GeForce GTX Titan X/GTX980Ti - info, recenze, zkušenosti

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
RossiR
Začátečník
Začátečník

Re: GeForce GTX Titan X/GTX980Ti - info, recenze, zkušenosti

Příspěvek od RossiR »

Tak blaho se rozhodl pro Lightning - test nebude :sad: , mám tedy stále dilema, stojí hybrid za to a splní mé požadavky stran výkonu / tichosti či se poohlédnout po jiné ?
Marek4
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Marek4 »

jaký že požadavek výkonu máš ? Ti je Ti, všechny karty jdou minimalně nad 1400 mhz, tam se výkon vyrovná, navrch má možná KPE a ta lightning jestli jsou o něco bohatší.

za mě musím řict že ta lightning se mi taky moc libí, jsem doceal zvědavej co z ní blaho vymáčkne
blaho
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od blaho »

no, MSI lightning este na SK neni a kto vie kedy bude , a momentalne
nemam chut na 980Ti , zase nejake kauzy s DX12 ,
ale jasne ze by to bola VGA iba do prichodu PASCALU ,

no uvidime :| mozno som sa unahlil , na GTA V zatial VGA mam
RossiR
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RossiR »

Požadavky celkem žádné speciální nemám, chci jen aby karta výkonnostně nějaký ten čas neztrácela dech a svoji sílu uměla předvést pokud možno i v nižších úrovních hluku.
Už dávno nejsem z těch, kteří HW obměňují co půl roku (léta bohužel přibývají a držet krok s high-end bylo, je a bude zatraceně těžké a finančně náročné), proto raději zainvestuji více a na "relativně" delší dobu. Asi mezi Vámi kteří mají taktování čehokoliv za koníčka a jejichž slovník hovoří číslicemi, vyvolám svými minimálními požadavky ironický úsměv na tváři, ale já opravdu nic víc nepotřebuji.
Marek4
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Marek4 »

no, čekat zde na kartu která vydrží delší dobu, těžko říct, podlě mě NV to má vymyšlený tak aby tohle nenastalo, né na moc dlouho.

za uroveń hlasitosti asi nedoporučím EVGU, buď ji mám * studenou* ale boing 747, a nebo 75 stupnu, a relativní ticho.
RossiR
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RossiR »

A to i v případě Evga GTX 980 Ti Hybrid ? Tam by ten mini vodník mohl pomoci a trošku toho Boeinga zkrotit, ne?
racecar
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od racecar »

A ked budes mat stastie tak schytas este nejake cvrlikajuce cerpadlo.
"Nepochválím-li se sám, nikdo jiný to za mě neudělá."
RossiR
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RossiR »

Uff, uff, jak říkám, dilema. Mou GK story ukončila před lety koupená 9800GTX, loňský rok vyměněná za integrované zobrazovadlo a teď při výběru grafiky nové a při následných návštěvách eshopů se cítím jako návštěva z pravěku, neb mi celý proces vývoje grafického hardware prostě utekl .... Teď se snažím ten handicap trošku dohnat tím, že si koupím něco moderního, silného a tichého a bohužel to vypadá jak máchání rukou tonoucího ...
Marek4
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Marek4 »

jako pokud chces extrem a zaruku kvality, tak KPE. taková 780ti KPE co běhala na 1400 mhz/ 8200 v testech davala 980tku, nebo se ji pěkně vyrovnala. takže dá se říct nedošel ji dech po roce od vydání.

pokud ticho, zvaž vodní chlazení, u MSI 980/970 šlo fakt o krásně tiché karty, ale TI verze u MSi taky dost zatápí a ticha podle mě není, neměl jsem ji doma, je to pouze s recenzi uživatelů.

edit : bral jsem v potaz to že chceš opravdu ticho, vždy se dá najít kompromis mezi tichostí a třeba lehce vyšší teplotou. , horší jak reference to asi nebude :)
u Toho hybrida vůbec nevím.
RossiR
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RossiR »

Tak zase takový extrém v podobě KPE nepotřebuji ... té karty by pro mne asi byla škoda ...
Elkim
Redaktor PCT
Redaktor PCT

Příspěvek od Elkim »

Marek4 píše:jako pokud chces extrem a zaruku kvality, tak KPE. taková 780ti KPE co běhala na 1400 mhz/ 8200 v testech davala 980tku, nebo se ji pěkně vyrovnala. takže dá se říct nedošel ji dech po roce od vydání.

Jop, to mě běhala stabilně na gaming OC. V overvoltu na skoro 1500MHz. Zatím žádná KPE karta se prej na defaultu nezasekla pod 1500MHz, v průměru dávají 1530MHz-1550MHz a přes 8k na pamětích. Vše je ale drasticky o teplotách a tichá je dost :)
Marek4
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Marek4 »

taková G1 s agresivním biosem se prej hodně dává na 1500 bez problému, s hlučností už moc nevím, ono dle mě u TI verze toho moc tichého není, počkej na lightning, připadně nevím jak jsou na tom exotické značky jako HoF atd.
3tp2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 3tp2 »

Tak moje 980Ti G1 dá taky 1500Mhz na 1.202v ale abych to uchladil do 80stupnů musí jet větráky na 70% a to už je dost slyšet. S agresivním biosem jedině na vodu. Teplota je zcela zásadní a leze hrozně nahoru doslova s každým mV
CPU: Ryzen 7 9800X3D MB: Gigabyte B650 Aorus Elite Ax RAM: Corsair 2x16Gb Kit 6000Mhz DDR5 GPU: PNY GeForce RTX 5080 Triple Fan 16GB OC SSD: Kingston SSD FURY Renegade M.2 1TB PSU: EVGA SuperNova 750 G2 CASE: Nzxt H440 Monitor 27"OLED Gigabyte Aorus Fo27q2
Marek4
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Marek4 »

ja třeba za moji EVGU muzu řict že i když tam naperu +75 mv,, tak mi to s teplotou hned par o 3 4 stupně, a witcher 3 jede hezky do 75 stupnu v těch vedrech.
Mr Lucas
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr Lucas »

... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
brambora81
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od brambora81 »

no celkem nic moc teda oproti G1 :D
blaho
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od blaho »

kesi píše:Pokud se dobře dívám a pokud se nejedná o překlep, tak ten Hybrid má nejnižší Boost Clock. Nechápu.
uz som im pisal aby to opravili a trochu ich nahanam pre tu Lightning
hoci asi dofrčim na GTX970 ku PASCALU, ale bol by som rad
keby tu Lightning kupil niekto z fora.
To by bolo krasne porovnanie : Lightning / KINGPIN a nebodaj EVGA Hybrid :)

Obrázek
Elkim
Redaktor PCT
Redaktor PCT

Příspěvek od Elkim »

http://www.overclockersclub.com/reviews ... ing/12.htm

Docela mě zarážej ty výsledky ve FireStrike, i v OC jsou celkem dost nízký, třeba oproti mým výsledkům.
nick_sekac
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nick_sekac »

Když to ženou na šmoulovi i7 4770K @ 4.5GHz, tak se nedivím :)
racecar
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od racecar »

Co chcete porovnavat s hybridom a lightningom preboha.. ved hybrid je obyc referencna karta s rapkajucim aio vodnikom s jednym fanom. A lightning mi tiez nepride nicim zaujimavy.

Keby som chcel nieco specialne tak by som asi teraz vzal kinguina inac snad hocico. Vsetko je hlucne a OC loteria.
"Nepochválím-li se sám, nikdo jiný to za mě neudělá."
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“