v softwaru, případně v nastavení sítě?
Provedl jsem kontrolu antivirem a CCcleanerem, nenašel se žádný problém, jen typické čištění od CC.
Když jsem včera během problému zkusil tracerout na http://www.facebook.com , zasekl jsem se na 24 hopu, už někde mimo ČR.

Ty problémy se dějí různě často. Teď momentálně vše funguje jak má (musím napsat, že při měření je součet rychlosti D+U <150mb/s) , ale jindy to zase blbne.

win 10 64bit
internet formou wifi na střechu paneláku a rozvod do routeru po domě, žádná agregace.
Když měřím rychlost během potíží, je pořád stejně rychlá jako mimo problémy, +- pár mega
Nějaká rada? Díky
maku
Začátečník
Začátečník

Re: Problém s internetem, špatný router?

Příspěvek od maku »

DNS si nastav 8.8.8.8 a 8.8.4.4 jinak se mrkni na zaruseni kanalu a zkus ho kdyztak zmenit na nejmene pouzivany v tvem okoli.
Notebook: ASUS X555LN-XX415N / 15.6" / i5 - 4210U - 1.70 GHz max az 2.70GHz / 8GB - DDR3 / HDD - 1TB / NVIDIA GeForce GT840 - 2GB / Microsoft 64bit
Octopuss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Octopuss »

Jakou rychlost máš placenou? A to co píšeš je mb/s nebo MB/s?
Součet rychlostí je nesmysl, nevím co tím chceš říct.
ragulinek
Nováček
Nováček

Příspěvek od ragulinek »

maku píše:DNS si nastav 8.8.8.8 a 8.8.4.4 jinak se mrkni na zaruseni kanalu a zkus ho kdyztak zmenit na nejmene pouzivany v tvem okoli.
Ve widlich sem DNS nastavené neměl, ale na routeru ano. Takže jsem donastavil i ve widlich. Jinak není tohle trošku divný? Viz obrázek
¨
Octopuss píše:Jakou rychlost máš placenou? A to co píšeš je mb/s nebo MB/s?
Součet rychlostí je nesmysl, nevím co tím chceš říct.
Mám placeno 25 Mbps (20D, 5U). Součet rychlostí myslím tak, jestli se do přenosové rychlosti routeru počítá pouze Download, nebo jde o součet downloadu a uploadu, nevím jak víc srozumitelně to napsat než jsem to napsal.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Octopuss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Octopuss »

Takže platíš 20/5mbit připojení, jede ti to cca 80/80, a stěžuješ si? To nechápu.
Těch cca 100 adaptérů jsi vzal kde?

P.S. Nic se nikde nesčítá, vymaž si to z hlavy. Takhle se rychlosti nepočítají.
ragulinek
Nováček
Nováček

Příspěvek od ragulinek »

Octopuss píše:Takže platíš 20/5mbit připojení, jede ti to cca 80/80, a stěžuješ si? To nechápu.
Těch cca 100 adaptérů jsi vzal kde?

P.S. Nic se nikde nesčítá, vymaž si to z hlavy. Takhle se rychlosti nepočítají.

Těch sto adapterů mě právě zaráží. Stěžuju si na to, že se občas stane, že se nechtějí načítat stránky , buď jen některé, nebo všechny. Nevím čím to je, řeším jestli pokud mám 80/80 jestli jdu přes limit přenosový rychlosti routeru a proto to blbne, případně čím by to mohlo být jiným...
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Ty adaptery odstran, nech jen jeden.

Stejne tak to budes mozna muset udelat ve spravci zarizeni pokud tam taky budou.
Muze to byt chyba ve win, ale taky nejaky vir.

Nenacitani stranek muze byt spatny preklad DNS jak bylo vyse doporuceno si nastavit googlacke 8.8.8.8...

Nicmene tohle by se melo vyresit na urovni routeru, resp poskytovatele pripojeni. Pokud vse funguje jak ma, tak bys mel mit pripadne natvrdo nastavene DNS tveho poskytovatele pripojeni.

Jet pres googlacky dns je jedna z moznych zachran, ale pak se clovek nemuze divit kdyz mu nekdo sleduje traffic...Protoze pak veskery http prenos atp jede pres Google.

Kdyztak me opravte pokud to tak neni.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

ragulinek píše: internet formou wifi na střechu paneláku a rozvod do routeru po domě, žádná agregace.
Agregace je úplně něco jiného, samozřejmě že Tvá wifi je agregovaná.
ragulinek píše: Když měřím rychlost během potíží, je pořád stejně rychlá jako mimo problémy, +- pár mega
Nějaká rada? Díky
Nekvalitní Wi-Fi tohle dělá, změň poskytovatele (nejlépe za něco s kabelem)
Butch píše: Jet pres googlacky dns je jedna z moznych zachran, ale pak se clovek nemuze divit kdyz mu nekdo sleduje traffic...Protoze pak veskery http prenos atp jede pres Google.

Kdyztak me opravte pokud to tak neni.
Není. Traffic Ti google sledovat nemůže, samozřejmě tedy pokud mu to neposíláš NSA backdoorem alias Chromem. Jen si u jeho veřejných DNS překládáš, takže ví domény, které navštěvuješ, nicméně co na té doméně děláš samozřejmě neví.
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“