Jakou myš? Přehled kvalitních herních myší a podložek...

Klávesnice, myši, volanty, tablet, joysticky, podložky, pedály, řadící páky, atp.
Odpovědět
dohnalik
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Jakou myš? Přehled kvalitních herních myší a podložek...

Příspěvek od dohnalik »

Funguje to trochu jinak...USB host (PC) se každou 1ms ptá myši na polohu, změnu, atd... a myš odpoví. Některý myši to mají posunutý, moje třeba na každých 8ms (MX Master). Je to úplně jedno, protože než to systém zpracuje, než se to prohrabe přes buffery, než CPU vyplivne co se má dělat, než to GPU udělá a než to monitor vykreslí, tak to je 100ms jen to práskne...

Pokud má člověk k tomu SW, tak někdy přebere HID standart co má OS a dělá to ten SW (vytvoří virtuální USB HID a bezre si ten z myši) a někdy se to naprogramuje přímo do myši a ta pak vysílá jiné HID příkazy.
Octopuss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Octopuss »

Sháním slušnou obyčejnou řekněme kancelářskou (prostě neherní) myš do tisícovky. Požadavky: takový to divný tvarování s oporou palce, tlačítka u palce, a pokud možno senzor co co nejmíň kurví pohyb kurzoru (nevím, jak se tomu říká česky).
Z těch milionů myší v nabídce CzC/Alzy jsem našel leda tak Logitech M500, ale nevím, co si o ní myslet.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

dohnalik píše:Funguje to trochu jinak...USB host (PC) se každou 1ms ptá myši na polohu, změnu, atd... a myš odpoví. Některý myši to mají posunutý, moje třeba na každých 8ms (MX Master). Je to úplně jedno, protože než to systém zpracuje, než se to prohrabe přes buffery, než CPU vyplivne co se má dělat, než to GPU udělá a než to monitor vykreslí, tak to je 100ms jen to práskne...

Pokud má člověk k tomu SW, tak někdy přebere HID standart co má OS a dělá to ten SW (vytvoří virtuální USB HID a bezre si ten z myši) a někdy se to naprogramuje přímo do myši a ta pak vysílá jiné HID příkazy.
100ms? to si nemyslim, bude to radove mnohem min, kdyz jsem si zkousel reakcni cas na kliknuti pres nejakej softik, dostal jsem se na 150ms, takze je blbost, aby to PC zpracovaval 100ms a ja reagoval za 50ms
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
racecar
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od racecar »

Zdravim, potrebujem usmernit s vyberom novej mysi (nahrada za G700s). Nejaky kandindati: Nejake navrhy/napady/pripomienky? Pri tej corsair by mi asi vadilo to tlacidlom pod palcom inac sa mi pozdava najviac. Logitech sa bojim ze sa mi vysucha ta guma pod palcom ako aj na terajsej a predchadzajucej g9x. Dik.
"Nepochválím-li se sám, nikdo jiný to za mě neudělá."
Jesper
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jesper »

Zdravim. Hladam novu mysku do prace.
- bezdrotova - bluetooth alebo micro prijmac aby som to vobec nemusel vytahovat z notasu
- plna velkost - mini mys na pracu fakt ee
- dobijanie cez kabel - aby som nemusel prerusit robotu a pracovat cez touchpad
Cena tak do 1500 plus minus.

Nejake navrhy? Doma mam G700 a ta mi relativne vyhovuje, az na ten posahany Logitech software ktory mi pravidelne resetuje makra.
Naposledy upravil(a) Jesper dne úte 12. led 2016, 13:00, celkem upraveno 1 x.
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Racecar G502 mam a je boží. Ostatně by ti ji měli nechat v solidnim obchode osahat nebo zkus nejaky velky elektro.
racecar
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od racecar »

Tu som nakoniec kupil. Najprv sok som prv myslel ze ju pojdem vratit ale zvykol som si po par dnoch a som spokojny. Kupil by som ju znova.
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Mě trvalo asi hodinu, než jsem si myš vyvážil opravdu tak, aby mi to sedlo a hlavně na ní miluju to kolečko, je kovový a těžký, takže se dá pohodlně protáčet i bez odemknutí. Kdyby byla tahle myška o 10% větší, tak bych si nakoupil nějaký do zásoby. :-D
A trochu mě sejří ty lesklý plasty, je na nich hrozně vidět prach a hůř se čistí, to jsou ale takový malinkatý mušky na ohromný kráse.
HĘŁŁĘR
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HĘŁŁĘR »

Ahoj, sice jsem psal nějakou dobu zpět, ale musím to oživit. Moje myši dosloužily a hledám náhradu, byl bych rád, kdyby jste mi pomohli vybrat :)

požadavky:
- drátová
- větší, aby se mi dobře držela na mojí velkou tlapu
- dost myš využívám na hry, klikačky, tak aby vydžela dosti klikotů :D nemusí mít mnoho tlačítek ...

