Herní PC - 120 tisíc Kč

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

frion
Nováček
Nováček

Herní PC - 120 tisíc Kč

Příspěvek od frion »

Zdravím,
jelikož na konkurenční poradně jsou jen závistivci, kteří nedokážou poradit, tak jdu sem s očekáváním smysluplných odpovědí. A teď již k sestavě:
Má to být herní sestava s limitem 120000 Kč (malé přesáhnutí dovolím, ale jen pokud by to pomohlo).
Bude se jednat o herní PC pro hraní na 4K. Preferuji vzduchové chlazení. Limit je pouze na bednu. Přislušenství mám.
Předem díky moc. :)
PaulCZE
Začátečník
Začátečník

Re: Herní PC - 120 tisíc Kč

Příspěvek od PaulCZE »

Chceš-li využít víceméně všechen rozpočet, sestavu lze koncipovat vyloženě luxusně a v jistých směrech naddimenzovaně. Nicméně, dalo by se i poměrně výrazně ušetřit s minimálními (= sotva postřehnutelnými) ztrátami na výkonu. První variantu bych osobně navrhnul takto:

https://www.alfa.cz/basket.php?items=_2 ... 47022VML01

Do skříně bych dále doporučil přidat 2 - 3 120/140mm ventilátory, především na odtah. Pro lepší proudění vzduchu je možno též zvolit grafické karty referenčního designu.

Druhá varianta by mohla mít následnou podobu:

https://www.alfa.cz/basket.php?items=_3 ... VE012R4J01
frion
Nováček
Nováček

Příspěvek od frion »

Dobře, díky mockrát. Ventilátory asi dám Noctua Redux 140mm 2000rpm. Dám 2 dopředu, 1 dozadu a 2 nahoru. Bude to dobrý?
PaulCZE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PaulCZE »

To je téměř ideální osazení. U takového setupu bude nejdůležitějším kritériem odtah teplého vzduchu ze skříně.
frion
Nováček
Nováček

Příspěvek od frion »

Měl by jsi lepší tip? Jestli jo, tak šup sem s ním. Jakoukoliv další radu ocením.
PaulCZE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PaulCZE »

Má odpověď v sobě určitě neměla nést žádný skrytý dvojsmysl. Za daného stavu opravdu nejde vymyslet něco násobně lepšího. Nejsem sice žádným expertem na proudění vzduchu v počítačových skříních, ale osobně bych rychloběžný Redux osadil pouze do zadního čela, pro co nejúčinnější vyvedení teplého vzduchu od chladiče procesoru. Na ostatní zmíněné pozice budou stačit klasické ventilátory. Je možné osadit též jeden na spodní stranu skříně a ulehčit tak odvádění teplého vzduchu dolní kartě.
frion
Nováček
Nováček

Příspěvek od frion »

Ty 2000 Kč mě za ty Reduxy už nezabijou. Jinak ventilátor dolů, aby vyfukoval ven? Já si vždy myslel, že ten co se dává dolu, tak ten vzduch posíla do case a ne z case.
frion
Nováček
Nováček

Příspěvek od frion »

Ještě mě tak napadlo. Nebude tato MB lepší? http://www.czc.cz/asus-sabertooth-x99-i ... 34/produkt
Má i aktivní chlazení napájení, takže by to mohlo být lepší.
PaulCZE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PaulCZE »

Každý jej orientuje dle potřeby, a zde, v tomto prostoru, bude díky dvěma výkonným grafickým kartám mnoho teplého vzduchu, který bude potřeba odvést pryč, proto jsem zmínil jeho orientaci pro odtah. Ty Gigabyte G1 mají téměř celou záslepku plnou, takže teplý vzduch bude zůstávat v case. Čím více teplého vzduchu z této oblasti odvedeš, tím lepší provozní vlastnosti grafik získáš (od toho se budou odvíjet i jejich takty, tedy celkový výkon).

Řada Sabertooth je spíš určena pro profesionální nasazení, odtud tedy ta dlouhá záruka. To aktivní chlazení má na teploty malý vliv, nehledě na to, že může být úrovní produkovaného hluku rušivé. Pro herní účely bezpečně postačí X99-A, o chlazení napájení se neboj, je dostatečně dimenzované.
frion
Nováček
Nováček

Příspěvek od frion »

Nebo vzít jiný než G1, ale nenapadá mě nic, co by mělo lepší chlazení než právě zmíněná G1.

Právě u té Sabertooth se mi líbí ta dlouhá záruka .
PaulCZE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PaulCZE »

Osobně bych zde s volbou grafiky neváhal. S použitím rychloběžných Reduxů a případně dolního odtahu tuto konfiguraci uchladíš.

Pokud se ti ta Sabertooth líbí, klidně ji vezmi. Z mé strany jsi dostal pouze doporučení.
frion
Nováček
Nováček

Příspěvek od frion »

Díky mockrát. Jinak myslíš, že ta Sabertooth bude dobrá? Mě se líbí i designově a jelikož bude PC s průhlednou bočnicí na stole vedle mě, tak mě i na vzhledu záleží. (priortiou je funkčnost, ale pokud je možno vyladit i design, tak jsem rád.. a tímhle pravidlem se řídím :D)
PaulCZE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PaulCZE »

Domnívám se, že Sabertooth dobrá určitě bude. A to i z estetického hlediska, jelikož zde už není takové množství částí, lakovaných pro tuto řadu desek typickou, světle hnědou barvou, nýbrž je zde mnoho částí lakovaných do temnějších barev - šedé a černé. K ní budou pasovat paměti s šedostříbrnými rozvaděči tepla a stříbrnočerné rámy chladičů grafických karet.

