Mám počítač který jsem dostal a chtěl bych ho využít na kancelářskou práci. Ale !
Problém je tom že tam nebyl HDD tak jsem šel a koupil jsem nový WD Blue 1TB 64MB Cache.
Zapojil jsem a nechce najet ani monitor, potřeboval bych se dostat to biosu pro nahrání windowsu.
Ono to sem patří, neboj, jen akorát do podsekce problémy s PC sestavami, ale to je detail, když už to řešíme tady a teď.
K té sestavě, bez HDD tedy jede, takže bych podezíral Zdroj. Grafickou kartou to být nemůže, protože pokud ti bez toho HDD jede PC, tak tím asi ne. I když HDD není opravdu nějak žravé na výkon zdroje tak bych možná hledal problém tam...
Celou sestavu si tedy nenapsal takže těžko soudit, jestli by to mohlo být něčím jiným, i když může... těžko to specifikovat u tak staré sestavy přesně. Navíc mám takové tušení, že u tak starého PC by ani BIOS nemusel rozpoznat tak velký HDD
deska ma svoji grafiku ? pokud ano ,tak to skus pres ni
edit : ted nevim jak to bylo mysleno ,pouze bez hdd jede ,nebo jede porad jen monitor nezobrazuje
V tom případě to může být čímkoliv. S největší pravděpodobností zdrojem, ale klidně i CPU, grafikou, zákl. deskou nebo paměti. Máš správně zapojeny všechny konektory na zákl. desce?
Souhlasím s výše uvedeným. Těžko to lze rozeznat u takové staré sestavy. Může to být zdroj, deska, ale nejvíc bych podezříval zdroj. Myslím, že asi nejjednoduší by bylo asi nahradit takovou sestavu opravdu nějakým levným low-endem nebo něco koupit staršího z bazaru (cokoliv snad bude novější a nikdo by neprodával herku tak starou). Tak jako tak, těžko v tomhle směru poradíme, jelikož je tady vícero variant a myslím, že shánět komponenty pro takovou sestavu (DDR1 paměti, ne-li SDR ještě, teď případně grafiku, desku) nejjednoduší vyměnit na tý sestavě je asi právě HDD, a Zdroj.