Nevím odkdy, ale začal od jisté doby blbnout touchpad na Lenovo Helix s Windows 8.1
- většinou se problém objeví, když notebook zapnu z vypnutí (a startuje pomocí Rychlé spuštění). Ale také při obyčejném plném spuštění, ale také při probuzení z hibernace. vyjímečně i po restartu. Tedy nevypozorována žádná pravidelnost
- Pravděpodobně se problém objeví, když to spuštění/restart je PO delší době (odhadem víc jak půl hodiny)
-stane se, že nereaguje touchpad a trackpoint, žádná gesta, ani kurzor se nehýbe. Myš, dotyk a pero OK.
-Začne to fungovat, pokud zavřu a otevřu víko notebooku (notebook nepřechází do žádného režimu, běží dál). (zatím vyzkoušeno jednou)
- přechod do režimu spánku to nespraví. Restart to spraví v 80%.
- nepomáhají ani triky: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\PnP : HackFlags
-ani HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\EventLog\System\i8042prt : Headless
- aktuální BIOS 1.31 a EC firmware, SMBIOS 2.7, Touchpad Driver 18.0.7
- celkově se tak problém vyskytuje v 50% případů
Nefunkční touchpad po startu
Moderátor: Don
- Tauzen
- Černá karta

-
- Butch
- Středně pokročilý

Re: Nefunkční touchpad po startu
Reklamace. Lenovo ma koukam s touchpady celkem problemy.
nejvetsi byly u U300s a vcera za mnou byl kolega s S440 ze mu taky obcas touchpad nefunguje.
nejvetsi byly u U300s a vcera za mnou byl kolega s S440 ze mu taky obcas touchpad nefunguje.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Tauzen
- Černá karta

-
Ne že by nešlo, ale pro reklamaci se mi to zdá banální důvod. Tím spíš, když nejde o vyloženě HW problém.
Druhá věc, která mě štve a možná by byla na reklamaci: Občas se mi stane, že zadní kamera buď zobrazuje (když se ještě nenatáčí) a nebo natáčí (většinou se to projevuje častěji při natáčení)
obraz, který má artefakty, něco jako horizontálně složený s několika různých snímků s různými efekty (do zelena, do fialova), něco (zhruba podobně) jako když se vyfotí blesk a půlka snímku je přeexponovaná. Řekl bych, že je to vyšší teplotou a nebo nějakým blbým kontaktem (od "zatlačení na oblast čočky se zdá že to přestalo), ostatně obojí může spolu souviset. Objevuje se to tak odhadem ve 20% případů.
Druhá věc, která mě štve a možná by byla na reklamaci: Občas se mi stane, že zadní kamera buď zobrazuje (když se ještě nenatáčí) a nebo natáčí (většinou se to projevuje častěji při natáčení)
obraz, který má artefakty, něco jako horizontálně složený s několika různých snímků s různými efekty (do zelena, do fialova), něco (zhruba podobně) jako když se vyfotí blesk a půlka snímku je přeexponovaná. Řekl bych, že je to vyšší teplotou a nebo nějakým blbým kontaktem (od "zatlačení na oblast čočky se zdá že to přestalo), ostatně obojí může spolu souviset. Objevuje se to tak odhadem ve 20% případů.
- Tauzen
- Černá karta

-
Zjistil jsem ještě detail:
když se stane chyba, že touchpad je nefunkční po zapnutí, tak:
-kurzor je uprostřed namísto poslední pozice (normálně si pamatuje windows pozici kurzoru po hibernaci/standby)
-kurzor (šipka) je menší. (Mám nastavenou větší šipku). Po zaklopení a odklopení se zvětší a touchpad funguje.
když se stane chyba, že touchpad je nefunkční po zapnutí, tak:
-kurzor je uprostřed namísto poslední pozice (normálně si pamatuje windows pozici kurzoru po hibernaci/standby)
-kurzor (šipka) je menší. (Mám nastavenou větší šipku). Po zaklopení a odklopení se zvětší a touchpad funguje.
- maku
- Začátečník

-
Stahni aktualni driver touchpadu z webu vyrobce, odnistaluj divery touchpadu po resetu notebooku nainstaluj drivery co jsi stahnul.
Notebook: ASUS X555LN-XX415N / 15.6" / i5 - 4210U - 1.70 GHz max az 2.70GHz / 8GB - DDR3 / HDD - 1TB / NVIDIA GeForce GT840 - 2GB / Microsoft 64bit
- Tauzen
- Černá karta

-
však to je ón. A tu proceduru jsem dělal.
- Butch
- Středně pokročilý

Jak jsem psal. Setkal jsem se s labilnimi touchpady u vsech moznych modelu Lenovo a vubec me to neprekvapuje.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06