V případě, že by jsi byl vyloženým estetickým guru, doporučil bych ti základní desku Rampage V Extreme v kombinaci s grafikami MSi GTX 980Ti Gaming a paměťovými moduly Corsair Vengeance v červeném provedení.
Naposledy upravil(a) PaulCZE dne čtv 27. srp 2015, 17:11, celkem upraveno 1 x.
frion
Nováček
Nováček

Příspěvek od frion »

Žádný moc velký RAMKY bohužel nemůžu, protože se nevejdou pod Noctuu NH-D15.
PaulCZE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PaulCZE »

/// Edit původního postu.

Ty Crucial Ballistix Sport jsou skvělé - převyšují výšku zámku slotu paměťového modulu pouze asi o centimetr. Doporučuju je mimo jiné i na základě této dispozice.
StepanPepan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od StepanPepan »

V takovéhle sestavě nemá zastaralé SATA SSD jako systémový disk co dělat! Proč nepoužít 3-4x rychlejší PCIe SSD, třeba Intel 750 400GB, případně Samsung SM951 do M.2 slotu?
Ingamacek
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Ingamacek »

Aj ta gigabytka 980ti je "skvela", hlavne ze sa vsade stazuju ako to piska.
Dithius
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Dithius »

Přispívám s mým navrhem, nemám tak velký uložny prostor ale zase sem to dal do vicemeně luxusnějších komponent a stilovějšího vzhledu, abych tak řekl:

http://www.czc.cz/158571,168918,174828, ... 34888/kody

+ Vím že jsi chtěl Air chladič, ale AiO je v podstatě vzduch a H110i GT je snad nejvykonější AiO v oblasti 2x140 mm radiatorů
+ lepší deska
+ dle mě i lepší Grafika (2 ks)
+ 32 GB RAM DDR4 (4x8gb) podle mě je nesmysl dávat do takového PC 4x4GB, protože 4gb moduly jsou prostě malé
+ Vše udělano aby to lahodilo oku
+ Corsair style

- menší uložiště

Ale jestli mužu podotknout tak podle mě je platforma 2011-v3 na hry opravdu zbytečná, Sice je pravda že 2xTitan (GTX980Ti) otřebuje silný CPU, ale tím že jde i7 6700K dostat na 5GHz a má o něco lepší IPC, tak bych použil pravě onen. a taky myslím že jakekoliv hraní s 2mi grafikami neni nejoptimalnější, a proto bych vzal jednu grafiku a udělal to takto:

http://www.czc.cz/174828,153806,166611, ... 77236/kody
CPU: AMD Ryzen 9 9950X, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Kingstone Fury Beast 2x64GB 5600MT/s @6000MT/s; GK#1: XFX AMD Radeon AI PRO R9700 32GB; GK#2: Sapphire AMD Radeon RX6500 XT 8GB; SSD#1: Kingstone KC3000 2048 GB; SSD#2: Seagate Firecuda 530R 2000GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Phanteks Enthoo PRO 2; Rad: Alphacool NexXxoS HPE-45 Full Copper 480mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + Alphacool Rise Flat; OS: Custom CachyOS (installed ground UP ArchWay).
Walker1134
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Walker1134 »

http://www.czc.cz/a5sj4k5vg4gh987n57mvcj216e/seznam za mě takto :wink:
Vše v červeném stylu :twisted:
PC: Monitor: Dell S2417DG@144Hz + G-SYNC, Case: Be quiet! Pure Base 500, CPU: Ryzen 7 5700x3D, Cooler: Artic Freezer 34, MB: GIGABYTE B450 GAMING X, GPU: Asus Dual RTX5070 12GB, RAM: 2x16GB Corsair LPX DDR4@3600Mhz, NVMe SSD: Samsung 970 Pro 512Gb, SSD2: Kingston A400 960GB, OS: Windows 10 Pro, HDD: Western Digital Blue EX 1Tb, HDD2: Western Digital 250GB PSU: Seasonic Focus Plus Platinum 650W
Dithius
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Dithius »

jj červena je fain... taky sem měl vše v červeném stylu... konkretně ty corsairky ode mě by měly vypadat obě +/- takto:

Obrázek
Walker1134 píše:http://www.czc.cz/a5sj4k5vg4gh987n57mvcj216e/seznam za mě takto :wink:
Vše v červeném stylu :twisted:
sorry ale musím se ozvat ten chladič je příšerný. AiO s rudými venťáky bude vypadat o dost lip :(
CPU: AMD Ryzen 9 9950X, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Kingstone Fury Beast 2x64GB 5600MT/s @6000MT/s; GK#1: XFX AMD Radeon AI PRO R9700 32GB; GK#2: Sapphire AMD Radeon RX6500 XT 8GB; SSD#1: Kingstone KC3000 2048 GB; SSD#2: Seagate Firecuda 530R 2000GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Phanteks Enthoo PRO 2; Rad: Alphacool NexXxoS HPE-45 Full Copper 480mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + Alphacool Rise Flat; OS: Custom CachyOS (installed ground UP ArchWay).
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“