Děkuji za tipy

P.S.:
nyní mám doma A4tech BLOODY V3 a jsem dosti nespokojen. Divný, laciný klikot, kolečko sice super, ale to hlavní, co mě na ní vytáčí, je nepřesnost. Myš mě prostě nesedla. I po konfiguraci a kalibraci si dělá co chce mi přijde. Posuv je místy trhaný, větší citlivost střídá menší atd... na podložce dělala neplechu, tak ji mám na dřevěném stole a přežívám s ní :D
Těšil jsem se na kvalitní myš za rozumnou cenu a jen mě pije krev. Škoda.
CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D ; Chladič CPU: ARCTIC Liquid Freezer III 360 Pro ;MB: GIGABYTE X870E AORUS ELITE X3D ; Operační paměť: G.SKILL 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 NEO AMD EXPO ;Grafická karta: MSI GeForce RTX 3080 VENTUS 3X 10G OC ; Zvuková karta: Sound Blaster Z ; Disky:(1)Samsung 970 EVO PLUS 1TB M.2, (2) SSD Kingston Now A400 480GB, (3) Samsung 960 EVO 250GB M.2, (4) HDD WD 1TB, (5) Seagate BarraCuda 2TB ;Zdroj: Corsair HX1200 80 PLUS Platinum ;OS: Win 11 Pro 64bit. ;Case: Fractal Design Define 7 XL Black - Dark TG ;Monitor: Asus ROG SWIFT PG278QR 27" + ASUS PG329Q LCD 32" ;Sluchátka: Sony WH-1000XM4
anarkii
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od anarkii »

Mrkni na Logitech G300s.
Dell Precision 5570 | AMD Ryzen 5 5600G | ASUS GeForce DUAL-RTX3060 12GB | CoolerMaster Centurion Silencio 450 | Noctua NH-U12P SE2 | Noctua NF-S12B ULN (2x) | Gigabyte A520M DS3H | PATRIOT Viper 4 Blackout Series 2x8GB DDR4 3200 MHz CL16 | be quiet! Pure Power 11 400W | WD Blue SSD SN570 1TB NVMe | SSD Intel 330 Series | Gigabyte G32QC | Cherry Stream Wireless | Logitech G502 | Klipsch R-15PM | Sony WH-1000XM4
theedge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od theedge »

Ahoj. Poraďte s výběrem myši.
Pořebuji ji jako druhou k PC na ovlaádání TV z pohovky ->TV mám připojenou jako druhý monitor.
Takže myš bezdrátovou, hlavně spolehlivou s větším dosahem ( cca 4 - 5 m ). Pokud možno bez instalace dalších driverů ( hlavní drátovou myš mám Razer ). Pracovat bude bez podložky na stole, a na textilii pohovky.
Microsoftí BT myši mi umírali jedna za druhou a moje současná Logitech M235 s celým slavným rádiem 2,4GHz pracuje jak se jí zachce - dost často má výpadky signálu ( myš zamrzá ) to je vysílač na case prakticky na přímou viditelnost - zavazí pouze opěrka pohovky. Už jsem z toho nešťastnej.
Dík za tipy a rady, pokud ne konkrétní myš tak alespoň bezdrátovou technologii která mi těch 5 m dá i bez přímé viditelnosti.
AMD Ryzen 7 5800X3D || Scythe Ninja 4 || ASUS Rog Strix B550-F Gaming || 32GB DDR4 Crucial Ballistix 3200@3600 CL16|| Gainward RTX 5080 Phoenix 16GB || SSD M.2 NVMe Samsung 980 PRO 2TB + Samsung 970 EVO 500GB || 3x HDD WD Red 3 TB || Creative X-Fi Titanium HD + Shure SRH840 || FRACTAL Define R4 + Corsair HX850 850W|| Razer DeathAdder 3500 || 27" Gigabyte Aorus FI27Q-P (1440p + 165 Hz)
anarkii
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od anarkii »

Tohle je spíš problém Logitechu než 2.4 GHz už jsem se s tím setkal asi u 4 myší/klávesnic od nich, momentálně mám k HTPC tu jejich klávesnici s touchpadem a aby to fungovalo, tak musím mít USB receiver v prodlužce.
Dell Precision 5570 | AMD Ryzen 5 5600G | ASUS GeForce DUAL-RTX3060 12GB | CoolerMaster Centurion Silencio 450 | Noctua NH-U12P SE2 | Noctua NF-S12B ULN (2x) | Gigabyte A520M DS3H | PATRIOT Viper 4 Blackout Series 2x8GB DDR4 3200 MHz CL16 | be quiet! Pure Power 11 400W | WD Blue SSD SN570 1TB NVMe | SSD Intel 330 Series | Gigabyte G32QC | Cherry Stream Wireless | Logitech G502 | Klipsch R-15PM | Sony WH-1000XM4
theedge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od theedge »

No tak to já radši zkusím jinou myš než abych měl uprostřed obýváku USB prodlužku s rádiem ... to je dneska takovej problém aby myš fugovala na 5m v jednom pokoji ?
AMD Ryzen 7 5800X3D || Scythe Ninja 4 || ASUS Rog Strix B550-F Gaming || 32GB DDR4 Crucial Ballistix 3200@3600 CL16|| Gainward RTX 5080 Phoenix 16GB || SSD M.2 NVMe Samsung 980 PRO 2TB + Samsung 970 EVO 500GB || 3x HDD WD Red 3 TB || Creative X-Fi Titanium HD + Shure SRH840 || FRACTAL Define R4 + Corsair HX850 850W|| Razer DeathAdder 3500 || 27" Gigabyte Aorus FI27Q-P (1440p + 165 Hz)
anarkii
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od anarkii »

Ono je to tak, že když to zapojím do předního nebo zadního USB, tak to laguje, když zapojím do prodlužky kterou mám položenou na case, je to OK, nic jsem nikam nemusel tahat... Zvláštní, možná ta prodlužka funguje jako nějakej zesilovač signálu, těžko říct...

