Dostal se mi do pařátů starší 3LCD projektor s rozhozenýma barvama v jedné ose. Zelená je posunutá o 1px vlevo od červené a modrá je o 1px od červené doprava. Dá se nějak softwarově posunout obraz pro jednotlivé složky o 1px doprava, respektive doleva? Ptám se předem, než se pustím do shánění prodlužek na FFC kabely a HW korekce dle servisní příručky.
Offset RGB složek obrazu
Moderátor: maXXmilian
- Trinom
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Offset RGB složek obrazu
Zdravíčko.
Dostal se mi do pařátů starší 3LCD projektor s rozhozenýma barvama v jedné ose. Zelená je posunutá o 1px vlevo od červené a modrá je o 1px od červené doprava. Dá se nějak softwarově posunout obraz pro jednotlivé složky o 1px doprava, respektive doleva? Ptám se předem, než se pustím do shánění prodlužek na FFC kabely a HW korekce dle servisní příručky.

- Trinom
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Offset RGB složek obrazu
Tak to vypadá, že to nebude displejem. Ten drží na svým místě, ale nějakej optickej člen (několik) jich už je uvolněných. Když dám projektor tak, aby svítil na strop, tak se ten obraz rozjede mnohem víc. Po sklopení zpět a trošce třepání se to srovná.

- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Takhle to nejde, offset jednotlivejch subpixelů se musí správně nasměrovat u CRT. U LCD to tak nefunguje, smaotné subpixely jsou součástí masky, tzn nemělo by bejt ani možná s nimi fyzicky pohnout.
- Stratos
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
typicky rozhozene panely.. musi se to seridit a to ti udelaj jenom v autorizovanym servisu co je to za model?