zdravim
chci se zeptat na radu na nejakej fotak pro foceni sport/krajina melo by to byt pro amatera rozpocet bych videl nbekde kolem 30 - 35k
preferoval bych dobre telo plus nejake zakladni sklo, skla se pozdeji dokoupej to asi nebude problem je mozne ze se budou obcas natacet nejaka videa
kazda rada me pomuze dekuji
fotak pro amatera
- brambora81
- Začátečník
-
- otomar
- Začátečník
Re: fotak pro amatera
Myslím, že ten rozpočet je zbytečně vysoký. Doporučil bych ti Nikon D5500 + Objektiv 18-105 mm. (Ale stačil by i D5100 se stejným objektivem)
Potřebujete něco vytisknout na 3D tiskarně? Napište mi zprávu.
- brambora81
- Začátečník
-
no ja premejslel nad d7100 plus nejakej obektiv aby me to vydrzelo do budoucna pak prikoupil lepsi skla
- Bibis
- Nováček
-
D7100 mám a jsem s ní naprosto spokojený a díky D7200 se dá koupit za zajímavou cenu. Momentálně fotím právě se sklem 18-105 a jako základní seťák není špatný. Mám i 18-200VR (momentálně v servisu) a zkoušel jsem i novou 18-300. U té 18-300 bych viděl problém se světelností (na konci 6,3). Asi nejspokojenější jsem s 18-200, ale tam už budeš kolem 40.000,-. K tomu mám 35/1,8 - obrazově asi nejlepší, ale univerzální moc není a na sport už vůbec ne:-). Na ten sport + krajinu bych to do budoucna viděl na osvědčený 70-300 a máš vystaráno (tedy pokud se bavíme o přijatelných cenových relacích). Co se D5xxx týká tak jsou výborné za hezkou cenu, ale mě přišly "malé". Zkus si to někde "ošahat" a uvidíš co Ti sedne do ruky.
Jsem "amatér" a naučil jsem se odborné recenze brát trochu s rezervou - narážím na relativně velkou kritiku 18-200VR. Ano, obrazově se dají koupit lepší skla, ale ta univerzálnost je skvělá. Jedeš na dovolenou s jedním sklem a nic neřešíš......
Osobně bych to viděl buď ekonomická varianta D5500 + 18-105 (cca 22.500)
nebo "full" výbava D7100 + 18-200 (cca 37.500)
popřípadě v prvním kole D7100 + 18-105 (25.500) a poté 70-300 (14.000).
Šťastnou ruku:-))
T.
Jsem "amatér" a naučil jsem se odborné recenze brát trochu s rezervou - narážím na relativně velkou kritiku 18-200VR. Ano, obrazově se dají koupit lepší skla, ale ta univerzálnost je skvělá. Jedeš na dovolenou s jedním sklem a nic neřešíš......
Osobně bych to viděl buď ekonomická varianta D5500 + 18-105 (cca 22.500)
nebo "full" výbava D7100 + 18-200 (cca 37.500)
popřípadě v prvním kole D7100 + 18-105 (25.500) a poté 70-300 (14.000).
Šťastnou ruku:-))
T.
- brambora81
- Začátečník
-
no ja prave premejslim nad bazarovou 7100 a k tomu si koupit ty zajmava skla akorat se bojim bazaru nebo se bat nemusim?
edit:ta 7200 se me zacina cim dal vice libit asi to padne nani vyhledove to kupovat chci az po novem roce tak stihnu neco nasetrit a treba bude i na kvalitni sklo
edit:ta 7200 se me zacina cim dal vice libit asi to padne nani vyhledove to kupovat chci az po novem roce tak stihnu neco nasetrit a treba bude i na kvalitni sklo
- Trinom
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Vzhledem k rozpočtu bych neviděl problém ani v poměrně široké plejádě lepších skel, než je ušmudlanej zádlaďák 18-55 s mizernou světelností.
V zásadě máš dvě možnosti - buď jít do nových skel a mít jich jen pár (jedno, dvě, tři), nebo jít bazarovou cestou a za stejné prachy koupit starší skla za zlomek ceny a mít možnost otestovat toho mnohem víc, případně si dovolit i něco, co by sis nový prostě koupit nemohl. A proto, že tu jsou renomované fotobazary (Foto škoda, A-foto,...), tak se toho není ani potřeba bát.
V kostce by tě mělo zajímat zhruba toto:
1) širokáč (základní zoom) - sem by mohl sedět ten záklaďák, mít nějakou rozumnou světelnost.
2) portréťák - pevná padesátka s co největší světelností (třeba f1,4)
3) krátký teleobjektiv - něco jako 28 - 105, se světelností pokud možno nejít přes f4
4) dlouhý teleobjektiv - něco jako 70 - 300, případně i víc.
To si myslím, že by sis mohl dovolit.
Do budoucna bys mohl podle zájmu pokračovat směrem makro, rybina a tak. Je spoustu zajímavejch věcí...
V zásadě máš dvě možnosti - buď jít do nových skel a mít jich jen pár (jedno, dvě, tři), nebo jít bazarovou cestou a za stejné prachy koupit starší skla za zlomek ceny a mít možnost otestovat toho mnohem víc, případně si dovolit i něco, co by sis nový prostě koupit nemohl. A proto, že tu jsou renomované fotobazary (Foto škoda, A-foto,...), tak se toho není ani potřeba bát.
V kostce by tě mělo zajímat zhruba toto:
1) širokáč (základní zoom) - sem by mohl sedět ten záklaďák, mít nějakou rozumnou světelnost.
2) portréťák - pevná padesátka s co největší světelností (třeba f1,4)
3) krátký teleobjektiv - něco jako 28 - 105, se světelností pokud možno nejít přes f4
4) dlouhý teleobjektiv - něco jako 70 - 300, případně i víc.
To si myslím, že by sis mohl dovolit.
Do budoucna bys mohl podle zájmu pokračovat směrem makro, rybina a tak. Je spoustu zajímavejch věcí...
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj