Network bridge windows - podivně pomalý

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Tauzen
Černá karta
Černá karta

Network bridge windows - podivně pomalý

Příspěvek od Tauzen »

Mám problém s tím, že při přenosu z určitého PC do jiného je extrémně pomalý přenos, ale jen v jednom směru.
PC1 je skrz NIC1 připojen gigabitem k routeru a přes gigabit NIC2(usb3.0) k PC 2.. K routeru je připojen gigabitem PC3.
Přenos z PC1 do PC3 (mimo jiné jde o nejdelší "trasu",kabely jsou tedfy bez chyby) je rychlý podle očekávání ( zápis 80 MB/s, ´čtení 105MB/s, pro informaci gigabit ethernet=125).
Ale přenos z PC2 má problém: zápis na PC 1 má 20 kB/s!, čtení 48 MB/s
na PC3 má zápis 24 kB/s!, čtení 67MB/s. PC 2-PC 3 netestován

Když prohodím role PC1 a PC 2, tak prostřední počítač(s mostem) dosahuje k PC3 (přes router)plnou rychlost, ALE! k druhému krajnímu PC je rychlost v jednom směru opět hrozná(ale překvapivě zápis 50MB/s, ale čtení pomalé 16 kBps). Opět zápis z krajního počítače(na prostřední a 3přes router) je kBps, kdežto čtení z nich rychlé.
Když ještě zkusím prohodit síťovky(NIC1 a NIC 2) tak to na výsledku nic nezmění.

Tudíž to vypadá, že problémem jenom trpí jeden z PC. Ještě dám kompltní tabulk za chvíli (3 kombinace PC * 2 kombinace NIC * čtení+zápis=12 čísel)

Kde je problém?Co je problém?Jak to opravit?
Na netu jsem jen našel toto a toto
Tauzen
Černá karta
Černá karta

Re: Network bridge windows - podivně pomalý

Příspěvek od Tauzen »

VYŘEŠENO MŮŽE ZA TO POSRANÝ LARGE SEND OFFLOAD (na tom bridgi ve windows 8 ), PO ZAKÁZÁNÍ JIŽ RYCHLOST PLNÁ 1Gbps Windows 7 tuto volbu (vůbec nemají možnost Upřesnit v nastavení bridge)
, tudiž když byl bridge v Win 7, tak nezpomaloval

Tak jedno důležité pozorování, projevuje se to také v situaci, kdy v sítě vůbec není zapojen router a počítače jsou napojenny napřímo (jeden z těch počítačů je připojen přímo k PC2 a ne přes router)

Další věci
-zkoušel jsem odinstalovat z Programy a funkce - součásti windows Podporu RDP
- netsh interface tcp set global autotuninglevel=disabled
- HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\LanmanServer\Parameters: DisableBandwidthThrottling = 1

Po restartu PC jsem znova vyzkoušel.
Také bez úspěchu

Poradíte někdo?
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“