R9 280X problémy s TDR

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Mystery
Nováček
Nováček

R9 280X problémy s TDR

Příspěvek od Mystery »

Zdravím odborníky, měl bych takový odborný dotaz ...

Nevíte někdo, čím to může být, že po výměně RAM pamětí (z 2x 4 GB na 2x 8 GB) mi často padá driver na grafickou kartu a musí být obnoven?

V prohlížeči událostí také jako hláška:

Ovladač zobrazení amdkmdap přestal odpovídat a byl úspěšně obnoven.

Vyzkoušel jsem zatím:

Reinstalace ovladačů (DDU nejprve)
Zrušení všech OC
Scan PC na havěť
Nahrání stock BIOSu karty
Memtest (cca 9 hodin testu, bez chyby)

Jedna se o kartu R9 280X Vapor-X a paměti Patriot 2x 8GB 1600 MHz, CL11. Předchozí paměti fungovali ok. Deska je Asus Sabertooth FX990 (první revize), bios verze 1604 a zdroj Chieftec Navitas Series GPM-850C, 80+, modular, 850W.

Tak kdyby nějaký odborník šel kolem a měl nějaký nápad, tak dejte vědět. Momentálně zkouším moduly po jednom, ale nevidím to moc slavně.

r34ktor
Začátečník
Začátečník

Re: R9 280X problémy s TDR

Příspěvek od r34ktor »

Nahraj sem screenshoty záložek CPU, Mainboard, Memory a SPD (všechny osazené sloty) z programu CPU-Z.
Knowledge is power
Mystery
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mystery »

Tady to máte :-)

http://imageshack.cz/images/2015/08/29/cpu.png
http://imageshack.cz/images/2015/08/29/main.png
http://imageshack.cz/images/2015/08/29/memory.png
http://imageshack.cz/images/2015/08/29/SPD.png

Jen podotknu, že mám momentálně jen jednu ramku zapojenou na testování, jestli to náhodou nepojede OK :-)
r34ktor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od r34ktor »

Paměť je dle Patriotu kompatibilní a nastavení vypadá v pořádku. Pro jistotu nech Memtest běžet 24h (doufám, že používáš bootovací ISO/USB verzi).

Souvislost z výměnou RAM může být náhodná. Pokud je karta přetaktovaná, zkus o něco snížit takty, nebo zvýšit napětí.
Knowledge is power
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

najjednoduchšie ak sa dá vráť starú alebo skús inú
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + A50s + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
Mystery
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mystery »

Používám DOS verzi :-) Ok, zkusím. Vrátit starý není problém, ale potřeboval bych ty nové kusy.

Karta je přetaktovaná ale přímo od výrobce. Zkoušel jsem snižovat napětí a to nepomohlo.

Ještě jsem zkusil udělat fígl, že jsem přes FixIt od Microšrotu nastavil TDR ze 2 sec na 6. Tak uvidíme. Každopádně dám vědět.
Mystery
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mystery »

No, tak první modul ve 2 denním testovacím režimu úspěšně prošel. Druhý modul po cca 3 hodinách a 5 min v puštěné aplikaci zase vyresetoval ovladač na GK. Čili tento "druhý" modul bude asi vadný ...
Mystery
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mystery »

Vyzkoušel jsem ještě jinou grafickou kartu s tímto vadným modulem a chyba se opakuje.

Ale je divné, že RAMka prošla memtestem v pohodě ...
orynx666
Nováček
Nováček

Příspěvek od orynx666 »

Vyresil jsi? U nejake verze driveru mi to delalo taky a az po hledani jsem se docetl ze to je problem i NV ze se ovladac nevyextrahoval celej a kus ho chybelo. Soubor mel mensi velikost. Tak se to extrahovalo extra prez CMD.. Ale kde jsem to nasel uz nevim. Zjisti u jake hry ti to dela a pak googli.. Urcite bude vic lidi stimto problemem..
Mystery
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mystery »

Dělá to u více her a když vyměním RAM za jiný kus (stejný), tak je po problému. Dokonce i na čistý instalaci to dělá ...
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“