Nevěděl by někdo, jestli existuje nastavení nějaké zkratky k jednotlivým Fan Xpert 2 profilům?
Vytvořil jsem si tři, Idle, Gaming a Hardcore Gaming. Pokaždé ovšem musím jít na lištu, otevřit AI Suite (načítání), kliknout na Fan Xpert 2 (načítání) a až pak mohu vybrat profil.
Mám na klávesnici spoustu nevyužitých tlačítek (Microsoft Sidewinder x4). Po levici jsou nějaké funkční tlačítka, rád bych je využil.
Pokud by někdo věděl, jak na to, moc bych to ocenil
Projekt: Corsair 300R Black&Gold. Finální fotky ZDE
Currently notebook user only - Dell XPS 15 9550 - i5 6300HQ 2800MHz@undervolt 0.870V / GTX 960M / 8 GB / Kingston SSDNow 120 GB M.2 / WD Blue 1TB Má krátká recenze k vidění zde
Ahoj poprosil bych Vás o radu.Vlastním základní desku Asus Maximus Hero 7.K němu mám přiložený tento software AI Suite3.V něm jsem si udělal stabilní profil taktování procesoru 4,8GHz při 1,310V .Bohužel vždy když si profil uložím a restartuji pc tak se mi změní moje přednastavené hodnoty někam ke 1.370V GHz zůstávají mnou uložená,jen ta voltáž vždy sama stoupne a musím jí manuálně opět snižovat.
S taktováním moc zkušeností samozřejmě nemám ,ale rád se učím novým věcem a tento program mi připadá na moje začátky ideální.
Ještě bych chtěl vědět jestli si jen program tu voltáž nezvyšuje automaticky sám kvůli tomu ,že moje uvedené hodnoty nejsou pro procesor ideální?
Dále mě zajímá trojice přednastavených profilu v tomto programu,jedná se o profily 4,4GHz,4-6GHz a 4,8GHz- Jsou tyto profily pro procesor bezpečné do teplot 90°C konkrétně 4790K ? Že bych nechal jinak vše tak jak je. Děkuji
Také jsem narazil na podivné chování toho AI Suite, kdy nedošlo k uložení všech hodnot do biosu korektně. Doporučuji ty hodnoty nastavení pro přetaktování, zjištěné pomocí AI Suite, následně natvrdo zapsat do biosu, aby se načítaly už se startem počítače a ne až ve Windows z AI Suite. I v biosu je možné uložení několika profilů (například různých úrovní přetaktování) a ty je možné kdykoliv podle potřeby během startu PC rychle načíst. Samozřejmě zachována je i možnost změny pomocí AI Suite za chodu PC.
Ještě upozorním, že při aktualizaci biosu se uložené profily smáznou, takže je dobré je zálohovat na USB Flash disk, nebo si jen na papír poznačit položky, které byly změněny a jejich hodnoty.
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600.Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max