Stalo se mi např. i to, že myš od Logitechu lagovala s přijímačem v case pod stolem... Zkusil jsem jinou, taky 2.4 GHz a bezproblémů... Mimochodem, ta myš jinak fungovala úplně bezproblémů, ale prostě s tím konkrétním počítačem, na konkrétním místě ne-e...
opičí mozek
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od opičí mozek »

Pepa1 píše:nějaký návrh pro myš s claw držením?
Podmínky: tzn. délka cca do 10 cm (menší), jsem zvyklý hrát na 3000 dpi, dvě boční tlačítka, lidová cena

Vyzkoušel jsem docela dost myšek:
CM Xornet - super, ale je na mně 2000dpi málo.
CM Spawn - ta by vyhovovala nejvíc ale už se v ČR bohužel neprodává :x
Mad Catz R.A.T. 3 - dobrá, ale nefungoval dobře soft. myši (po startu pc si nepamatoval poslední nastaveni dpi) a umístění bočních tlačítek mi nevyhovuje
Sharkoon Shark Zone M20 - splňovala by vše, ale stisk kolečka je "bláto"
Genius Maurus "black": tu mám nyní, je to druhá verze maurusu s matným pogumovaným povrchem, vše splňuje, je super, až na boční tlačítka, které udělali jen jedno na každý straně, takže to na pravé straně je nepoužitelné a plete se akorát prstu. Proč proboha neudělali dvě boční tlačítka to nepochopim :x :x
A4Tech Bloody Gaming TL7 Terminator - dobrá, ale veliká a těžká na claw držení
Microsoft Sidewinder - snad moje nejlepší myš MS už přestal herní myši vyrábět :(

edit// takže zatím zůstávám na geniusce, 3500dpi/1000hz malá, přesná a šikovná a na pravé boční tlačítko jsem si zvykl :=))
taky sháním náhradu za spawn, už je celkem ošuchaná, jinak funkčně v pořádku, genius jsem se zařekl, že si nikdy nic nekoupim, kvli jejich nekvalitě, sharkoon vypadá hezky, ale zdá se mi nějak moc levná, má někdo zkušenosti s jejich kvalitou? koukám že je druhá revize Xornet, což by asi byl aoptimální volba, ale zase je o dost dražší no....
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

opičí mozek píše: taky sháním náhradu za spawn, už je celkem ošuchaná, jinak funkčně v pořádku, genius jsem se zařekl, že si nikdy nic nekoupim, kvli jejich nekvalitě, sharkoon vypadá hezky, ale zdá se mi nějak moc levná, má někdo zkušenosti s jejich kvalitou? koukám že je druhá revize Xornet, což by asi byl aoptimální volba, ale zase je o dost dražší no....
Xornet II jsem sehnal na tiphardware, zkraje spokojenost, ale pak přestal cca po měsíci fungovat prostřední klik kolečkem a tak mi leží jako záložní v šupliku.... :sad:
Pavla123
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pavla123 »

Hledam pro bratra nejakou herni mys jako darek k narozeninam. Narazila jsem na tuto http://www.game-hall.cz/pc-hry-a-prislu ... cerna.html ktera je cenove dobra. Hraje prevazne WoW. Myslite si, ze to DPI 3500 je dostacujici a obecne je ta mys dobra? Ja tomu vubec nerozumim. Dekuji za odpoved
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

Pavla123 píše:Hledam pro bratra nejakou herni mys jako darek k narozeninam. Narazila jsem na tuto http://www.game-hall.cz/pc-hry-a-prislu ... cerna.html ktera je cenove dobra. Hraje prevazne WoW. Myslite si, ze to DPI 3500 je dostacujici a obecne je ta mys dobra? Ja tomu vubec nerozumim. Dekuji za odpoved
Záleží jak myš drží a jestli má větší nebo středně velikou ruku.... je to hodně individuální, nicméně pokud myš za málo peněz tak asi a4tech a tvar dle ruky a jedině z ověřeného shopu aby šla bezproblémově vrátit ve 14denní lhůtě. Já osobně bych se e-blue vyvaroval... sice bude svítit jak vánoční stromeček a na papíře budou hodnoty taky super.... :)
racecar
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od racecar »

Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

racecar píše:Ja som radsej za http://mysi.heureka.cz/cm-storm-alcor/
no samozřejmě vo tom žádná že je lepší :)
já jsem byl ale na tom že se bavíme o cenové relaci 500 až 700.-Kč.
Odpovědět

Zpět na „Vstupní zařízení“